Görüş Bildir
Haberler
Yüksekdağ: 'Biz Elinde Kan Olanları Başkan Yaptırmayacağız'

Yüksekdağ: 'Biz Elinde Kan Olanları Başkan Yaptırmayacağız'

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, “Roboski’de katliamın emrini veren Erdoğan bu gün başkan olmak istiyor. Daha elindeki kanı temizlemeden ‘beni başkan yapın’ diyor. Biz ne diyoruz ‘Seni başkan yaptırmayacağız.’ Biz elinde kan olanları başkan yaptırmayacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Şırnak mitinginde konuştu.

Yüksekdağ’ın konuşmalarından satır başları şöyle:

'7 Haziran günü dağlarımıza bomba yağdıran zihniyetten hesap soracağız. AKP’nin Şırnak halkına vaadi savaş uçaklarıdır. Ama biz halkımıza özgürlük ve barış getireceğiz.'

'Botan halkı yıllar boyunca bu katliamcı zihniyeti aşarak, bugün zaferine yürüyor. Bundan yıllar önce 1992 yılında kirli savaşın en koyu olduğu dönemlerde yine bu meydanda onlarca insanımız katledildi. Yine aynı yıllarda 54 insanımız katledildi. Aradan yıllar geçti. Şimdi aynı meydanda katledilen bir halk değil kazanan bir halk var. Aynı meydandan zaferimizi ilan ediyoruz. Bu Botan halkının katliamcılara karşı zafer ilanıdır.'

“Kandan ve yalandan bir iktidar kurdular”

“Bu meydanda bütün savaş politikaları boyunca katledilen kardeşlerine söz veren bir halkın duruşu ve zaferi var. Biz o katliamlarla yok etmeye çalıştıkları insanlığımızı, bu katliamlarla dize getirmeye çalıştıkları direnişimize bugün aynı meydanlarda zafere taşıyoruz. Bütün halkların zaferine taşıyoruz. Artık karşılarında baskı ve sömürüyle teslim alınmaya çalışılan bir halk yok. Karşılarında onların bütün zulmünü dimdik mücadelesiyle aşıp geçmiş bir halk var.

“Yıllar boyunca sürdürdüğümüz mücadelenin zaferle taçlanmasının zamanı geldi. Artık bizlerin kazanma zamanı geldi. Bu zamana kadar bize en kalleşçe saldırıları dayatanlar 7 Haziran günü hak ettikleri dersi alacaklar. Botan halkı 7 Haziran günü onlara büyük bir ders verecek. Bizler ölüme ve savaşa direndikçe onlar ‘Çözüm getireceğiz’ diyerek, kandan ve yalandan bir iktidar kurdular.

“Roboski’nin hesabını vermeden oy istiyorlar”

AKP’ye sorsanız OHAL’i onlar kaldırdılar. Ama iktidara geldikleri günden beri bölge halklarımıza savaşı, kıyımı ve sıkıyönetimi dayatan yine onlardır. Onların iktidarı döneminde Roboski’de 34 canımız insanlık dışı bir şekilde katledildi. Hala o katliamın hesabını vermediler. Şimdi de utanmadan gelip Kürt halkından oy istiyorlar.

“Kürt halkının yine onları iktidara taşımasını istiyorlar. Siz önce Roboski’de katlettiğiniz canlarımızın hesabını verin. Roboski davasını 3 yıldan beri açmadılar. 3 yıl boyunca katliam emrini verenler bizzat AKP tarafından savunuldu. Katliam emrini veren kim? Katliamın emrini veren Erdoğan bu gün başkan olmak istiyor. Daha elindeki kanı temizlemeden ‘beni başkan yapın’ diyor. Biz ne diyoruz ‘Seni başkan yaptırmayacağız.’ Biz elinde kan olanları başkan yaptırmayacağız.

“Biz ‘Kürt yoktur’ diyerek, bizleri inkar edenleri başkan yaptırmayacağız. Bizler halkımıza diktatörlüğü dayatanları başkan yaptırmayacağız. İşte Roboski katliamının hesabının biz Botan halkıyla bütün Türkiye ile büyük insanlıkla birlikte biz soracağız. Onlara insanlık dersi vereceğiz. Siz hep insanlık dersi verdiniz. Ama anlayana bunlarda anlama kabiliyeti yok. Biz bu katliamların hesabının sorarak da onlara insanlık dersi vereceğiz.

“Kaç dikiş atarsanız atın kurtaramazsınız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu bölgeyi karış karış geziyorlar. Her gittikleri yere çift dikiş atıyorlar. Dikişleri patlamış ya çift dikiş atarak, kurtarırız sanıyorlar. Artık kaç dikiş atarsanız atın kurtaramazsınız. 7 Haziran günü bu zorba hükümetin varlığına son vereceğiz. Demokratik bir seçimin sonuçlarına razı olsunlar. Eğer bir parça yürekleri, insanlık ve siyaset ahlakları varsa 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarına razı olsunlar. Demokrasi bunu gerektirir. Hani bize demokrasi dersi vermeye çalışıyorlar.

