Görüş Bildir
Haberler
Yıllarca Kandırılmışız! Gerçek Versiyonlarını Okuduğunuzda Şoke Olacağınız 7 Masal

etiket Yıllarca Kandırılmışız! Gerçek Versiyonlarını Okuduğunuzda Şoke Olacağınız 7 Masal

raskolnikov
21.06.2020 - 08:00

'Walt Disney Masalları' aslında bize öğretilenden çok daha farklı. 'Pamuk Prenses', 'Uyuyan Güzel' ve daha birçok masal kahramanının gerçek orijinal hallerini sizin için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pamuk Prenses (Snow White)

1. Pamuk Prenses (Snow White)

Disney versiyonunda kötü kalpli üvey annesi Pamuk Prenses' i ormana atar. Prenses de yedi cüceler ile yaşamaya başlar. Gerçekte cadı olan üvey annesinin verdiği zehirli elmadan ısıran Pamuk Prenses ölür. Ardından bir prens gelir, Pamuk Prenses’ i öper ve evlenip mutlu yaşarlar.

Aslında gerçek epey farklıdır. Pamuk Prenses' in tabutu taşınırken cücelerden birinin ayağı taşa takılır.

Tabut sendeleyince pamuk prensesin ağzındaki elma parçası düşer. Prenses uyanır, prens ona olanları anlatır. Daha sonra evlenmeye karar verirler. Pamuk Prenses' in ölmediğini öğrenen üvey annesi düğünlerine gider. Amacı prensesi öldürmek olan üvey anne, kızgın demirden dans ayakkabıları ile dans etmeye zorlanır ve dans ederken eriyerek ölür.

2. Külkedisi (Cindirella)

Disney’ in anlattığı masalda üvey annesinden ve üvey kardeşlerinden kötü muamele gören Külkedisi bir peri yardımıyla baloya gider ve orada prensle dans eder. Gece yarısı olmadan eve dönmesi gerektiği için koşarken ayakkabısını düşürür. Prensesin arkasından koşan prens ayakkabıyı bulur ve prensesi bulmak için ayakkabıyı ülkedeki tüm kızlara denettirerek Külkedisi' ni bulur. Birlikte mutlu yaşarlar.

Ancak orijinalinde prens Külkedisi’ nin yaşadığı eve gider ve ayakkabıyı evde yaşayan kızlara denetmek ister.

Ancak orijinalinde prens Külkedisi’ nin yaşadığı eve gider ve ayakkabıyı evde yaşayan kızlara denetmek ister.

Üvey anne kızlarının evlenmesi için kızlara ayak parmaklarını kesmelerini söyler ve prens denetirken kesilmiş parmakları fark eder. Sonunda yine prens ve Külkedisi evlenir ancak Külkedisi’ nin üvey annesi ve kız kardeşlerinin aldıkları ceza sonucu gözlerini güvercin yer.

3. Uyuyan Güzel (Sleeping Beauty)

3. Uyuyan Güzel (Sleeping Beauty)

Güçlü bir hükümdarın bir kızı olur. Kutlamalar yapılır. Kutlamaya davet edilmeyen kötü kalpli bir peri ise gizlice saraya gelir ve bebeği lanetler. Bebek, 16 yaşına geldiğinde eline batacak bir çıkrık iğnesiyle ölecektir. Peri laneti hafifletmeyi başarır.Tüm önlemlere rağmen prenses 16 yaşına geldiğine kehanet gerçekleşir prensese iğne batar. Prenses ve tüm saray uykuya dalar. Yüz yıl kadar sonra bir prens büyülü sarayı bulur; uyuyan güzel prensesi görünce onu öper. Prenses, prens onu öptüğü anda uyanır ve lanet biter.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gerçeği ise oldukça ilginç. Prens aslında evlidir ve prensesi öpmez aksine hamile bırakır.

Prenses ikizlerini doğururken uyanır ve soluğu prensin sarayında alır. Prensin karısını ve çocuğunu öldürmeye çalışır ama başarılı olamaz. Kral olaya müdahale eder ve prensi karısından boşayıp Uyuyan Güzel ile evlendirir.

4. Güzel ve Çirkin (Beauty and The Beast)

4. Güzel ve Çirkin (Beauty and The Beast)

Disney versiyonunda Belle büyülenmiş bir canavar tarafından kaçırılır ve bir şatoya hapsedilir. Ancak Belle bu süreçte canavarın içindeki güzelliği ve iyiliği keşfeder. Öpünce canavardaki büyüyü bozar.

Aslında masalın gerçeğinde hiç de öyle değildir. Belle kız kardeşini bir haftalığına ziyarete gitmek için canavarı kandırır.

Kız kardeşi Belle’ nin mücevherle kaplı kıyafetlerini görünce onu kıskanır ve yanında daha fazla kalmasını ister. Belle sonunda tekrar şatoya döndüğünde canavar çok sinirlidir ve Belle’ nin gözlerini oyarak onu kör eder.

5. Küçük Deniz Kızı (The Little Mermaid)

Disney masalında Ariel denizler kralının kızıdır. Ariel insan gibi bacaklara sahip olmak için bir cadıyla konuşur ve bu uğurda sesini feda eder. Daha sonra bir prense aşık olur. Prens, Ariel' in sesini alan cadıyı öldürür ve Ariel' i tekrar sesine kavuşturur. Evlenir ve sonsuza kadar mutlu yaşarlar.

Gerçekte ise Ariel' in ayakları çok acımaktadır ve bu duruma katlanamamaktadır.

Gerçekte ise Ariel' in ayakları çok acımaktadır ve bu duruma katlanamamaktadır.

Artık yürüyecek durumda değildir. Acı çekmekten vazgeçer ve kendini denize atarak köpük olur. Prens de başka biriyle evlenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Rapunzel

6. Rapunzel

Masalın Disney versiyonunda Prenses Rapunzel çok güzel bir kızdır. Ancak çok yüksek bir kulede mahsur kalır. Bir prens onu bulur ve saçlarından tırmanarak Rapunzel' i kurtarır. Birlikte mutlu yaşarlar.

Masalın gerçeğinde ise Rapunzel bir cadıya satılır ve cadı onu bir kuleye hapseder.

Hapsedildiği kulede şarkı söylerken Rapunzel’ in sesini duyan prens ona aşık olur. Kuleye tırmanır ancak cadı prensi aşağı iter. Prens düşerken sarmaşıklara dolanarak kör olur. Kör olmasına rağmen sesini takip ederek Rapunzel' i bulur. Bulduğunda Rapunzel’ in iki çocuğu vardır. Prensi görünce ağlayan Rapunzel sayesinde prensin gözleri açılır ve evlenip mutlu olurlar.

7. Pinokyo (Pinocchio)

Bizim bildiğimiz masalda Pinokyo, bir marangozun yaptığı kukladır. Ancak bir peri Gepetto ustanın dileği üzerine kuklayı canlandırmıştır. Bir gün Gepetto denize düşer. Pinokyo elinden gelen her şeyi yapar ve babasının hayatını kurtarır. O anda bir peri çıkar ve Pinokyo' yu gerçek bir çocuğa dönüştürür.

Gerçekte ise Pinokyo asla söz dinlemez, sürekli bir şeyler çalar ve babasını her zaman sıkıntıya sokar.

Gerçekte ise Pinokyo asla söz dinlemez, sürekli bir şeyler çalar ve babasını her zaman sıkıntıya sokar.

Pinokyo bir gün kurt ve kediyle karşılaşır. Bunlar tarafından ağaca asılır. Pinokyo ölene kadar kurt ve kedi onu izler.

Sizin de gerçeğinden farklı bildiğiniz masallar var mı? Yorumlara bekliyoruz.

Bu içerik de dikkatinizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
863
305
248
114
104
84
48
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kara

Gözler ile sorunu neymiş bunların onu oy, bunu kör et, diğerini çıkar.

egemen mert

kaynak: editörün götü

feyk

kaynak grimm kardesler. editorun her yazdigina dogrudur diye kefil olamam lakin genel hatlariyla masallarin orjinal halleri cok vahsi ve kanli. klasik disney... Devamını Gör

Özge

Diğerlerini bilemem de sonuncusunda Pinokyo öyle degil. Kitabını okudum, ona dayanarak söyleyebilirim ki kedi ve tilki Pinokyo'ya çok kötülük eder ama en son... Devamını Gör