Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan'da Yılın En Ölümcül Göçmen Teknesi Kazasında, 81 Kişi Yaşamını Yitirdi

Yunanistan'da Yılın En Ölümcül Göçmen Teknesi Kazasında, 81 Kişi Yaşamını Yitirdi

Yunanistan'ın Mora Yarımadası'ndaki Navarin'den 47 deniz mili uzaklıkta düzensiz göçmenleri taşıyan balıkçı teknesi alabora olmuş, olayda 78 kişi yaşamını yitirmişti. Üç kişinin daha cesedine ulaşıldı. Bununla birlikte 81 kişinin hayatını kaybetti. Olaya karşın Yunan basını, ortaya bir iddia attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Teknede yaklaşık 700 kişi bulunuyordu

Teknede yaklaşık 700 kişi bulunuyordu

Yunanistan'ın Mora Yarımadası'nda bulunan Navarin'den 47 deniz mili uzaklıktaki uluslararası sularda 14 Haziran'da göçmenleri taşıyan balıkçı teknesi alabora olmuştu. 104 kişi kurtarılarak Kalamata Limanı'na getirilmişti. Sivil toplum kuruluşu Alarm Phone'a göre teknede yaklaşık 700 kişi bulunuyordu. Arama-kurtarma çalışmaları sürerken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Batan teknenin ambarında 100 çocuğun olduğu iddia edildi

Batan teknenin ambarında 100 çocuğun olduğu iddia edildi

Tekne kazasında yaşamını yitirenlerin sayısı 81'e yükseldi. Yunan makamları tarafından yapılan açıklamada, olayın yaşandığı bölgede üç kişinin daha cesedinin bulunarak otopsi için Kalamata Limanı'na götürüldüğü belirtildi.

Yaşanan olayla ilgili 9 kişi gözaltına alınırken, batan teknenin ambarında 100 çocuğun olduğu iddia edildi.

Yunan basınında çıkan, tekneden kurtulan mültecilerin ve teknedeki yakınlarını arayanların açıklamalarına dayandırılan haberlerde ise tekne batmadan önce de teknede su ve gıda sıkıntısı yaşandığı ve bu nedenle bazı göçmenlerin hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1.Harald

amk herkes bir yerlere kaçmaya çalışıyor. geçenlerde bi anket vardı. avrupa ülkeleri dahil gençlerin %50 si kendi ülkesinde yaşamak istemiyor..