Microsoft Edge Google Chrome’a Karşı: Hangisi Daha Hızlı?
Windows 10, Microsoft Edge adında tamamen yeni bir browserı bünyesinde barındırıyor. Edge, Internet Explorer’da sevmediğimiz her şeyden arınmış bir browser; fakat dünyanın en çok kullanılan browser’ı Chrome’la yarışacak kadar başarılı mı?Edge ve Chrome (versiyon 44.0.2403.89m) 2.2Hz Intel Core i5 işlemci, 8GB RAM bulunduran HP Spectre x360 laptopunda testler yaparak karşılaştırıldı. Her iki browser da eklentisiz biçimde, yeni indirilmiş haliyle çalıştırıldı. Chrome indirirken beraberinde yüklenen Adobe Flash’ı herhangi bir kullanıcının indireceği hali bu olacağı için etkisiz bırakmadık. Tüm testler üç defa yapıldı ve ortalamaları alındı. Futuremark Peacekeeper: Peacekeeper, bir JavaScript ölçütüdür ve HTML5’ten metni ögelere ayırmaya kadar birçok testi yapar. Bu testlerde kazanan Chrome oldu.
Yıl Sonu Enflasyon Hedefi Yüzde 6,9
Merkez Bankası Başkanı Başçı, 2015 yılı sonunda enflasyonun orta noktası yüzde 6,9 olmak üzere yüzde 6 ile yüzde 7,8 aralığında gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.
Uber’in Londra’daki Kaderine Yüksek Mahkeme Karar Verecek
Uber ve Birleşik Krallık’taki Ruhsatlı Taksiciler Birliği ( LTDA )arasında uzun süredir devam eden yasal anlaşmazlık yakında sona erebilir. 5 Ekim’den itibaren, taraflar ve Londra Toplu Taşıma Organizasyonu (TfL) ile birlikte Uber sürücülerince kullanılan akıllı telefonların taksimetrelerle eşdeğer olup olmadığını belirlemek üzere bir duruşma yapılacak.TfL Uber’e lisansını 2012’de verdi. Bir sonraki yıl, Ruhsatlı Özel Araba Kiralama Birliği ve LTDA tarafından TfL’ye Uber şoförlerinin telefonlarının geçerli taksimetre hesabıyla aynı olduğu iddia edilerek itiraz edildi. Taksimetreler yalnızca Londra taksiciler tarafından kullanılabiliyor, bu durumda, eğer iddia doğruysa, teknik olarak Uber yasaları çiğnemiş oluyor. TfL ise iddialar karşısında taviz vermedi ve ‘geçiçi kanı’sının bu ikisinin aynı olmadığı yönünde olduğunu belirtti. Olay sonuca bağlanmak üzere Yüksek Mahkemeye taşındı. Duruşmada TfL, Uber ve LTDA argümanlarını sunacak. Karar ne olursa olsun, sorun kesin olarak çözülmüş olacak.
En İyi TV Dizileri! Final Yapan En Kaliteli 50 Yabancı Dizi
Bugün sizler için birbirinden harika, final yapmış dizileri bir araya getirdik. Bu dizileri aynı zamanda efsane diziler listesine de dahil edebilirsiniz. Zaman geçtikçe eski yabancı diziler olarak adlandırılsa da aslında her bir dizi güncelliğini hala koruyor ve harika konuları ele alıyor. Final yapmış ve bitmiş en iyi 50 dizi listemize gelin hep birlikte bakalım. Not: Sıralama rastgele yapılmıştır.
Amazon’un Sipariş Butonları 4.99 Dolardan Satışa Sunuldu
İlk defa 31 Mart’ta duyurulan sipariş butonu, bastığınızda yalnızca tek bir ürünü sipariş etmenizi sağlıyor. İlk başta kimsenin kullanmayacağı kadar gereksiz bir icat gibi görünse de, aslında evde günlük olarak ihtiyaç duyulabilecek ürünlerin daha kolay sipariş edilmesi açısından oldukça kullanışlı. Önceden yalnızca Amazon Prime üyelerinden davet edilen kişilere özel olan satışlar, bu hafta itibariyle tüm Prime üyelerine 4.99 dolar karşılığında satışa sunuldu.Şimdilik çöp poşeti, tuvalet kağıdı, su ve bebek maması gibi ürünler için toplamda 18 buton mevcut. Her buton belirli bir markayı temsil ediyor; fakat markanın bünyesindeki ürün yelpazesinden kendi seçiminizi de yapabiliyorsunuz. Böylece her meyve suyu siparişi verdiğinizde vişne aromalıyı satın almak durumunda kalmıyorsunuz. Ayrıca buton sayesinde üründen kaç adet istediğinizi de belirtebiliyorsunuz. Yalnızca stoklarınız doluyken butona yanlışlıkla basmamaya özen gösterin.Oldukça faydalı olan bu ürün Türkiye’ye geldiğinde de ilgi görecektir.
