Görüş Bildir
Haberler
% 160 Artan Antidepresan Kullanımı Meclis Gündeminde

% 160 Artan Antidepresan Kullanımı Meclis Gündeminde

Batuhan
22.07.2015 - 10:54 Son Güncelleme: 22.07.2015 - 12:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Türkiye'de antidepresan kullanımını sordu.

Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Tanrıkulu, Türkiye'de antidepresan kullanımının son 9 yılda yüzde 160 oranında arttığını, bir yılda kullanılan ilacın 37 milyon kutuya yaklaştığını, her dört kişiden birinin depresyonda olduğunu belirtti.

'Genetik faktörler de etkili olmakla birlikte yaşanan bu artışta stres ve uzman olmayan doktorların da ilgili ilacı yazmaları etkili olmuştur.' diyen Tanrıkulu, bu bağlamda şu soruları yöneltti: 'Türkiye'de antidepresan kullanımının son 9 yılda yüzde 160 oranında artmasının hükümetlerinizin politikalarıyla herhangi bir ilgisi bulunmakta mıdır?

Yolsuzluklar, yoksullaşma, çevre tahribatı, ekonomik ve sosyal belirsizliklerin antidepresan kullanımında herhangi bir payı bulunmakta mıdır?

Antidepresan kullanımının özellikle büyükşehirlerde yüksek oranda kullanılmasında, betonlaşma, yeşil alanların tahribatı, yanlış ulaşım politikaları vb. durumların herhangi bir rolü bulunmakta mıdır?

Üniversite sınavlarında yaşanan kopya skandallarının, gençlerin yaşadığı işsizlik problemlerinin, eğitimlerine göre çok düşük maaşla çalışmalarının antidepresan kullanımını artırdığı iddiası doğru mudur?

Yıllardır devam eden davalar sonucu henüz hüküm giymemesine rağmen hapishanelerde tutuklu bulunan tutsakların bu durumlarının antidepresan kullanımını artırıcı bir etkisi bulunmakta mıdır?

Aile içi şiddet, töre cinayetleri, kadınların eve hapsedilmesi gibi toplumsal eşitsizlik sonucu kadınlarımızın yaşadığı sorunların antidepresan kullanımının artmasında etkisi bulunmakta mıdır?

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0