Görüş Bildir
Haberler
10 Soruluk Duygusal Zeka Testine Göre Sen Kimsin?

10 Soruluk Duygusal Zeka Testine Göre Sen Kimsin?

Duygusal zeka testine göre gerçek seni ortaya çıkarıyoruz!

Haydi teste!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Söyle bakalım nasıl insanlar hayatında olmalı?

4. Peki birinin derdini dinlediğinde nasıl hissediyorsun?

4. Peki birinin derdini dinlediğinde nasıl hissediyorsun?

5. Bu renk sana ne hissettiriyor?

5. Bu renk sana ne hissettiriyor?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir insanın yüzüne baktığında ne hissettiğini anlayabilir misin?

7. Hayatında olan herkese güvenmek senin için önemli mi?

8. Yeni insanlarla tanışmaktan keyif alır mısın?

9. Hayatında olumsuz olan her şeyi yok sayabilir misin?

10. Son olarak bundan 5 yıl sonrasını planlamak senin için zor mu?

10. Son olarak bundan 5 yıl sonrasını planlamak senin için zor mu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sen hislerini sesli bir şekilde söylemekten korkan ve her zaman sessizliğe sarılmış birisin!

Duygularını dışa vurmanın senin için bir labirent olduğunu biliyoruz. Sanki bir duygu patlaması yaşayacakmışsın gibi hissediyorsun ve bu seni korkutuyor. Kendini saklama eğilimindesin ve bu, sana gizemli bir hava katıyor. Sessizliğin, senin en güçlü kalkanın ve aynı zamanda en büyük zayıflığın. Sanki bir sis perdesinin ardında saklanıyormuş gibi, sessizliğin seni hem koruyor hem de sana hükmediyor. Duygularını içinde yaşayan birisin, kendi iç dünyan senin en büyük evrenin. Bu yüzden, senin ne düşündüğünü anlamak bir bilmece gibi. Kendini yansıtmayı sevmiyorsun, sanki bir ayna karşısında durmak yerine, gölgelerin arasında dolaşmayı tercih ediyorsun. Hayat senin için bir sahne değil, daha çok kendi hikayenin yazarı olduğun bir roman gibi. İnsanların senin duygularını bilmelerine gerek olmadığını düşünüyorsun. Çünkü senin için hayat, sadece seninle ilgili bir yolculuk. Bu yüzden, duygularını başkalarına açmak yerine, onları kendi içinde saklıyorsun. Senin dünyan, kendi içinde bir evren ve bu evrende sen, kendi hikayenin kahramanısın.

Sen güçlü duran ve üzüntülerini kendine bile itiraf edemeyen birisin.

Eğer seni dışarıdan gözlemleyen biri olsaydık, ilk tanımlayacağımız kelime kesinlikle 'güçlü' olurdu. Her hareketin, her sözün ve hatta her bakışın bile bu gücü yansıtıyor. Kendini bu şekilde ifade etmeyi seviyorsun ve bu gücünü herkesin fark etmesini istiyorsun. Zayıflık kelimesini hayatında kullanmayı sevmeyen biri olarak, her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğine olan inancın tam. Bir problemle karşılaştığında, yardım istemek senin için oldukça zor oluyor. Çünkü senin için bu, güçsüzlük anlamına geliyor. Üzüntülerini yok saymayı tercih ediyorsun ve sanki hiç yaşanmamış gibi davranıyorsun. Onları önemsemediğin sürece, sanki hiç olmamış gibi hayatına devam edebileceğine inanıyorsun. Sen, güçlü bir karaktere sahipsin çünkü gerçeklerle yüzleşip kendini üzecek herhangi bir adım atmaktan kaçınıyorsun. Bu duruşunla, karşılaştığın her zorluğun üstesinden gelebileceğini düşünüyorsun. İşte bu yüzden sen, birçok kişinin hayranlıkla izlediği, güçlü bir karaktere sahipsin. Kendi üzüntülerini görmeyerek onlardan kurtulmuş olmuyorsun. Bu güçlülüğün bir zaman sonra seni yoracak ve o zaman üzüntülerini görmek zorunda kalacaksın.

Sen hep bir dayanak arayan ve kendine güveni az olan birisin.

Hayatının her döneminde bir dayanağa ihtiyaç duyuyorsun. Güvendiğin insanlarla çevrili olmayı arzuluyorsun, çünkü bu senin için hayati bir öneme sahip. Birine yaslanıp, onunla birlikte yürümeyi seçiyorsun. Sürekli bir destek arıyorsun, çünkü yalnız başına karar vermekten çekiniyorsun. Başka bir bakış açısına ve fikre ihtiyaç duyuyorsun. Kendine ve aldığın kararlara güvenmiyorsun. Bu durum, hayatını sürekli birine ihtiyaç duyarak geçirmene neden oluyor. Biraz risk almalı ve kendi başına bir şeyleri başarabildiğini görmelisin. Kendine ne kadar güvendiğini düşünsen de, etrafında biri olmadan kendini yetersiz ve çaresiz hissediyorsun. Bu durum, senin hayatında önemli bir rol oynuyor ve bu durumu değiştirmenin zamanı geldi. Kendi ayakları üzerinde durabilmen ve kendi kararlarını alabilmen için, kendine güven duygunu geliştirmen gerekiyor. Kendi başına bir şeyleri başarabileceğini görmeli ve bu durumu kabul etmelisin. Kendine güven duygusunu geliştirmek, hayatının her alanında daha bağımsız ve özgür olmanı sağlayacaktır. Kendine güven, hayatını daha dolu dolu yaşamanı ve kendi ayakları üzerinde durmanı sağlayacaktır.

Korkularınla baş edemeyen ve hayatını korkuları yöneten birisin.

Hayatının her köşesinde korkularınla karşılaşıyorsun, adeta bir gölge gibi seni takip ediyorlar. Her adımını, her kararını bu korkuların belirlediği bir hayat yaşıyorsun. Korkuların, senin hayatının rota belirleyicisi olmuş durumda. İster istemez, artık çoğu kararını bu korkuların etkisi altında alıyorsun. Çünkü bu korkuların pençesinden kurtulmayı başaramıyorsun. Her düşüncen, her aklına gelen fikir, adeta birer korku senaryosuna dönüşüyor. Korkuların, hayal gücünü bile ele geçirmiş durumda. Kendini sakinleştirmeye çalışsan da, bu pek mümkün olmuyor. Çünkü her seferinde korkuların, sakinleşme çabalarını baltalıyor. Adeta bir korku filminin içindeymiş gibi hissediyorsun. Ancak unutmamalısın ki, kendi iç sesini dinlemeli ve bu korkularını görmezden gelmemelisin. Korkularınla yüzleşmek, onları kontrol altına almanın ilk adımıdır. Üstüne gittiğin, yüzleştiğin korkuların zamanla azalır ve bir süre sonra da unutulabilirler. Eğer korkularını hayatının merkezi haline getirirsen, bu korkuların labirentinde kaybolabilirsin. Unutma, korkularınla yüzleşmek ve onları kontrol altına almak, hayatının tekrar kontrolünü eline almanın anahtarıdır. Korkularını kontrol etmeyi öğren, böylece hayatının direksiyonunu tekrar kendi ellerine alabilirsin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
21
15
4
4
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Sen hislerini sesli bir şekilde söylemekten korkan ve her zaman sessizliğe sarılmış birisin!

OZAN ÖZGÜR ÇAKIR

Sen güçlü duran ve üzüntülerini kendine bile itiraf edemeyen birisin.

Mr Tg

Duygularını içinde yaşayan birisin, kendi iç dünyan senin en büyük evrenin.