Razer'ın Android Gamepad’i Artık Google Play'de 80 Dolar
Eğer telefonunuzdaki oyunu parmak lekesini silmek için durdurmaktan sıkıldıysanız şanslısınız. Razer oyun tablası 80 dolara ekrana bir daha dokunmamanızı garantiliyor. Ocakta Serval Back'i isimli oyun tablasını tanıtan Razer’ın ürünü nihayet Google Play'deki yerini aldı. Serval, Razer'ın Forge TV konsol sisteminin birleşim yeri. Forge Hub'ı USB ya da Bluetooth ile bağlayarak telefon ekranı yerine büyük ekranda oynamanızı sağlıyor. Kumanda AA pil ile çalışıyor ve oyununuzu büyüterek cihazı yalnızca ikinci ekran olarak kullanmanızı sağlıyor. Kumandanın görünümü Xbox'a benziyor. Ancak bu sistemi kullanmak için Android 4.2 ve üzerine sahip olmanız gerekiyor.
Küresel Büyüme Çabasındaki Mesajlaşma Uygulaması Line’ın Geliri Düşüşte
Mobil mesajlaşma uygulaması Line’ın gelirinde ilk defa bir önceki döneme oranla düşüş görüldü. Korelilerin sahip olduğu firma kullanıcılarını arttırmaya çalışıyor. Aylık aktif kullanıcılarının 6 milyondan 211 milyona çıktığını gören firma, 2015’in ikinci çeyreğinde 224 milyon dolarlık gelir bildirimi yaptı. Bu geçen yıla göre %37’lik bir artışken, yılın ilk çeyreğine göre %1’lik düşüş demek oluyor.Koreli internet devi Naver’a ait olan Line, gelirini uygulama içi satışlardan elde ediyor. Dört yıllık bu şirket geçen yıl etkileyici rakamlara ulaştı, ancak Asya dışına açılamaması nedeniyle ilerlemesi durmuş gözüküyor. Şirket, dış piyasaya açılabilmek için; iOS’a uygun klavye uygulaması ve Android kullanıcılarını çekmesi için yeni bir ‘lite’ uygulaması gibi birçok yeni hizmet sundu. Ancak mesajlaşma uygulamalarında yeni kullanıcıların arkadaşlarını davet etmeleri gerekiyor.Line bütün bunları öngörmüş olacak ki, mesajlaşma dışında bir çeşit mobil içerik portalı olmaya doğru ilerliyor. Firma, Youtube benzeri bir TV servisi, ücretli bir müzik uygulaması ve taksi çağırma servisi gibi hizmetler sunuyor. Ancak bu hizmetler yalnızca Line’ın güçlü kitlesi olan yerlerde piyasaya sunulmuş, çünkü bunlar yalnızca aktif kullanıcılar yardımıyla başarılı olabilir.Line’ın dünya çapında bir atak yapması düşük bir ihtimal, mobil mesajlaşma artık yeni bir kavram değil ve her ülke bir uygulamayı benimsemiş durumda. Firmanın kendi piyasasına odaklanması ve bu bölgedeki servislerini geliştirmeye çalışması daha iyi bir fikir gibi görünüyor.Line’a dair bir diğer haberse şu, firma Chrome uygulama paketini kullanıma sundu. Windows ve Mac için uygulamalar sunmakla birlikte, bu yeni sürüm not alma özelliğine sahip.
Facebook'un Geliri Yüzde 39 Arttı
Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'un yılın ikinci çeyreğindeki geliri, önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 39 artarak 4,04 milyar dolara yükseldi.
Yol ve Hava Durumuna Göre Şekil Değiştirebilen Lastik
Otomobillerin lastiklerini mevsimlere göre değiştirmek gerekiyor. Sıcak havalarda ve kuru bir yolda gitmek için farklı bir lastiğe ihtiyaç duyulurken yağmurlu veya karlı hava şartları için özel bir lastiğin kullanılması gerekiyor. Aynı şekilde asfaltta gidecek otomobilin lastiği ile toprak yolda gitmesi istenen bir otomobilin lastikleri de birbirinden farklı oluyor. Kumho tarafından geliştirilen Maxplo isimli konsept lastikler ise hava ve zeminin durumuna göre şekil değiştiren yapısıyla lastik değiştirme derdini ortadan kaldırıyor.