“Ölümü dayatanlar kaybedecek”

“Dün Bingöl’de alçakça bir saldırı gerçekleştirildi. Hamdullah yoldaşımız Türkiye demokrasi şehididir. Bütün Türkiye halkları o demokrasi şehidine sahip çıkmalıdır. Her yerde halkımızın barış, demokrasi ve özgürlük isteği kazansın diye kellesi koltukta mücadele yürütüyor. Bir seçim arabasında dahi güvenle hareket edemiyorlar. Birçok yer de seçim çalışması yürüten arkadaşlarımıza sokakları dar ediyorlar.

“Bombalı saldırıdan tutalım, tehdide hakarete, evlerimizi bürolarımızı yakmaya kadar her türlü kalleşliği bize dayattılar. Seçimlere iki gün kaldı. Bu halk bütün saldırılara karşı dimdik ayakta ve 7 Haziran’da kazanacak. 7 Haziran’da Hamdullah yoldaşımızı katledenler kaybedecek. 7 Haziran’da ölümü dayatanlar kaybedecek. 7 Haziran’da özgürlük için direnen halklarımız kazanacak.

“Cumhurbaşkanını 7 Haziran’dan sonra AKP’yi kapatmaya davet ediyoruz”

“Aynı zamanda Şırnak’tan bir haberimiz, bir çağrımız var. Hani Cumhurbaşkanı açılış açılış geziyor ya. Açılış adı altında AKP propagandası yapıyor ya 7 Haziran sonrası Erdoğan’ı biz açılışa değil ama biz kapanışa davet ediyor. AKP bürosunun kapanışına davet ediyoruz. 7 Haziran sabahı Şırnak halkı seçtiği vekillerle dört dörtlük vekillerle AKP bürosunun demokratik bir şekilde kapatacak.

“AKP’nin 7 Haziran’dan sonra gideceği ev kalmayacak. Cumhurbaşkanın 7 Haziran’dan sonra AKP’yi kapatmaya davet ediyoruz. Şırnak halkı bu gücünüzle bizlere dayatılan bütün saldırılara karşı bu birliğin bütün Türkiye halklarına zafer getireceğini çok iyi görüyoruz. AKP hükümeti 7 Haziran’da kendi sonunu görüyor. 7 Haziran’dan sonra sarayla karşı bu meydanlar kazanacak. Meydanlar saraylardan büyüktür. Bu meydanları dolduran halkımızın büyüklüğü o sarayı öyle bir küçültecek ki bilmem kaç odalı saray da oturamıyorlar. 7 Haziran’dan sonra o saray da dar gelecek onlara. 7 Haziran’dan sonra onları o saraylar da oturtmayacağız.

“Ey cumhurbaşkanı sen önce kendini kurtar”

“Cumhurbaşkanı bugün bir miting konuşmasında demiş ki ‘Sizi bu faşist Kürtlerden kurtaracağız’ demiş. Botan halkı Cumhurbaşkanı’na diyor ki ‘Ey Cumhurbaşkanı sen önce kendini kurtar kendini.’ Sen kendini kurtarma derdine düşmüşsün. Bırak Kürtleri hiç kimseyi kurtaracak mecalin kalmamış. Çünkü çok iyi biliyor ki 7 Haziran’da HDP kazandığında bütün Türkiye’ye hesap vermek zorunda kalacak.

“Hırsızlığın, Kobani’nin hesabının vermek zorunda kalacak. Halen o barbar çetelere taşıdığı silahların hesabının vermek zorunda kalacak. Cumhurbaşkanı bunun için kendini kurtarma derdinde düşmüş. Kürt halkı sizi yakasından sirkti. Bugün her yerde AKP hükümeti oy kaybediyor.

“HDP’ye gelen büyük insanlık çağrısına icabet eden ve AKP’ye sırtını dönüp halkıyla buluşan bütün eski AKP’li ve yeni HDP’lileri saygıyla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Sizin eviniz burasıdır. Artık Kürt halkı AKP’ye yüzünü dönmeyecek. Bugün AKP’den onurlu bir karar vererek HDP’ye geçen bütün kardeşlerimiz de en doğru kararı verdiler. AKP’yi yakalarından sirktiler ve haklarımızı yeni birleşik gücünü kurdular. Her yerde halkımızın kendisine gösterdiği tahammülün bittiğini gören AKP hükümeti daha fazla saldırganlaşıyor. Ama bugün çok net görüyoruz ki 7 Haziran’a sayılı günler kala onlar için de geri sayım başlamıştır. AKP hükümeti bitişin başlangıcına geldi. Yüzü tutup da bu halktan oy isteyemiyor.”

İMC TV

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0