Görüş Bildir
Haberler
Zamanda Yolculuk Temasından Etkilenen Herkesin Mutlaka İzlemesi Gereken 17 Film

etiket Zamanda Yolculuk Temasından Etkilenen Herkesin Mutlaka İzlemesi Gereken 17 Film

Öykü Hanım
30.01.2016 - 15:46

Zamanda yolculuk temasına heyecan duyan herkes, 'keşke bunun gibi daha fazla film olsaydı' diyerek sonlandırdığı en az bir filmle karşılaşmıştır. 

İşte birini izlediyseniz diğerlerini beğeneceğinizi düşündüğümüz 17 zaman yolculuğu ve benzeri temaları konu alan film...

Kaynak: http://imgur.com/gallery/7Mir1
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kelebek Etkisi (The Butterfly Effect, 2004)

Türü: Bilimkurgu/ Gerilim

Konusu: Hayatının kötü anlarını 'beyninden silmeyi' başaran genç adam, büyüdükçe bu kötü anları hatırlamaya başlar. Doğaüstü bir yetenek edinen genç, bu anlara müdahale ederek hayatını daha iyiye yönlendirir.

Imdb Puanı: 7.7

2. Donnie Darko (2001)

Türü: Dram, Bilimkurgu

Konusu: Sorunlu bir genç kılpayı kurtulduğu bir kazanın ardından hareketlerini takip eden ve onu yönlendirmeye çalışan dev bir tavşan tarafından takip edilmeye başlar. Tavşan onu, bir dizi suça itmektedir.

Imdb puanı: 8.1

3. Tetikçiler (Looper, 2012)

Türü: Aksiyon, Suç, Bilimkurgu

Konusu: 2074 yılında geçen filmde mafya, kurtulmak istediği kişiyi geçmişe gönderip geçmişte onu bekleyen bir kiralık katil tarafından öldürtüyor. Mafyanın bu rutin döngüsü, kiralık katil Joe'nun kendini öldürmek için geçmişe gönderilmesiyle değişiyor....

IMDB puanı: 7.4

4. 12 Maymun (Twelve Monkeys, 1995)

Türü: Gizem Bilimkurgu, Gerilim

Konusu: Gelecekte salgın bir hastalığın pençesine düşen dünyadan bir mahkum geçmişe yollanır. Misyonu insanlığı bozguna uğratan insan yapımı bir virüsün izini sürmektir. 

IMDB puanı: 8.1

5. Zaman Yolcuları (Safety Not Guaranteed, 2012)

Türü: Komedi, Dram, Romantik

Konusu: Üç gazete çalışanı internette 'zaman yolcusu aranıyor' ilanı veren bir adamın peşine düşmek için görevlendirilirler. Bu görev, sadece bir haberden çok daha fazlasına gebedir.

IMDB puanı: 7.0

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Suç Zamanı (Los cronocrímenes, 2007)

Türü: Korku, Bilimkurgu, Gerilim

Konusu: Yanlışlıla zaman makinesine giren bir adam zamanda bir saat geriye gider. İlk hedefi kendini bulmaktır. Bu girişim, öngörülemez sonuçlar doğuracak serüvenin ilk halkasıdır. 

IMDB puanı: 7.2

7. Zamanda Aşk (About Time, 2013)

Türü: Dram, Fantastik, Romantik

Konusu: 21 yaşındaki Tim zamanda yolculuk yapıp geçmişini değiştirebileceğini fark eder. Kendine bir kız arkadaş bularak Dünya'yı daha iyi bir yer haline getirme kararı alan Tim'in bu atılımı sanıldığı kadar kolay olmayacaktır...

IMDB puanı: 7.8

8. Predestination (2014)

Türü: Dram, Gizem, Bilimkurgu

Konusu: Zamanlar arasında yolculuk yapmayla görevli bir ajan, kariyeri boyunca yakalayamadığı bir suçluya ulaşmaya çok yakındır. Bu yakalamacadaysa hayatının en önemli gerçekleriyle yüzleşmek zorunda kalacaktır. 

IMDB puanı: 7.4

9. Yaşam Şifresi (Source Code, 2011)

Türü: Gizem, Gerilim, Bilimkurgu

Konusu: Uyandığında bir başkasının bedeninde olduğunu fark eden asker, devletin deneylerinden birinin parçası olmuştur. Görevi bir treni bombalayan kişiyi bulmaktır, tüm bunları tamamlaması içinse sadece 8 dakikası vardır. 

IMDB puanı: 7.5

10. The Jacket (2005)

Türü: Dram, Korku, Gizem

Konusu: Bir savaş gazisi yanlışlıkla akli dengesini tamamen kaybetmiş suçluların yollandığı bir akıl hastanesine gönderilir. Oradaki bir doktorun yaptığı deneylerde denek olan adamın tüm hayatı bu yanlışlıktan sonra değişecektir.

IMDB puanı: 7.1

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Okyanusta Av (Triangle, 2009)

Türü: Gizem, Gerilim 

Konusu: Hikaye Atlantik Okyanusunda bir yat gezisine çıkan yolculukların etrafında şekilleniyor. Hava koşulları kötüye gidince çareyi başka bir gemiye atlamakta bulan yolcular, kendilerini okyanusun ortasında sandıklarından da karmaşık bir durumda buluyorlar.

IMDB puanı: 6.9

12. Kapsül (Primer, 2004)

12. Kapsül (Primer, 2004)

Türü: Dram, Bilimkurgu, Gerilim

Konusu: İcat ettikleri 'hata bulucu cihazdan' daha da iyisini bulma amacıyla harekete geçen dört girişimci arkadaş, umduklarından fazlasını buluyor. 

IMDB puanı: 7.0

13. Koş Lola (Lola Rennt, 1998)

Türü: Suç, Gerilim

Konusu: Bir para transferi işinde yaşanılan karışıklığın ardından Lola 20 dakika içerisinde 100,000 Alman Markı bulmak zorunda kalır. 

IMDB puanı: 7.8

14. Mr. Nobody (2009)

Türü: Dram, Fantastik, Romantik

Konusu: Küçük bir erkek çocuğu gitmekte olan bir trenin yanında durmaktadır. Ondan bir karar vermesi beklenir: Annesiyle trene mi binmelidir, babasıyla mı kalmalıdır. Bu karar milyonlarca farklı ihtimale gebedir. Fakat seçim yapmadığı sürece, her şey mümkün olacaktır. 

IMDB puanı: 7.9

15. Deja Vu (2006)

15. Deja Vu (2006)

Türü: Aksiyon, Bilimkurgu, Gerilim

Konusu: New Orleans'ta yaşanılan bir bombalama olayından sonra başlatılan özel soruşturmada deneysel bir gözetim metodunu kullanan ajan, çok geçmeden kendini kurbanlardan birine beslediği takıntının içinde bulur. 

IMDB puanı: 7.0

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Karanlığın Ordusu (Army of Darkness, 1992)

Türü: Komedi, Fantastik, Korku

Konusu: Yanlışlıkla geçmişe seyahat eden bir adam, geri dönmek için ihtiyacı olan cihazı almak için dev bir ölüm ordusuyla savaşmak zorunda kalır.

IMDB puanı: 7.6

17. ve boş bırakılan 17.maddeyi hep bir ağızdan doldurtacak kadar efsane olmuş film: Back to the Future

17. ve boş bırakılan 17.maddeyi hep bir ağızdan doldurtacak kadar efsane olmuş film: Back to the Future

Not: Bunu diyeceğinizi biliyorduk :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
410
135
87
32
30
28
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?