Görüş Bildir
Haberler
YSK: Sandıklar Taşınmayacak

YSK: Sandıklar Taşınmayacak

Deniz Gök
03.10.2015 - 11:38 Son Güncelleme: 03.10.2015 - 17:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ndeki bazı seçim çevrelerinden gelen sandık taşıma talepleri için karar verildi. 

YSK, 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçiminde, güvenlik nedeniyle bazı sandık bölgelerinin güvenli başka bir sandık bölgesine taşınmasına ilişkin ilçe seçim kurullarından gelen talepleri oy çokluğuyla reddetti.

Tartışma Cizre İlçe Seçim Kurulu'nun güvenlik gerekçesiyle bazı sandıkların birleştirilmesi yönünde aldığı karar üzerine başlamıştı.

Mehmet Ali Şahin 'YSK'nın böyle bir yetkisi yok' demişti

Güvenlik gerekçesiyle bazı il ve ilçe seçim kurullarının sandıkları taşıma kararlarıyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'den 'Yasal olarak mümkün değil' açıklaması gelmişti. Şahin, 'Benim hukuki bilgime göre bir ilçe seçim kurulu başkanının böyle bir karar alma yetkisi yok. YSK'nın var mı? Bana göre o da yok' demişti. Bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ise “Nihai karar, Yüksek Seçim Kurulu'na aittir” demişti.

İçişleri Bakanı Selami Altınok ise, 'Sandıkların birleştirilmesi veya sandıkların taşınması diye bir şey söz konusu değil. Sandık alanlarının birleştirilmesi söz konusu' demişti.

Karara AKP ve CHP'den ilk tepkiler

Karara AKP ve CHP'den ilk tepkiler
Karara AKP ve CHP'den ilk tepkiler

YSK’nın kararına AKP’den ilk tepki YSK Temsilcisi Şeref Malkoç’tan geldi. Malkoç, sandıkların taşınmaması yönündeki kararın hukuka ve gerçekliğe aykırı olduğunu ileri sürdü.

CHP cephesinden ilk değerlendirme ise CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’den geldi. Mehmet Ali Şahin’in de aynı yöndeki görüşünü hatırlatan Tekin, başından itibaren bu kararların Anayasa’ya ve ilgili yasaya aykırı olduğunu söylediklerini, aksi yönde bir kararın Türkiye’yi zor durumda bırakacağını ifade etti. Tekin, “Doğru yönde görüş bildirdiği için YSK’ya teşekkür ediyorum ve kutluyorum. Sayın Mehmet Ali Şahin’i de kutluyorum” dedi.

CNN Türk ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0