Görüş Bildir
Haberler
Zülfü Livaneli UNESCO’daki Görevinden İstifa Etti

Zülfü Livaneli UNESCO’daki Görevinden İstifa Etti

Batuhan
25.05.2016 - 15:25

Yaklaşık 20 yıldır UNESCO’nun iyi niyet elçiliği görevini yürüten Zülfü Livaneli, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Livaneli istifasına ‘kurumun, hükümet politikalarını eleştiremez konuma düşmesini’ gerekçe gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1996’dan beri Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür kurumu UNESCO için çalışan Livaneli istifasını, Genel Direktör Irina Bokova’ya gönderdiği bir mektupla bildirdi.

Mektubunda UNESCO’nun, yapısı gereği hükümetlerarası bir kuruluş olduğunu belirten Livaneli, insan hakları ihlalleri, düşünce ve basın özgürlüğüne vurulan darbelere dikkat çekti.

‘Temel ideallerle çelişki oluşturuyor’

‘Temel ideallerle çelişki oluşturuyor’

Livaneli istifa mektubunda UNESCO’ya şöyle seslendi: “Bunlar karşısında susarak insanlık zirveleri yapmak ve soyut barış söylemlerinde bulunmak, UNESCO’nun temel idealleri ile çelişki oluşturuyor. Sur’daki tarih hazinesi yok edilirken İstanbul’da Dünya Kültür Mirasını Koruma konuşmaları yapmak iki yüzlülük anlamına geliyor.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

UNESCO İyiniyet Elçileri grubunda Forest Whitaker, Jean Michel Jarre, Pierre Cardin, Mihriban Aliyeva, Christian Amanpour, Herbie Hanckok, Grand Düşes Maria Theresa, Monaco Prensesi Caroline, Claudia Cardinale gibi isimler bulunuyor.

Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
170
30
14
7
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
isimsizim

Bu adamı hangi akla hizmet elçi yaptılar ki amk bir de istifa gerekçesi de kendi ülkesine yaptırım yapılmaması hay böyle zihniyetin ben taaa ....

isimsizim

Yaşar Kemal, Aziz Sancar gibi adamlar olmalı bunun gibi ülkesini beğenmeyen kendini beğenmişler değil

1913

sonuna kadar siyasi olan bir kuruma niye siyaset yapıyorsun diye atarlanmak bizim solculara has olsa gerek.Mesela ABD UNESCO ya para yardımını niye kesmiş.bi... Devamını Gör