Görüş Bildir
Haberler
Yoksa Siz Yalnızca Gece mi? Güne Seks Yaparak Başlamanın Hayatınıza Katacağı 10 Fayda

etiket Yoksa Siz Yalnızca Gece mi? Güne Seks Yaparak Başlamanın Hayatınıza Katacağı 10 Fayda

Dale Cooper
14.08.2021 - 22:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Seks yapısı itibarıyla harika bir şey. Ama daha harika bir şey varsa, o da sabah yapılan sekstir.

Neden mi?

İşte cevabı burada...

1. Ruh halinizi iyiye yönlendirir.

Sabah seksi sadece fiziksel değil, duygusal olarak da fayda sağlar. Seks yaparken vücudunuz size zevk veren, mutlu ve rahat hissettiren kimyasallar olan dopamin ve oksitosin salgılar. Güne bu iki hormonun artmasıyla başlamak odaklanmanızı daha yüksek kılmanın yanı sıra iyi bir ruh halini de ayakta tutar.

2. Stresi azaltır.

Güne seksle başlamanın etkilerinden biri, stres hormonu seviyenizi ve kaygınızı hafifletmeye yardımcı olabilmesidir. Orgazm olduğunuzda salınan oksitosin, stres hormonu olan kortizole karşı koyar, bu sayede günün geri kalanını daha stressiz geçirirsiniz.

3. Küçük çaplı bir sabah sporudur.

Sabah sporu kimsenin kolaylıkla yapabileceği bir şey değildir. Sabah erken saatleri koşu bandında geçirdiğinizi düşünün.... Sabah yapılan seks ne kadar yavaş ve uzun olursa koşu bandında harcadığınız kaloriye denk düşebilir.

4. Sizi daha üretken ve yaratıcı kılar.

Sabah seks yapmanın işyerinde daha üretken olmanıza yardımcı olabileceğini unutmayın. Yakın zamanda yapılan araştırmalar, işe gelmeden önce seks yapan çalışanların kendilerini daha meşgul ve işlerinden memnun hissettiklerini ve ayrıca üretkenliklerinde bir artış gördüklerini ortaya koydu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Hafızanızı güçlendirmeye yardımcı olur.

Araştırmalar, özellikle yaşlı insanlar arasında, cinsel aktivite ile gelişmiş hafıza performansının bağlantılı olduğunu söylüyor.

Bunun nedeninin düzenli yapılan seksin beyninizdeki nöral bağlantıların sayısını artırabilmesi olabiliceği düşünülüyor. Düzenli seks yapan yetişkinler, beynin bilgi tutma ile ilişkili bölgesinde daha fazla nörona sahiptir. Yani güne seksle başlamak hafıza için bir tazeleyici niteliği taşıyor.

6. Sizi partnerinizle daha da yakınlaştırır.

Seks yaparken ikiniz de genellikle “sarılma kimyasalı” olarak adlandırılan oksitosin salgılarsınız. Bu hormon, günün geri kalanında birbirinize karşı daha büyük bir bağlantı ve sevgi duygusu hissetmenizi sağlar.

7. O gece daha iyi bir uyku çekmenize yardımcı olur.

Çoğumuz seks veya orgazm olduktan sonra rahatlamış hissederiz, bu yüzden insanlar genellikle yatmadan önce seks ya da mastürbasyon yapar. Ancak sabahları seks yapmak, geceleri daha iyi uyumanıza da yardımcı olabilir.

Seks tipik olarak bir antrenmana benzer şekilde fiziksel çaba gerektirir. Gün boyunca ne kadar çok enerji harcarsanız, akşamları o kadar yorgun olursunuz. Yoğun bir antrenman yaptığınız günlerde daha iyi uyuduğunuzu fark etmiş olabilirsiniz. Sabah seksi, uyku düzeninizi ve genel uyku kalitenizi iyileştirirken, sizi verimli bir güne hazırlamak için enerji verir.

8. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

Cinsel olarak aktif insanların hastalıkları genellikle daha kısa sürme eğilimindedir. Araştırmalar, daha sık seks yapanların (genellikle haftada bir veya iki kez) daha yüksek immünoglobulin seviyelerine (beyaz kan hücreleri tarafından salgılanan antikorlar) sahip olduğunu göstermektedir. Bu sayede vücudunuz yaygın hastalıklara neden olan virüs ve bakterilere karşı daha iyi savaşabilir.

9. Gün içerisinde yaşayabileceğiniz ağrıların önüne geçer.

Doğal bir ağrı kesici olan seksle güne başladığınızda gün içerisinde ağrı yaşama ihtimaliniz daha düşüktür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Cildinize doğal bir ışıltı katar.

Orgazm olmanın cildinizin, saçınızın tonunu ve dokusunu iyileştirebilen östrojen seviyelerini artıran kimyasallar da salgıladığı düşününce sabah seksinden daha iyi bir makyaj olamaz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
14
14
10
5
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın