Caddede yürüdüğünüzü hayal edin. Köşeyi döndünüz ve gözlerinize inanamadınız; bir kamyonet son sürat üstünüze geliyor. O anda içgüdülerinizin sesine kulak veremezsiniz, çünkü stres düzeyiniz tavan yapmıştır. Elinizden geldiğince hızlı hareket edip yoldan çekilmek zorundasınız. Bunu başardınız; ancak sonraki birkaç dakika, hayatınız pamuk ipliğine bağlıymış gibi hissedersiniz. Bu gibi anlar, panik atak ve panik bozukluğu bulunan kişilere oldukça tanıdık gelecektir. Michigan Üniversitesi psikiyatri profesörü Ricks Warren' a göre ruh sağlığıyla ilgili sorunları çoğu insan anlamıyor. Warren, bu problemden muzdarip olanların bile inandığı, yaygın olarak bilinen 9 yanlışın altını çiziyor:
Golden State Wariors, Batı Konferansı Finali'nde Houston Rockets'ı 5. maçta 104-90 yendi ve seriyi 4-1'e getirip NBA Finali'ne yükseldi.NBA'de finalin adı Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors olarak belirlendi.En son 1975'te NBA final serisine adını yazdırmayı başaran ve o sezon şampiyon olan Golden State Warriors, tam 40 yıl sonra yeniden NBA Final serisine çıkmayı başardı.
DİKKAT HOYRATÇA ÖPÜŞMELİ İÇERİK!Öpüşmek birbirini gerçekten seven çiftlerin vazgeçilmezi. Onedio olarak sizleri bu konuda ne kadar bilgilendirsek azdır ama istedik ki bir yerden başlayın. İlk öpüşme oldukça önemli. Nasıl öpüşülür, öpüşme teknikleri nelerdir gelin hep birlikte bu detaylı içeriğimizde inceleyelim.DİKKAT HOYRATÇA ÖPÜŞMELİ İÇERİK!
Başbakan Davutoğlu, aralarında sıkça eleştirdiği TÜSİAD üyelerinin de bulunduğu iş dünyasının bazı önde gelen isimleriyle sürpriz bir buluşma gerçekleştirdi. Buluşma Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar’ın İstanbul Baltalimanı’ndaki evinde gerçekleşti.
Ayrılık acısı, kendini akıllı sanan insanların yalanları, sürekli gerçekleri tekrarlayan ebeveynler, umutsuz aşklar... Hepimizin gündelik hayatında benzer şeyler geçiyor başından. Üstelik pek çoğumuzun da bu davranışlar/kişiler karşısında mimikleri birbirine benziyor. Bu mimiklerin kraliçesi, bir neslin favorisi Bihter Ziyagil.
'What is Matrix ulan!' tabirine yabancı değiliz hiç birimiz. Ve bunun cevabını verebilen birileri var desek? Durum şu; İngiliz bir filosofun teorisine göre hayat bir oyun bizler de bu oyunda birer karakteriz. Fakat bu oyunda oyuncu olanlar ise bizler değil bizden kat kat gelişmiş yaşam formları. Siz iyisi mi videoyu izleyin, fikirlerinizi de yorum olarak bize yazın...
68 kuşağının devrimci önderi Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının anısını yaşatmak üzere, devrimci mücadeleye kattıkları değerleri gelecek kuşaklara aktaracak olan “Deniz Gezmiş Bağımsızlık ve Özgürlük Vakfı” kuruldu.Vakıf Sözcüsü Hamdi Gezmiş, “Vakıf düşüncesi esas olarak, Deniz abimlerle ilgili yapılacak araştırma, etkinlik ve üretilecek yapıtlar nedeniyle gelen talepleri kurumsal bir kimlik altında karşılama ihtiyacı ve bireysel çabaların kurumsal yapı içinde daha faydalı sonuçlar verebileceği düşüncesinden kaynaklandı.‘Abim Deniz’Özellikle “Abim Deniz” eserinin hazırlık aşamasında da, aile üyeleri olarak Deniz ve arkadaşlarının anıları ve manevi mirasının daha iyi yaşatılabileceği düşüncesiyle Deniz Gezmiş adına bir vakıf kurma hazırlığına girdik. “Abim Deniz” kitabı ve bu konudaki diğer eserlerin telif haklarından elde edilecek gelirlerin de bu vakfa bağışlanmasını kararlaştırdık. Böylece geçtiğimiz yaz aylarında vakıf senedini oluşturma çalışmalarına başladık.”68. yıl müjdesiGezmiş ailesinin, Deniz Gezmiş’in 68. doğum gününde müjdelediği vakfın kuruluşu, tescil davasının kesinleşmesiyle 12 Mayıs’ta resmen gerçekleşti. Vakfın kurucu Mütevelli Heyeti, aile üyeleri olan Bora Gezmiş, Hamdi Gezmiş, Nural Gezmiş ve Aynur Gezmiş’ten oluşuyor.Halen kuruluş adresinde bulunan Vakfın kalıcı yeri Kadıköy’de olacak ve bir açılış töreni ile tanıtılacak. Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, “Vakfın adı Deniz Gezmiş olsa da, Deniz’i, Yusuf’tan, Hüseyin’den asla ayrı tutmuyoruz. O kuşağı, onun arkadaşlarını, yeni nesillere tanıtmak, onların düşünce ve ideallerini bugünlere taşımak aile olarak bizim görevimizdi” diyor.Kaynaklarıyla...Kendi kaynaklarıyla var olacak, Deniz ve arkadaşlarını sevenlerin yardımlarıyla yaşayacak olan vakıf, topluma kazandırılmış oldu.Vakıf yönetim kurulu, ilk iş kalıcı yer temini ve Danışma Kurulu oluşturmak için çalışmalarına başladı. Vakfa uygun bir mekan arayışında, kılı kırk yaran bir titizlikle haraket ediyorlar. Bora Gezmiş’in, en çok önemsediği konuların başında, vakfın öğrencilere burs verme projesi var.Son sözünde bilim demiştiDeniz Gezmiş’in kardeşi, Vakıf Sözcüsü Hamdi Gezmiş: “Deniz ağabeyimin ölüme giderken en çok vurgu yaptığı şey bilim ve bilgiydi. Vakfın çıkış noktası bu. Yeni kuşağa bilim arzusunu aşılamak istiyoruz. Araştırmalara, tezlere, incelemelere destek vermek istiyoruz. Adaletsizlikten canı yanmış bir aileyiz. Adalete, insan haklarına vurgu yapan alanlarda çalışmalar yapacağız. Bizimle dayanışacak insanları bu projelere katacağız. Başarılı olmak için yola çıktık.”
Şampiyonlar Ligi finalini yönetecek olan Cüneyt Çakır İtalya'da farklı bir yönüyle gündeme geldi. Juventus ile Barcelona arasında Berlin'de oynanacak karşılaşmanın hakemini mercek altına alan İtalyanlar Türk hakemin futbol dışındaki yönlerini büyük ilgiyle karşıladı.Çakır'ın gerçek mesleğinin sigortacılık olduğunu duyuran CalcioNews sitesindeki haberde, Cüneyt Çakır'ın çocukluğundan beri futbola ve hakemliğe düşkün olduğu bilgisi de verildi, heavy metal müzikten hoşlandığı aktarıldı.
Akrobat Wildman Adrian Cenni yerden yaklaşık olarak 1.8 km(6.000 feet) yukarıda helikoptere asılı şekilde snowboard yaptı. Bulutlara dokunduğu tahtasıyla adrenali tavan yapan adamı izliyoruz.
İngiliz Financial Times gazetesi'nin İstanbul muhabiri Daniel Dombey, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim kampanyasından izlenimlerini aktardığı yazısında, Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gölgesi altında kaldığını yazıyor.Yazı AKP'yi Orta Doğu'nun en başarılı siyasi partisi olarak tanımlayarak başlıyor ve şöyle devam ediyor:'İstanbul'da sıcak, bunaltıcı bir gün... Davutoğlu kalabalığı ateşlemeye çalışıyor, ama pek iyi gittiği söylenemez. En büyük tezahüratı, kendisini şu anki görevine getiren adamın- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın- ismini telaffuz ettiğinde alıyor.' Dombey, kendi hakkıyla seçilmek isteyen Davutoğlu'nun 'Türk siyasetini 10 yıldan fazla süredir domine eden karizmatik devin gölgesi altında kaldığı' yorumunu yapıyor ve 'seçimi kazansa bile Davutoğlu'nun bu gücü gerçekten kullanan kişi olacağının çok şüpheli' olduğunu yazıyor.Haberde İstanbul'daki miting sırasında konuştuğu AKP'lilerin Erdoğan hakkındaki görüşlerine de yer veriliyor: 'Nurgül isimli bir kişi 'Erdoğan'ın sesini duyduğumda ağlamaya başlıyorum, onu o kadar çok seviyorum'; işsiz biri de 'Türkiye'nin yüzde 50'si Erdoğan'ı destekliyor, onun için ölmeye hazırız. Eğer Erdoğan Davutoğlu'nun arkasında durursa, onu da destekleriz' diyor'.Erdoğan'ın anayasaya göre seçim kampanyasına dahil olamayacağını hatırlatan Dombey, buna rağmen Cumhurbaşkanı'nın AKP'nin seçim politikasına 'paralel' yürüttüğü bir çabayla, muhalefeti yerden yere vurduğu, AKP'nin ismini telaffuz etmeden, kendi başkanlık yetkilerini artırabilmek için parlamentoda çoğunluğu sağlama çağrısında bulunduğunu belirtiyor.
Obsesif Kompulsif Bozukluk, obsesyon adı verilen takıntılı düşünce, fikir ve dürtüler ile kompulsiyon adı verilen yineleyici davranışlar ve zihinsel eylemlerden oluşan bir ruhsal hastalıktır. Sizinde;''Ya sevdiklerimin başına kötü bir şey gelirse?”“Sevdiklerime bir zarar verir miyim?”“ Yolda değdiğim kişilerden mikrop bulaşır mı?”“İnsanlara kötü sözler söyler miyim ya da onlara bir zara verir miyim?”“ Ocağı veya kapıyı açık unutmuş olabilir miyim?”Bu tarz takıntılarınız var mı? Varsa bu tarz takıntılarla nasıl yaşıyorsunuz?
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonunu yarınki Gençlerbirliği maçıyla tamamlayacak.Bu sezon hedefine ulaşamayan siyah-beyazlı takım, bitime bir hafta kala ligi 3. sırada tamamlamayı garantiledi. 29. haftada Trabzonspor'u yenerek averajla lider durumda bulunan ve şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olan Beşiktaş, son 4 haftada aldığı kötü sonuçlarla iki hedefinden de uzaklaştı. Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor maçlarında alınan 1-1 beraberliğin ardından Torku Konyaspor karşısındaki 1-0 mağlubiyetle şampiyonluk iddiasını yitiren 'Kara Kartallar', 33. haftada Galatasaray derbisindeki 2-0 yenilgiyle de Şampiyonlar Ligi ön elemede mücadele etme hakkı için 2. olma şansını kaybetti.Osmanlı Stadı'nda oynanacak Beşiktaş-Gençlerbirliği maçı saat 20.00'de başlayacak.Sezonun ilk yarısında Ankara 19 Mayıs Stadı'nda iki takım arasında oynanan karşılaşmayı Beşiktaş, Demba Ba ve Olcay'ın golleriyle 2-0 kazanmıştı.
Belirli durumlarla başa çıkabilmeleri için programlanmış robotlar olası bir durumda denge kaybını önlemek ve sakatlık halinde devam edebilmesi için de proglanabiliyorlar.
