Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da Yol Kesen PKK'lılar Bir Doktoru Öldürdü

Diyarbakır'da Yol Kesen PKK'lılar Bir Doktoru Öldürdü

Deniz Gök
31.08.2015 - 23:02 Son Güncelleme: 31.08.2015 - 23:26

Arşiv

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'ın Kulp ve Lice ilçeleri arasında yolu keserek kimlik kontrolü yapan PKK'lı grup, durdurmak istedikleri aracın kaçması üzerine ateş açtı. Araçtaki doktor Abdullah Birol yaşamını yitirdi.

Diyarbakır’ın Kulp ile Lice ilçeleri arasında yol kesen PKK'lılar, durdurmak istedikleri bir aracın kaçması üzerine ateş açtı. Kulp ilçesinde Toplum Sağlık Merkezi'nde doktor olarak çalışan sürücü Abdullah Birol, saldırıda yaşamını yitirdi.

Karayolunu Yapraklı Köyü yakınlarında kesen silahlı grup, durdukları araçtakilere kimlik kontrolü yaptı. Kulp'tan Diyarbakır yönüne gelen ve Manisa plakalı bir otomobili kullanan Abdullah Birol, yolun kesildiğini görünce geri dönüp uzaklaşmak istedi. Aracın geri döndüğünü gören PKK'lılar uzun namlulu silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu kurşunların isabet etiği Abdullah Birol, olay yerinde hayatını kaybetti.

Birol'un cesedini almak için olay yerine hareket eden 112 Acil Servis ekipleri, güvenlik gerekçesiyle bölgeye giremedi. Öldürülen Abdullah Birol'un Kulp ilçesi Toplum Sağlık Merkezi'nden sorumlu doktor olduğu öğrenildi. Saldırıdan saatler sonra olay yerine gidebilen 112 Acil Servis ekipleri, Birol'un cenazesini Lice'ye götürdü.

Şemdinli'de Tabur Komutanlığına saldırı

Hakkari Şemdinli'de de PKK'lılar 2. Hudut Tabur Komutanlığı'na saldırı düzenledi.

Irak ve İran'a sıfır noktada bulunan Tekeli, Alan ve Kayalar Köyü karayoluna inen PKK'lılar, akşam saat 20.00 sıralarında Tekeli 34. Hudut Tugayı 2. Hudut Tabur Komutanlığı'na uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırdı. 

Askerlerin PKK'lılara karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmanın yaklaşık yarım saat sürdüğü belirtilirken, can kaybı olup olmadığı konusunda bir bilgi verilmedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0