Görüş Bildir
Haberler
0-2 Yaş Bebek Gelişimi Hakkında Bilgiler

0-2 Yaş Bebek Gelişimi Hakkında Bilgiler

Emre Erdem Ünver
26.07.2014 - 15:05 Son Güncelleme: 26.07.2014 - 15:42

0-2 Yaş Bebek Gelişimi Hakkında Bilgiler

Dünyalar güzeli, masum kokulu bebeğiniz dünyaya geldi. Gözlerini ilk açtığında sizleri gördü ve anne baba bildi. Sizin sevginize, ilginize, şefkatinize muhtaç olan bir bebek.

Hayatınızı değiştirecek kadar güzellikte. Hatta gece sizleri uyutmayacak daima yanında isteyecek. Kimi zaman karnı tok olduğu halde, hasta olmadığı halde ağlayacak ve hiç susmayacak! Çünkü sevginize muhtaç, okşanmaya muhtaç, bir güler yüze muhtaç…

Bebeğiniz 2 yaşına kadar hızla büyüyecek. Her geçen gün farklı hareketler ve farklı bakışlar sergileyecek. Sizlerin dışında kendisi hiç bir ihtiyacını karşılayamayacak. Size her anlamda muhtaç bir masum bebek.

0-2 yaş bebek gelişimi için çok önemlidir. Bu 2 yıl içerisinde kesinlikle anne sütü ile beslenmelidir. Anne sütü ile beslenen çocukların çok zeki olduğu kanıtlanmıştır.

Anne sütü, gerekli tüm besinleri içermektedir. Bu neden ile gün geçtikçe emzirmekten canınız yansa da dişinizi sıkın. Evladınız için sıkmanız gerekir.

Bu yıllarda bebeğiniz sizden düzenli bir uyku bekler. Temizlik ve beslenme ihtiyacının yeteri kadar karşılanmasını bekler. Dünyaya tutunabilmesi için sizin onlara tutunmanız lazım…

Bebeğin ihtiyaçlarının zamanında karşılanması annesine olan güvenini besler. Zira bu 2 yıl içerisinde bebeğin bağlanabileceği bir büyüğün olması çok önemlidir. Bu şekilde bebeğiniz kendi ihtiyaçlarını kendi karşılayana kadar, size ihtiyaçlarını anlatabilmeyi öğrenir. Çünkü size güvenir.

Bu dönemlerde bebeğiniz, her şeye merak sarar. Her gördüğünü ellemek, dokunmak ister. Çünkü dünyayı ve eşyaları tanımaya başlıyor. Bu hareketleri bebeğinizin normal düzeyde olduğunu gösterir. Ancak siz hareketlerini kısıtlarsanız, dokunmasına izin vermezseniz kendisine olan güvenini kaybeder ve el becerisini kazanamaz. Ve bu şekilde kendisini daima birilerine bağımlı hisseder.

Bu yaşlarda ki çocuklar yerlerinde durmazlar, enerjileri yüksektir. Her şeyi kendi kendilerine yapmak isterler. Hatta yemeği bile kendileri yemeye çalışır. Bırakın çalışsın. Evet belki ortalık batacak ama ona göre halıya örtüler serin. Yeter ki çocuğunuz sağlıklı ve düzgün bir gelişim göstersin.

Bu dönemde çocuklar, arkadaş çevresi edinemez ve onlarla oynayamazlar. Oyun desteğine ihtiyaç duyarlar. Oyun desteğini ancak anne ve babalar verebilir. Nasıl oynaması gerektiklerini siz öğreteceksiniz. Bu dönemde en çok hareketli oyuncaklara merak sararlar.

**Devamı İçin: http://www.saglikhatti.info/0-2-yas-bebek-gelisimi-hakkinda-bilgiler/**

Kaynak: http://www.saglikhatti.info/0-2-yas-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?