Daha önce de yabancılara bir çok yemeği yediren ekibin Şırdan işkembe çorbası, zeytinyağlı sarma lahmacun ve karnıyarık videolarını izlemiştik. Burada da mantı, zeytinyağlı dolma ve çiğ köfteyi deniyorlar.
Galatasaraylı futbolcu Felipe Melo, Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olmalarının istenmediğini savunarak, her şeye rağmen bunu başardıklarını söyledi.Brezilyalı futbolcu, sarı-kırmızılı kulübün düzenlediği medya günü etkinliğinde haber ajanslarına yaptığı açıklamada, kazandıkları şampiyonluğun çok önemli ve anlamlı olduğunu ifade etti.Sezona iyi başlamadıklarını ve bazen kendileri açısından işlerin ters gittiğini dile getiren Melo, 'İstemediğimiz skorlar da aldık ne yazık ki. Ama bence bütün sezon birçok şey bizim aleyhimizeydi. Bakıldığı zaman üç günde bir, iki günde bir Galatasaray maçları oynatıldı. Bence şampiyon olmamız istenmedi ama Tanrı bizimle beraberdi, yanımızdaydı. Sonunda da çok mücadele eden, çok çalışan bir takıma şampiyonluğu nasip etti. O yüzden mutluyuz' diye konuştu.
Sevilen bir koku duyarak güne başlamak insanı hem daha mutlu hale getiriyor hem de çok daha dinç bir şekilde uyanmayı sağlıyor. Ancak günlük yaşamda devamlı olarak güzel çikolata veya şeker kokularıyla uyanmak imkansız. Kickstarter’da yerini alan SensorWake isimli çalar saat ise güne her zaman güzel kokularla başlamayı garanti ediyor.Sabahları uyanabilmek için yoğun çaba sarfeden kişilerden, yani aramızdan biri olan Guillaume Rolland ve ekibi tarafından geliştirilen saat, çalar saate yeni bir fonksiyon kazandırıyor. Yatmadan önce saat kurulduktan sonra sabah duyulmak istenen kokunun kapsülü saatin içine yerleştiriliyor. Bu kokular arasında çimen, kakao, çilek ve şeker gibi herkesin hoşlanacağı kokular bulunuyor. Seçenekler arasında para kokusu dahi var! Alarmın çalması gereken saat geldiğinde saate yerleştirilen koku ortama yayılmaya başlıyor. Geliştiricinin belirttiğine göre kokuyu alan vücut, derin uykudan hafif uyku sürecine yumuşak bir geçiş yaparak uyanıyor. Böylece güne zinde başlamak mümkün oluyor. Olur da uyanmaz ve 3 dakika içinde durdurma butonuna basmazsanız alarm çalmaya başlıyor. Dolayısıyla sabah uyanamama gibi bir durumun oluşması mümkün değil. Bir kapsülün her gün kullanıldığında 2 ay süreyle koku yayabileceği söyleniyor. Kapsül bittiğinde ise şirketin internet sitesinden yenisi satın alınabiliyor.
Günlük kullanıma yönelik dizüstü bilgisayarlarının duyurusunu gerçekleştiren Lenovo , şimdi de Smart Cast adını verdiği akıllı telefonunu tanıttı. Lenovo Tech World’de gün ışığına çıkan Smart Cast, ilk lazer projektörünün yer aldığı akıllı telefon olarak göze çarpıyor.
Performansıyla Avrupa devlerinin transfer listesine giren Uruguaylı kaleci için, Galatasaray'ın kapıyı en az 20 milyon Euro'dan açacağı belirtildiPerformansıyla yeniden Avrupa devlerinin transfer listesine giren 28 yaşındaki eldiven için kapı en az 20 milyon Euro’dan açılacak. Ayrıca transferin gerçekleşmesi için Muslera’nın bu konudaki isteği esas alınacak.