Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan 'Kurtarma Paketi İçin Alacaklılarla Anlaştı'

Yunanistan 'Kurtarma Paketi İçin Alacaklılarla Anlaştı'

ATKN
11.08.2015 - 11:09 Son Güncelleme: 11.08.2015 - 13:11

Yunanistan ve kreditörler, 86 milyar euro’luk yeni kurtarma paketi üzerinde anlaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan Maliye Bakanı Euclid Tsakalotos,  20 saat süren müzakereler sonucunda Yunanistan'ı düzlüğe çıkaracak yardım paketi konusunda uzlaşıya varıldığını, bazı küçük detaylarınsa hâlâ görüşüldüğünü açıkladı. Yunan Haber Ajansı AMNA da özelleştirme fonu, ödenmeyen krediler ve enerji piyasasının serbestleştirilmesi gibi önemli konu başlıklarında karşılıklı anlaşmaya varıldığını duyurdu. Üst düzey bir Yunan yetkili de “Sonunda beyaz duman göründü” demişti.

Öte yandan Kathimerini gazetesi, paketin verilmesi için Yunanistan’ın 35 öncelikli maddeyi uygulamaya geçirmesi gerektiğini yazdı.

Yunanistan'ın Euro bölgesinde kalabilmesi ve iflasın engellenmesi için yaklaşık 86 milyar euroya, Avrupa Merkez Bankası'na olan borcunu kapatması için de 20 Ağustos'a kadar en az 3 milyar euroya ihtiyacı var.

Financial Times’a göre, ilk olarak paketin en az 20 milyar euro’luk kısmını almayı planlayan Atina 12 milyar euro’yu borçların ödenmesi, 10 milyar euro’yu da bankalara sermaye sağlanması için kullanacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan, Euro Bölgesi liderleriyle günlerce süren müzakerelerin ardından talepleri kabul etmiş, yardım paketinin verilmesi için şart koşulan reformların ikinci bölümünü de 27 Temmuz'da Parlamento'dan geçirmişti.

Yunan yetkililer, anlaşmanın Çarşamba veya Perşembe günü parlamantonun onayından geçmesini beklediklerini söyledi.

Uluslararası alacaklılar, kurtarma paketi için yeni tasarruf önlemlerinin kabul edilmesini şartını koşmuştu.

Sputnik Türkiye ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0