Görüş Bildir
Haberler
10 Soruluk Psikolojik Teste Göre İlişkilerinde Yaptığın Yanlışı Söylüyoruz!

10 Soruluk Psikolojik Teste Göre İlişkilerinde Yaptığın Yanlışı Söylüyoruz!

Hepimiz ilişkilerimizde bazı zorluklar çeker ve çektiririz. Karşı tarafla olan ilişkimiz bizim davranışlarımızla şekillenir. Peki biz bu süreçte hangi yanlışları yapıyoruz?

Merak ediyorsan hemen teste başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini öğrenelim.

2. Peki kaç yaşındasın?

3. Romantik ilişkilerinde alıcı mı yoksa verici tarafta mısın?

3. Romantik ilişkilerinde alıcı mı yoksa verici tarafta mısın?

4. Genellikle partnerlerin tarafından neden terk edilirsin?

4. Genellikle partnerlerin tarafından neden terk edilirsin?

5. Karşı tarafın isteklerini hemen yapar mısın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sen partnerinle ilişkini hangi şeyi yaparsa bitirirsin?

7. Partnerin seni nasıl biri olarak tarif eder?

7. Partnerin seni nasıl biri olarak tarif eder?

8. İlişkilerinde karşı tarafla en çok ne yüzünden kavga edersin?

8. İlişkilerinde karşı tarafla en çok ne yüzünden kavga edersin?

9. Partnerinin duygularını ne kadar iyi anlarsın?

9. Partnerinin duygularını ne kadar iyi anlarsın?

10. Son olarak daha önce hiç aldatıldın mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sevdiğin insanı aşırı derecede kıskanıyorsun.

Sen romantik ilişkilerinde aşırı kıskanç bir karakter sergiliyorsun. Partnerin ilişki içerisinde kendini çok baskı altına alınmış ve gündelik hayatına çok müdahale edilmiş gibi hissediyor. Onu çok seviyor ve korumak istiyor olabilirsin ancak sevgilin/eşin bu durumdan oldukça şikayetçi. Senin ona karşı takındığın kıskanç tavırlar kendini güvensiz bir insan gibi hissetmesine neden oluyor. Üstelik bu durum onunla arandaki sevgi ve saygı bağının giderek azalmasına da neden oluyor. Partnerin eğer bağımsızlığına düşkün ve kendi ayakları üzerinde durmaya alışkın bir kişiyse bu durum onu oldukça sıkabilir ve kendini senden duygusal ve fiziksel olarak geri çekmesine neden olabilir. Bu ilişkinin daha sağlıklı ve uzun sürmesini istiyorsan kıskançlık krizlerinden acilen kurtulman gerekiyor. Yapman gereken tek şey karşındaki insana yeteri kadar güvenmek ve ona rahat bir ilişkide olduğu duygusunu yaşatmak. O zaman aranızdaki bağ daha kuvvetli olacaktır.

Sevdiğin insanın duygularını anlamakta zorluk çekiyorsun.

Sen romantik ilişkilerinde oldukça pragmatik ve akılcı bir insansın. Gündelik hayatta çok geçerli olan bu özelliklerin aşk hayatına yansıyınca seni duygusuz ve karşı tarafın düşüncelerine önem vermeyen biriymiş gibi gösteriyor. Sevgilin/eşin duygusal olarak zorlandığında onu anlamakta zorluk çekiyor, ruhunun çektiği acıları göremiyorsun. O sana ilişkiniz hakkında ne zaman yaşadığınız problemlerden bahsette sen ona sadece akıl veriyorsun. Hissettiklerini anlamak için çaba göstermiyorsun. Ancak bu senin kasten yaptığın bir şey değil. Senin düşünce dünyanda sorunlar sadece akıl yoluyla düşünülür, kalbin ne hissettiği sonra gelir. Yapman gereken karşındaki insanı dinlemek ve biraz empati yapmak. Doğru soruları sormayı başarırsan onun duygularını daha kolay anlayacak ve ilişkinizdeki sorunları daha kolay çözeceksin. Bu ilişkinin mantık tarafını bir süre kenara bırak ve duygusal tarafıyla ilgilen, göreceksin ki burada gördüğün eksiklikler tamamlanırsa siz de tamamlanacaksınız.

Sen sevgilini/eşini değil, daha çok kendini seviyorsun.

Verdiğin cevaplara bakılırsa sen, karşındaki insandan daha çok kendini seviyorsun. İlişkilerinde 'biz' olmak senin için pek de bir şey ifade etmiyor. Sürekli 'ben, ben, ben' demeyi kendine prensip edinmişsin. Sevgilin ya da eşin bu yüzden seninle bu ilişkiyi sürdürmekte çok zorlanıyor. Tabii herkes önce kendini sevmeli; kendini sevmeyen insan bir başkasını sevemez ancak sen bu işi biraz fazla abartıyorsun sanki. Bir ilişkinin en zor tarafı 'biz' olmaktır ancak o aşamaya gelindiğinde ise deyim yerindeyse tadından yenmez bir ilişkiye sahip olursun. Yapman gereken şey kendini biraz geriye çekmek ve karşındaki insanın düşüncelerine biraz daha çok önem vermek. Göreceksin o da sonunda kendini bu ilişkide değerli hissedecek ve ilişkisi için daha çok sorumluluk alacak. Unutma bir ilişki asla tek kişilik yaşanmaz.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
10
7
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın