Görüş Bildir
Haberler
Zamana Yenilmeyen Uzun Süreli Evliliklerin 10 Müthiş Sırrı

etiket Zamana Yenilmeyen Uzun Süreli Evliliklerin 10 Müthiş Sırrı

Lisa Campton
16.06.2024 - 13:01

Yıllara meydan okuyan mutlu evlilikler nasıl güzel görünüyor öyle değil mi? Peki bunu nasıl başarıyorlar? Gelin zamana yenilmeyen uzun süreli evliliklerin sırlarına bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Gelişmiş özbenlik.

İki insan evlendiğinde,ekonomik kararlar almak ve çocuk büyütmek için bir olurlar. Ve bu tür durumlar kendi kişiliğini kaybetmek için çok elverişlidir.  Uzlaşmayı bilmek önemlidir ama ödün verilmemelidir. Kendi sevdiğiniz ve önem verdiğiniz şeyleri unutmayın. Arkadaşlarınızı, ilgi alanlarınızı ihmal etmeyin. Bu da evliliğin getirmiş olduğu karmaşık benlik olgusuna sebep olur.

2. Mizah anlayışı.

Ortak bir mizah anlayışına sahip olmak o kadar kıymetli ki! Evliliğiniz boyunca elbette canınızı sıkacak şeyler olacak ancak bunu beraberce eğlenceli bir şekilde atlatmak kadar güzeli yok. Uzun evliliklere baktığınızda beraber doyasıya eğlenmenin tadını hemen fark ediyorsunuz.

3. Güven.

Güven olmadan ne olabilir ki? Sadakat ve dürüstlük, güveni besler. Güvenin sarsılması durumunda, ilişkinin onarılması ve güçlendirilmesi için çaba sarf edilmelidir. Hayat arkadaşına duyulan güven aslında evlilikleri ayakta tutuyor. Sadece eşlerine değil ilişkilerine de güven duyuyor uzun süre evli kalan insanlar.

4. Empati.

Konunun özüne baktığımızda eşler birbirlerinin duygularını anlamaya ve bu duygulara saygı göstermeye çalışmalıdır. Empati, partnerin bakış açısını anlamaya çalışarak, ilişkide daha derin bir bağ kurmayı sağlar. Karşındakinin hissettiğini sen de hissediyorsun sonuçta.

5. Ortak değerler ve hedefler.

Benzer değer ve yaşam hedeflerine sahip olmak, uzun süreli evliliklerde çok büyük rol oynuyor. Bu, çiftlerin birlikte büyümelerine ve birbirlerini desteklemelerine yardımcı olurken aynı zamanda ilişkilerine de motivasyon sağlar. Ortak değerler olmadan yolun sonunda herkes başka bir yere savrulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Uyum sağlama ve esneklik.

Hayat sürekli değişir ve çiftlerin bu değişikliklere uyum sağlamaları gerekir. Eşler, karşılarına çıkan zorluklara birlikte göğüs germeli ve birbirlerine destek olmalı nihayetinde. Uzun evlilikler zaten bu sırla ayakta kalıyor.

7. Tükenmeyen romantizm.

Her gün yollarınıza gül dökülsün demiyoruz tabii ama yerinde romantizmin de mühim olduğu geçeğini yadsıyamayız. Romantizmi canlı tutmak, evliliğin monotonlaşmasının önüne geçer. Küçük jestler, sürprizler ve sevgi dolu sözler kişinin önemsendiğini hissettirir.

8. Samimi ve dürüst iletişim.

İyi bir iletişim, her evliliğin temel taşıdır. Eşler, hislerini, düşüncelerini ve ihtiyaçlarını açıkça ve dürüstçe ifade edebilmelidir. Anlaşmazlıklar ortaya çıktığında bile, saygılı ve yapıcı bir şekilde konuşması gerekiyor.

9. Sorunları birlikte çözme.

Problemler ve çatışmalar her ilişkide olur. Önemli olan, bu sorunları birlikte ve yapıcı bir şekilde çözmektir. Çiftler, birbirlerine karşı sabırlı ve anlayışlı olduktan sonra da çözülmeye sorun olmayacaktır. Dikkat edin, taraflardan biri her şeyi tek başına çözmeye çalışıyorsa sorun vardır. Denge çoktan bozulmuştur.

10. Takdir.

Eşinizi takdir etmek ve minnettarlığınızı göstermek, ilişkinin olumlu bir şekilde sürdürülmesini sağlar. Küçük şeyler için bile teşekkür etmek ve takdir etmek, çok şeyi değiştirir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın