Görüş Bildir
Haberler
Yıllardır Tazminatlarını Alamayan Soma Madencileri Ankara'ya Yürüyüş Başlattı

Yıllardır Tazminatlarını Alamayan Soma Madencileri Ankara'ya Yürüyüş Başlattı

Soma Holding ve Uyar Madencilik tarafından işten atılan tazminat mağduru maden işçileri Ankara'ya yürüyor. Yıllardır oyalandıklarını belirten maden işçileri Enerji Bakanlığı önüne giderek seslerini duyurmayı amaçlıyor. Ancak maden işçilerinin yolu jandarma tarafından kesildi. İşçilerin bekleyişi sürüyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Manisa’nın Soma ilçesinde , 2013 yılında meydana gelen ve 301 işçinin can verdiği facianın ardından Soma Holding ve Uyar Madencilik tarafından işten çıkarılan 3 bin 500 işçi, aradan geçen bunca süredir emeklilik ve tazminat haklarını alamadı. Alacak davası açıp kazandıklarını belirten işçiler, buna rağmen alacaklarının ödenmediğini aktardı. Yıllardır oyalandıklarını ifade eden madenciler, seslerini duyurabilmek için Bağımsız Maden İşçileri Sendikası öncülüğünde Ankara'ya yürüyüş başlatma kararı aldı. İşçilerin yürüyüşü her ne kadar Soma Kaymakamlığı'nca yasaklansa da mahkemeye yapılan itiraz sonucu bu engelleme kaldırıldı.

Soma Meyda'nında başlatılan yürüyüş öncesi polisin müdahale etmesi ile bir süre gerginlik yaşandı. İşçiler daha sonra Soma Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Madenciler "Soma'da soygun ve nitelikli gasp var" diye haykırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Madenciler daha sonra slogan ve pankartlarla Ankara yoluna koyuldu.

Madenciler daha sonra slogan ve pankartlarla Ankara yoluna koyuldu.

İşçiler Ankara'ya gitmeden önce 2013 yılındaki faciada kaybettikleri işçi arkadaşlarının mezarlarını da ziyaret etti.

Ancak işçilerin yürüyüşü Soma çıkışında jandarma tarafından durduruldu. 📹

Jandarma Komutanı madencilerin Soma'nın dışına çıkmaları durumunda müdahale edeceklerini söyledi. Mahkemenin verdiği yürüyüş izni kararının Soma için geçerli olduğunu savunan Jandarma Komutanına madenci temsilcileri tepki gösterdi ve Ankara'ya kadar yürüyüş yapma iznine sahip olduklarını belirttiler.

Yeniden yola koyulan işçilere yoldan geçen bazı araçların sürücüleri korna çalarak destek verdi 📹

İçeriğin Devamı Aşağıda

Madencilerin yürüyüşü Kırkağaç girişinde jandarma tarafından durduruldu.

Kararlı olduklarını vurgulayan madenciler, engel kalkana kadar bekleyeceklerini belirtti. Madenciler yolda oturarak bekleyişlerini sürdürürken, sendika avukatları da tutanak hazırladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
10
7
4
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sakirecayyok

31 Mart 2019 Soma yerel seçim sonuçları: AKP 43,91 CHP 29,52 söyleyeceklerim bu kadar..

Bozkurt

Türkiye'deki emekçiler celladına aşık olduğu için kurunun yanında yaş da yanıyor.

shiroshinju

301 insan öldü, yerlerde sürüklendiniz, tekmelendiniz ama yinede sizi o hale getirenlere utanmadan gidip oy vermeye devam ettiniz.Şimdi kalkıp Ankaraya yürüm... Devamını Gör