Görüş Bildir
Haberler
10 Yıl Önce Bıçaklanan Oğlunun Hastaneye Yürüdüğü Gibi: Songül Alıcı Adalet İçin Ankara'ya Yalın Ayak Gidiyor

etiket 10 Yıl Önce Bıçaklanan Oğlunun Hastaneye Yürüdüğü Gibi: Songül Alıcı Adalet İçin Ankara'ya Yalın Ayak Gidiyor

İstanbul İkitelli'de 10 yıl önce evinin önünde bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Aykut Alıcı'nın annesi Songül Alıcı, adalet arayışı nedeniyle İstanbul'dan Ankara'ya yalın ayak yürüyüşe başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın aktardığına göre, İstanbul İkitelli'de 10 yıl önce evinin önünde saçı uzun ve gözünde lens olduğu bahanesiyle tartıştığı kişiler tarafından bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Aykut Alıcı'nın (20) annesi Songül Alıcı, oğlunun öldürüldüğü tarih olan 14 Ağustos günü İkitelli'deki evinden Ankara'ya yalın ayak yürüyüş başlattı.

'9 kişiden neden bir kişi ceza alıyor'

'9 kişiden neden bir kişi ceza alıyor'

Oğlunun sokakta bıçaklanmasının ardından hastaneye ayakkabısız gittiği için Ankara'ya yalın ayak yürüyüş başlatan anne Songül Alıcı adalet için yürüdüğünü söyledi. Olaya karışanların hepsinin ceza alması gerektiğini ifade eden Alıcı, 'Sesimi duyuramadım, bir anne olarak Ankara'ya Yargıtay'a yürüyeceğim. Sadece Celal Toprak ceza almamalıydı, yanındakiler de alsaydı. 9 kişiden neden bir kişi ceza alıyor. Çıplak ayakla yürümemin sebebi, oğlum çıplak ayakla hastaneye gittiği için ben de çıplak ayakla Ankara'ya yürüyorum.' dedi.

'Oğlumu katlettiler adalet istiyorum'

'Oğlumu katlettiler adalet istiyorum'

Songül Alıcı, oğlunun bıçaklandığı noktada basın mensuplarına açıklama yaptıktan sonra yürüyüşe başladı. Benzinliklerde mola vererek yürüyüşü tamamlamayı planlayan Alıcı, oğlunun fotoğrafının basılı olduğu ve 'Oğlumu katlettiler adalet istiyorum' yazılı bir tişört giyerek yola çıktı.

Diğer sanıklar beraat etmişti

Diğer sanıklar beraat etmişti

Aykut Alıcı'nın katil zanlılarının yargılandığı davada Celal Toprak müebbet hapis cezasına çarptırılırken diğer sanıklar beraat etmişti.

Yargıtaydan açıklama yapıldı

Yargıtaydan açıklama yapıldı

Yargıtay Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, 10 yıl önce Aykut Alıcı'nın öldürülmesine ilişkin davada Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesince sanıklardan C.T'nin müebbet hapis cezasına çarptırıldığı, 5 sanığın beraatine karar verildiği, bir sanık hakkında ise adam öldürmeye azmettirmeden suç duyurusunda bulunulmasına hükmedildiği anlatıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Azmettiren Y.İ. beraat etti

Azmettiren Y.İ. beraat etti

C.T, hakkındaki müebbet hapis cezasının Yargıtay 1. Ceza Dairesince 23 Eylül 2014'te onandığı ifade edilen açıklamada, öldürmeye azmettirmeden hakkında suç duyurusunda bulunulan sanık Y.İ'nin ise Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılama sonunda 20 Haziran 2017'de beraatine karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, Y.İ. hakkındaki dosyanın tebliğname düzenlenmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında Cumhuriyet Savcısının incelemesi aşamasında olduğu bildirildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
296
86
51
15
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sensizsinema

Yazık, bu kaçıncı ana/bana evladı için adalet arayan. Bu kararları veriyorsunuz, yıllar geçiyor vicdanınız unutuyor ama analar babalar unutmuyor. Nasıl unuts... Devamını Gör

imo teph

15-65 yaş arası erkek, kendine benzemeyen herkese herşeye düşman. Ama kadın olur, ama çocuk olur, ama hayvan olur ama ağaç olur hatta kendine benzemeyen erke... Devamını Gör

İnsanlara zorla kendi adaletlerini sağlattıracaklar. Şimdi bu kadın alsa silahı eline gitse oğlunu öldürenleri vursa bu saatten sonra ne kadar haksız olur? Y... Devamını Gör