Görüş Bildir
Haberler
Zayıflamak İsteyenler Buraya! Göbek Çevrenizdeki Fazla Yağların Bir Türlü Erimemesinin 6 Gizli Sebebi

Zayıflamak İsteyenler Buraya! Göbek Çevrenizdeki Fazla Yağların Bir Türlü Erimemesinin 6 Gizli Sebebi

Rinascita
09.04.2019 - 11:59

Karın bölgesindeki yağların azalması, sadece kişinin daha iyi görünmesini sağlamaz! Aynı zamanda sağlıklı bir vücuda sahip olmayı da sağlar. Karın bölgesindeki yağın fazla olması; diyabet, yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığı gibi birçok ciddi hastalığın gelişmesine sebep olabilir. Fakat ne yazık ki karın bölgesindeki yağlardan kurtulmak o kadar da basit değildir.

İstediğiniz sonucu elde etmek için insan üstü bir çaba sarf ettiyseniz ama yine de yağlarınız erimediyse, belki de bilmediğiniz gizli nedenler vardır.

Karın yağına karşı mücadelenizde size yardımcı olabilecek, kilo kaybını engelleyen bazı nedenleri sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ne çeşit bir göbeğiniz olduğunu bilmemeniz...

Göbeğinizi eritmekte zorlanıyorsanız, bunun nedeni yanlış kilo verme yöntemi seçmiş olmanız olabilir. Farklı nedenlerden kaynaklanan 5 tip abdominal obezite vardır. Bunlar alkol göbeği, anne göbeği, stres göbeği, hormonal göbek ve şişkin göbektir. Bunların her biri farklı diyet ve egzersiz gerektirir. Bu nedenle, göbeğinizin türünü belirlemek ve buna göre kilo kaybınızı planlamak önemlidir.

2. Kilonuz konusunda takıntılı olmanız...

2. Kilonuz konusunda takıntılı olmanız...

Öncelikle sürekli tartılma konusundaki alışkanlığınızdan vazgeçmelisiniz. Kilo konusundaki takıntı, kilo verme sürecini yavaşlatabilir. Her seferinde tartıda göreceğiniz sonuçla beklediğiniz sonuç birbirinden farklıdır. Dolayısıyla kendinizi yargılamaya başlarsınız. Bu da moralinizi bozar, üzerinizde bir baskı yaratır, olumsuz düşüncelere neden olur ve ruh halinizi olumsuz etkiler. Bütün bunların sonucunda ise vazgeçer ve daha fazla yiyerek stres atmaya çalışırsınız. Dolayısıyla haftada bir tartıya çıkıp, rakamları yargılamak için değil sadece bilgi sahibi olmak için kullanmak daha sağlıklıdır.

3. Yanlış beslenme düzeni...

Vücudumuzun vitamin, karbonhidrat ve yağ gibi elementlere ihtiyacı vardır. Eğer bu yararlı bileşenlerden bazılarını ihmal ederseniz, beslenme biçiminiz size yarardan çok zarar verebilir. Hazır gıdaların ve çok miktarda tuz ve şekerin yanında yalnızca meyve ve sebze tüketmek kilo vermeyi zor hale getirir. Bu nedenle beslenme planına sadık kalmak ve yeterli miktarda magnezyum, sağlıklı yağlar ve diğer elementlerden almak oldukça önemli.

4. Çeşitliliği olmayan egzersizler yapmak...

4. Çeşitliliği olmayan egzersizler yapmak...

Spor yapmak, yağın azalması için harika bir yöntemdir. Ama çeşitlilik içerdiğinden emin olmanız gerekiyor. Her bir egzersiz çeşidi, vücudun belli bir kısmını etkiler. Bu nedenle yalnızca kardiyo veya esnemeye yüklenmemeniz gerekir. Yüksek yoğunluk ve güç antrenmanları, yüzme ve hatta dövüş sanatları bu çeşitlerden bazıları olabilir. Ayrıca sporun yalnızca ekipmanlarla spor salonunda yapıldığını düşünmeyin. Evde veya sokakta da spor yapabilirsiniz. Yalnızca kendinize fazla yüklenmemeye çalışın, inanarak ve kendinizi adayarak yapın. Ama kendinize zarar vermekten kaçının.

5. Aşırı strese girmek...

Stres bütün vücut için kötüdür ama özellikle kiloyu etkiler. Egzersizler süresince sporun kalitesiyle beraber beslenme düzeninizi, duygusal ve fiziksel durumunuzu etkiler. Buna ek olarak yüksek seviyede stres hormonu, yağ oluşumunu arttırır. Bu nedenle stresi azaltacak bütün imkanları değerlendirin. Daha çok rahatlamaya çalışın, bir hobi edinin veya arkadaşlarınızla zaman geçirin. Rahatladığınız zaman göbeğinizi eritme konusundaki yeni başarılara daha büyük bir motivasyonla ilerleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yüksek seviyedeki androjenler...

6. Yüksek seviyedeki androjenler...

Son fakat en önemli sebeplerden biri Polikistik over sendromudur. Bu da kadın vücudunda yüksek seviyede erkek hormonu bulunması anlamına geliyor. Yani adet döngüsü düzensizlikleri, diyabet riski ve hamilelik konusundaki problemler gibi organizma fonksiyonlarını etkiliyor. Bütün bunlara ek olarak kilo almayı da etkiliyor. Vücudunuzdaki androjen seviyesini öğrenmek için bir doktora başvurarak gerekli testleri yaptırabilirsiniz. 

Sizler hiç göbeğinizi eritmek için girişimlerde bulundunuz mu? Bunu deneyen arkadaşlara verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir? Yorumlara bekliyoruz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
59
18
16
16
12
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın