Görüş Bildir
Haberler
5 Maddede Erken Uyumak !

5 Maddede Erken Uyumak !

Mert Özdinç
26.12.2016 - 11:39

5 Maddede Erken Uyumak !

Birkaç ay önce erken kalkmak ile ilgili bir içerik yayınlamıştım.90 bin kez okundu , iyi kötü yorumlar aldı.Yorumlara baktığımda herkes , maddelerden biri olan 'Erken Uyumak' maddesine takılmıştı.Sanırım sizin için erken uyumak imkansız ama biraz tavsiyeyle imkansız değil.Yalnızca erken uyumak değil bu uykuyu kaliteli bir hale çevirmek için de tavsiyelerimiz var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1-O Telefonu Bırakın !

Bize geç uyumaya iten en temel şey sosyal medyadır.Instagram , Youtube , Facebook derken saat olmuş 2.Bunu yapmayın , küçücük bir kutu parçası sizi en değerli uykunuzdan ediyor.Bunu bir düşünün , iradenize hakim olmaya çalışın ve telefona dokunmayın.Hatta yatmadan önce 1 saat hiçbir elektronik cihazın ışığına maruz kalmayın.Çünkü ışık uyumanızı geciktireceği gibi , sizin biyolojik saatinize de zarar veriyor.

2-Kitap okuyun !

Kitap okumanın en güzel zamanı yatmadan önce olandır.Eğer gece yatakta uykunuz gelmiyorsa , sakın telefonu falan almayın.Bu zamanda kitap okumak , hem sizi uykuya hazırlar , hem de kafanızı dağıtır.Zaten genellikle uyuyamamanın en temel sebebi stres, birşeyi yoğun bir şekilde düşünmektir.Kitap okuyarak kendinizi rahatlatırsınız.

3-Yediklerinize dikkat edin

Yatmadan önce ağır şeyler yemek , midenizi rahatsız eder ve uyuyamazsınız.Bu da erken uyumanızı geciktireceğinden , yatmadan önce Elma gibi hafif meyveler tüketerek daha kaliteli bir uyku sağlarsınız.

4-Gün içinde egzersizler yapın !

Evet geceleri uyuyoruz , egzersiz ile ne alakası var ? Diye sorarsanız.Egzersiz yapmak vücudunuzu dinlendirir , geliştirir ve rahatlatır.Bu da tabii daha iyi bir uyku sağlayacaktır.

5-Satranç Oynayın !

Evet , yanlış duymadınız.Yatmadan önce satranç oynamak , bir nevi beynimizi rahatlatır.Satranç gibi zeka geliştiren önemli sporları yapmak elbet işinize yarayacaktır.Bir de karşı tarafı mat ederseniz tadından yenmez ! :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın