Görüş Bildir
Haberler
Yine Muhteşem Bir Proje: "Hedef 10.000 Kızımızı Okula Döndürmek" Diyerek Çıktılar Yola!

Yine Muhteşem Bir Proje: "Hedef 10.000 Kızımızı Okula Döndürmek" Diyerek Çıktılar Yola!

Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Projesi (KEP II), 2015 senesinden başlatılan, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin finanse ettiği, Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen bir projedir. Siz de bu proje ile neler hedeflediklerini ve başardıklarını merak ediyorsanız buyurun:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle videolarını izleyip, bu muhteşem projeyi yakından tanımak isterseniz:

Bu proje kapsamında; Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 15 pilot ilde (Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Van) ağırlıklı olarak çalışmalara devam edilmektedir. 

Öncelikle kız çocuklarının okula geri kazandırılması amacıyla bugüne kadar 15 ilde toplam 64.500 kişiye ulaşılarak kızların eğitiminin önemi anlatılmaktadır. 

Bu kapsamda büyük kısmını tamamladıkları toplam 1215 etkinlik ile; 

• 31.500 öğretmen, STK, kamu görevlisi eğitilmektedir. 

• 6.600 Veliye  bilgilendirme toplantıları ile mesleki eğitim ve kızların okumasının önemi hususunda bilgi verilmektedir.

• 9500 kişiye çeşitli etkinlikler ile (festival, yarışma, YİBO açılışı) ulaşılmaktadır. 

• 10.000’in üzerinde 8. Sınıf öğrencisine okula devamın önemi anlatılmış ve 6000’e yakın veliye kızlarını yeniden okula göndermeleri konusunda ev ziyareti yapılmıştır. Bu çalışmalar devam etmektedir.

• Ailelere ve öğrencilere ulaşılarak toplam 15.000 anket yapılmakta, bu anketler ile okula devamın önündeki engeller saptanmakta ve ilgili kurumlara çözüm önerileri sunulmaktadır. 

Proje kapsamında eğitimcilerinden, din görevlilerinden, sosyal hizmetlerden ve bölgenin kanaat önderlerinden oluşan il ziyaret ekipleri, kızlarını okula göndermeyen ailelerin evlerini tek tek ziyaret edip, okula devam etmenin önemini anlatmaktadırlar.

Bu kapsamda projenin başından bugüne kadar yaklaşık 8000 kız çocuğunun okula dönmesi sağlanmışlar.

2017 Mayıs sonunda tamamlanacak olan proje, 10.000 kız çocuğunu okula geri kazandırmayı hedeflemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçlerinden birinin hikayesini merak ederseniz:

İçlerinden birinin hikayesini merak ederseniz:

6 çocuklu, babası çiftçi bir ailenin 4 kızından biri olan Ayşe’nin müziğe olan yeteneği ortaokul sıralarındayken öğretmeni tarafından keşfedilmiş. Önceleri ailesi müzikle ilgilenmesine sıcak bakmasa da, Ayşe her boş vaktinde eline fülüdünü almış ve kendi bestelerini yapmış. Seda öğretmeni ailesi ile konuşmuş ve bir şekilde babasını ikna etmiş. Ayşe için bir yarışmaya katılmış ve yarışmanın ödülü olan kemanı Ayşe’ye hediye etmiş.

İşte Ayşe’nin hikayesi böyle başladı. Ayşe kemanı ile gece gündüz çalışıyor, elindeki imkanlar yeterli olmamasına rağmen pes etmiyor. Kendine büyük hedefler koyuyor. Ders aralarında bile kemanı ile çalışmalar yapıyor. Seda öğretmenin desteği ve kendi çabaları ile keman çalmaya devam ediyor.

Şu an Ayşe ailesinden ayrı, Ağrı Güzel Sanatlar Lisesi’ne devam ediyor ve devlet yurdunda kalıyor. Lise 1. sınıf öğrencisi. Hedefi üniversitede konservatuarı kazanabilmek ve adını tüm Türkiye’ye duyurabilmek. 

Ayşe'nin videosu:

Detaylı bilgi için; buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
14
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın