Görüş Bildir
Haberler
Zorluğuyla Sizi Terletecek, Yalnızca En Sabırlı Oyuncuların Bitirebileceği En Kompleks Video Oyunları

Zorluğuyla Sizi Terletecek, Yalnızca En Sabırlı Oyuncuların Bitirebileceği En Kompleks Video Oyunları

Oyun dünyasında çeşit çeşit video oyunları bulunmakta. Bu oyunlar bazen sizlere kısa süreli basit ve çerezlik eğlence sunmayı hedefleyen yapımlar da olabiliyor, bütün odağınızı ve ciddiyetinizi vermeniz gereken kompleks ve karmaşık yapımlar da. Bu listemizde mekaniksel veya hikayesel olarak içinde çokça katman bulunduran ve oynarken sizleri gerçekten de düşünmeye iten kompleks ve detaylı video oyunlarına göz atacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Factorio

1. Factorio

Factorio kendimizi başka bir gezegende bulduğumuz ve oradan kurtulmaya çalıştığımız hayatta kalma üs inşa etme ve kaynak yönetme temalı bir strateji oyunu. Gerçekten bir mühendis gibi yaklaşmanız ve olaylara matematiksel olarak bakmanız gereken Factorio, siz oynadıkça derinleşip büyüyen ve detaylanan bir oyun. Bu oyunu oynarken yüzlerce ve hatta binlerce saat harcayabilirsiniz.

2. Crusader Kings III

2. Crusader Kings III

Paradox Interactive'in en bilinen serilerinden Crusader Kings'in en yeni oyunu olan Crusader Kings III içinde uzun saatler geçirebileceğiniz oldukça karmaşık ve detaylı stratejik bir rol yapma oyunu.Oyuncuya sağladığı seçenekler ve sunduğu özgürlük ile öne çıkan bu oyunda farklı seçimler yaparak farklı senaryolar yaşayabilir ve kendi hikayenizi yazabilirsiniz.

3. Europa Universalis IV

3. Europa Universalis IV

Paradox'un bir başka oyunu olan Europa Universalis IV, dikkatinizi vermeniz gereken ve uzun bir öğrenim süreci bulunan harika bir strateji oyunu. Çıkış yaptığı 2013 yılından bu yana hala sevilerek oynanan Europa Universalis 4, barındırdığı yüzlerce farklı oyun mekaniği ve sistemi ile üzerinde çokça zaman geçirmeniz gereken ve siz eşeledikçe daha da kompleksleşen bir yapım. Oyunu ister tek başınıza ister arkadaşlarınızla oynayabilir, ekran karşısında hem çok eğlenceli hem de bol stresli saatler geçirebilirsiniz.

4. Oxygen Not Included

4. Oxygen Not Included

Tıpkı Factorio gibi Oxygen Not Included da hayatta kalma, üs inşa etme ve koloni kurma temalı matematiksel bir strateji oyunu. Bu oyunun oynarken kendinizi bol bol işlem yaparken ve sık sık hesap makinenizi kullanırken bulacaksınız. Çok basit ve temel ihtiyaçlarla başlayan koloninizi kendi kendini idare edebilen bir konuma getirmeye çalışırken çok eğlenecek, ekran başında uzun saatler harcayacaksınız.

5. Return of the Obra Dinn

5. Return of the Obra Dinn

Papers, Please'in de yapmış olan Lucas Pope'un ellerinden çıkan bu yapım dedektiflik yaptığımız bir bulmaca oyunu. Listedeki diğer yapımların aksine bu oyun size matematiksel hesaplamalar veya yüzlerce saat harcayabileceğiniz detaylı mekanikler vermiyor. Bunun yerine Obra Dinn üzerine gerçekten düşünmeniz ve kafanızı kullanmanız gereken bulmacalarla yalnız bırakıyor sizi. Oyunun hikayesine devam etmek ve olayların nasıl geliştiğini anlamak için olan her şeye dikkat etmeli, gözlerinizi dört açmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Satisfactory

6. Satisfactory

Satisfactory üs inşa etme ve kaynak yönetme temalı bir strateji oyunu. İçinde çok fazla detay barındıran bu oyun zorluğuyla olmasa bile sağladığı imkanlar ve kompleksliğiyle size karşısında geçirebileceğiniz uzun saatler vadediyor. Satisfactory henüz erken erişimde olmasına rağmen oyuncuların sevgisini kazanmayı başardı bile, oyunun arkasında şimdiden hatırı sayılır bir oyuncu kitlesi bulunmakta. Yapımın arkasındaki isim olan Coffe Stain ise oyunu iyileştirmeye ve geliştirmeye devam ediyor.

7. Inscryption

7. Inscryption

Dışarıdan piyasa yüzlerce emsali bulunan sıradan bir kart oyunu gibi gözükse de Inscryption bundan çok daha fazlası. İçinde roguelike elementleri de barındıran Inscryption kartlarıyla hikaye anlatıyor. Gerek sürekli değişen oynanışı gerek hikaye anlatım tekniği gerekse de 4. duvarı kırması gibi ilgi çekici olaylarla Inscryption kendini sıradan kart oyunlarından farklı bir yere konumlandırmayı başarıyor.

8. Opus Magnum

8. Opus Magnum

Yaptığı kaliteli bulmaca oyunlarıyla ünlenen Zachtronics'in elinden çıkan Opus Magnum, zorluğuyla oyuncuları terleten bir yapım. Sibernetik bilimi, mekanik düzenler ve matematik gibi konulara ilgiliyseniz ve kendinizi zorlamaktan da hoşlanıyorsanız, Opus Magnum tam size göre bir oyun demektir. İçindeki mini oyunların yanı sıra iyi yazılmış hikayesiyle de oyuncuları tatmin etmeyi başaran Opus Magnum, son zamanların en başarılı ve dikkat çeken bulmaca oyunlarından.

İginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın