Görüş Bildir
Haberler
Yoğurtlu Semizotu Salatası Nasıl Yapılır? Yoğurtlu Semizotu Tarifi ve Yapımı…

Yoğurtlu Semizotu Salatası Nasıl Yapılır? Yoğurtlu Semizotu Tarifi ve Yapımı…

Şebnem Sucu
12.08.2021 - 11:00

Semizotu bol miktarda omega-3 içermektedir. Bu özelliği ile balık yemeyi sevmeyenler mevsimi geldiğinde semizotundan bol bol faydalanabilirler. Özellikle çiğ olarak tüketmek alacağınız sağlık yararlarını maksimum düzeye taşır. Bu sebeple yoğurtlu semizotu salatasının harika bir tarif olduğunu belirtebiliriz. Yapım aşamasında uzun çaba sarf etmeden son derece lezzetli ve farklı bir salata hazırlamak isterseniz yoğurtlu semizotu salatası tarifi tam size göre. Peki, yoğurtlu semizotu salatası nasıl yapılır? İşte yoğurtlu semizotu tarifi ve yapımı…

Semizotu yapraklarının yanı sıra sapları ile de şifa kaynağı olan sağlık dostu bir sebzedir. Çiğ ya da pişmiş halde tüketilebilen semizotu, antioksidan özellikleri ile cildi gençleştirir, bağışıklık sistemi ve kemikleri güçlendirmeye yardımcı olur. Sulu yemeğinden, salatasına ve çorbasına kadar birçok yemek çeşidi ile karşımıza çıkan semizotunun en beğenilen tarifleri arasında yoğurtlu semizotu salatası tarifi gelmektedir. Öyleyse yoğurtlu semizotu salatası nasıl yapılır? Yoğurtlu semizotu tarifi ve yapımı hakkında bilinmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz...

YOĞURTLU SEMİZOTU SALATASI MALZEMELERİ

Aşağıda vermiş olduğumuz semizotu malzemelerinden süzme yoğurt ve ceviz içi evinizde bulunmuyorsa kullanmayabilirsiniz;

- 1 demet semizotu

- 1 su bardağı yoğurt

- 1 diş sarımsak

- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 çay kaşığı tuz

- 5-6 adet ceviz içi

Yoğurtlu Semizotu Salatası Nasıl Yapılır? Yoğurtlu Semizotu Tarifi...

Yoğurtlu Semizotu Salatası Nasıl Yapılır? Yoğurtlu Semizotu Tarifi...

SEMİZOTU SALATASI YAPILIŞI

Semizotunun kök kısımlarını bıçak yardımı ile kesin. Saplarını çok kesmeden yaprakları ile birlikte bol sudan geçirerek temizleyin. Semizotunu yıkarken zedelememeye özen gösterin. Dilerseniz sirkeli su da bekleterek iyice temizlenmesini sağlayabilirsiniz. 

Semizotunu yıkadıktan sonra süzün ve uzun dalları var ise elinizle parçalara bölün. Yoğurt sosunu hazırlamak için içine 1 su bardağı yoğurt,  1 diş ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, 2 yemek kaşığı süzme yoğurt, ceviz içi ve tuzu ekleyerek iyice çırpın.  

Daha sonra semizotunu hazırladığınız yoğurtlu karşıma ekleyerek hafifçe karıştırın. Dilerseniz zeytinyağı, pul biber ve ceviz içi gibi eklemeler yapabilirsiniz. Ayrıca bu salataya ince kıyılmış maydanoz ve beyaz peynir de oldukça yakışıyor. İsterseniz az miktarda peynir ve maydanoz ilavesi de yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın