Görüş Bildir
Haberler
Zeugma Mozaik Müzesi Sanal Ortamda

Zeugma Mozaik Müzesi Sanal Ortamda

Batuhan
28.11.2016 - 11:07

Gaziantep'teki Zeugma Antik Kenti ve Arkeoloji Müzesi'nin dünyaya tanıtımı için 8 dilde, 360 derece sanal tur yapılabilecek 'www.zeugma.org.tr' sitesi kuruldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gaziantep'in incisi 'Zeugma', Gaziantep Sanayi Odası (GSO) öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü desteğiyle hazırlanan 'www.zeugma.org.tr' adresli internet sitesi üzerinden sanal turla dünyaya tanıtılıyor.

GSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep’in tarihi ve kültürel zenginliğinin önemli bir parçası olan Zeugma Antik Kenti, mozaikleri, Arkeoloji Müzesi ve Zeugma Mozaik Müzesi'ni daha geniş çevrelere tanıtmak için web sitesi kuruldu.

Sitede çıkarılan mozaikler ve diğer buluntulara ilişkin her türlü yazılı ve görsel bilgi yer alıyor

Sitede çıkarılan mozaikler ve diğer buluntulara ilişkin her türlü yazılı ve görsel bilgi yer alıyor

Sitede, köklü bir tarih, güçlü bir medeniyet, ticari merkez, sanat eseri, mozaik diyarı ve daha birçok özelliği içinde barındıran Zeugma Antik Kenti'nin tarihçesi, kazı çalışmalarında son durum, kazı kronolojisi, mitoloji sözlüğünün yanı sıra çıkarılan mozaikler ve diğer buluntulara ilişkin her türlü yazılı ve görsel bilgi yer alıyor.

6 dilde tanıtım

6 dilde tanıtım
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkçe’nin yanı sıra İngilizce, Almanca, İspanyolca, Fransızca, Çince, Japonca ve Arapça olarak tanıtımların yapıldığı sitede, mozaiklere ilişkin fotoğraf galerisi ve mitolojik hikâyeler var.

360 derece sanal tur

360 derece sanal tur

Bilimsel yayın ve makalelere yer verilen, Zeugma Mozaik Müzesi'nin kat planı ve tanıtım broşürünün de paylaşıldığı site sayesinde Zeugma Antik Kenti ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi 360 derece sanal turla gezilebiliyor.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
11
3
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fafatara

Şimdi girdim inceledim çok güzel olmuş.

goofy

hemen denensin D: o zaman