Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan’da Apokries Karnavalı

Yunanistan’da Apokries Karnavalı

Mehmet
31.01.2014 - 22:48 Son Güncelleme: 31.01.2014 - 22:50

Yunanca’da Apokries (Apo=’den ve Kreas=et) etten arınmak, uzaklaşmak anlamına gelir. Paskalya öncesi 40 gün tutulan oruç süresinde et ve hayvansal ürünlerden uzak durulur.

Apokries Karnavalı, Osmanlı döneminde var olan ve yüz yıllar boyunca süre gelen bir gelenektir. Paskalya bayramı öncesinde 40 gün boyunca et ve hayvansal ürünlerin yenilmemesi ile tutulan oruca gönderme yapıyor. Yunanistan’da çevremde duyduğum göre -belki efsane belki gerçek- Rio ve Venedik karnavallarının da başlangıcı da Apokries Karnavalına dayandığı iddia ediliyor.

Kaynak: http://komsudaneoluyor.net/yunanistan...
İçeriğin Devamı Aşağıda

EN GÖRKEMLİ KARNAVAL PATRA ŞEHRİNDE

Her ne kadar yukarıda bahsettiklerim tüm Yunanistan için geçerli olsa da karnavalın en görkemli ve heyecanlı olduğu belli birkaç şehir var. Bunların en başında ise Yunanistan’ın en büyük 3. şehri olan Patra geliyor. Toplam 3 gün boyunca süren karnaval eğlencelerinde konserler, maskeli kostümler ve bir çok farklı etkinlik yapılıyor.

Patra’dan sonra en zevkli karnavallar ise Kozani, Resmo, ve İskeçe’de yer alıyor.

Apokries Karnavalı'na türklerin ilgisi

Apokries Karnavalı, Türkiye tarafından çok fazla bilinmese de son yıllarda İskeçe’de yaşanan etkinliklere türklerin de ilgi gösterdiği biliniyor. 2013 yılı İskeçe’de gerçekleşen gösterilere katılan türk turistler hakkındaki yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Patra şehrindeki karnaval

Patra şehrindeki karnaval

İskeçe şehrindeki karnaval

İskeçe şehrindeki karnaval
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın