Rafael'in Atina Okulu tablosu internetin diline düştü. Twitter fenomeni Farukken'nin başlattığı akım sonrası resmi parça parça tekrar analiz eden mizahşörler sosyal medyayı güldürdü :)
'Takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usûlsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu' iddiasıyla, aralarında bir numaralı sanık olarak Fethullah Gülen'in de olduğu 69 şüpheli hakkındaki iddianame kabul edildi. Gülen'in yokluğunda tutuklanmasına ve hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına karar verildi.
Real Madrid'in Fransız yıldızı Karim Benzema, Paris Saint-Germain ile adının anılması sonrası basına yaptığı açıklamada; 'Paris'te oynamak istiyorum ama bunun için zorlamayacağım' dedi.
Şırnak’ta şehit olan kardeşi Ali Alkan’ın Osmaniye’deki cenazesinde 'Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor?' diyerek isyan eden ve hakkında usulen açılan soruşturmada Yarbay Mehmet Alkan’a uyarı cezası verildiği öğrenildi.
Ankara Garı önündeki bombalı saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye çıkarılan 11 şüpheliden 6'sı, tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. 6 şüpheliden 4'ü mahkemece tutuklandı.
Sony, 4K çözünürlüklü üç yeni ev sinema projektörünü tanıttı. Sony VPL‑W5000ES, VPL-VW665ESve VPL-VW365ES olarak adlandırılan projektörler, evde en üst düzey 4K içerik izlemeye imkan tanıyor. VPL‑W5000ES ailenin en üst modeli olarak göze çarpıyor.
İstanbul’da polisin terör örgütü DHKP-C’ye yönelik 16 adrese düzenlenen şafak operasyonunda 25 yaşındaki Dilek Doğan evinde vurularak ağır yaralandı. Genç kız, gece saatlerinde duran kalbi tekrar çalıştırılarak hayata döndürüldü ancak hayati tehlikeyi atlatamadı. Doğan'ın hastanedeki tedavisi sürüyor. İstanbul Emniyeti'nden yapılan açıklamada Dilek Doğan'ın operasyonda görevli personelin silahını elinden almaya çalışması esnasında yaşanan arbede sonucunda yaralandığı belirtildi.
Yazar Elif Şafak, Financial Times gazetesine yazdığı makalede, Ankara katliamı sonrasında yaşanan büyük kutuplaşmanın ürkütücülüğüne dikkat çekti. Şafak, 'Beraber yas tutamayan bir toplum, beraber bir gelecek inşa edemez' dedi.
Geçtiğimiz haftanın en çok izlenilen, tartışılan ve dikkat çeken videoları karşınızda. İyi seyirler... Daha fazla eğlenceli video için Videolar butonunu ve her videonun üzerine gelince solunda açılan paylaş kısmını kullanabilirsiniz!
Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
Neden çekildiği hakkında çekenin de bir fikrinin olmadığı, yer yer Kubrick, yer yer Haneke sinemasının örnekleriyle bize bişeyler anlatmaya çalışan bu videoyu kesinlikle izleyin.
Hiking yapmayı sever misiniz? Peki bir nehrin üzerinde duran yaklaşık 100 metre yükseklikteki bir köprüden geçmeye ne dersiniz? Cevabınız evet ise, dünyanın en tehlikeli geçitlerinden biri olan El Caminito del Rey ya da ''Kralın Küçük Patikası'' sizleri bekliyor!
Uzun süredir ülkemize ziyarette bulunmayan Almanya Şansölyesi Angela Merkel, bugün tarihi bir ziyaret gerçekleştirdi. Gezi dönemi, 3. köprü ve havaalanı gibi konularda sık sık eleştirilere maruz kalan Almanya ile yapılan bu görüşmede genel olarak mülteci sorunları ve Ortadoğu'nun istikrarsızlığı konuşulurken, görüşmenin sosyal medyada yankı yapan bölümü ise altın varaklı koltuklar oldu.İşte altın varaklı koltuklar hakkında Twitter'da yapılan ilginç yorumlar...
Milli Eğitim Bakanı Avcı, 'ABİDE' projesi kapsamında öğrencilerin eksikliklerinin açık uçlu sorularla tespit edilerek takviyeyi ona göre programlamak için bir çalışmaları olduğunu söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Bugün Türkiye'de tweet attığı için hapiste olanların sayısı IŞİD nedeniyle tutuklu olanların sayısından daha fazladır' dedi.