Görüş Bildir
Haberler
Çizgi Filmler Hakkında Muhtemelen Daha Önce Duymadığınız 13 Şok Edici Gerçek

etiket Çizgi Filmler Hakkında Muhtemelen Daha Önce Duymadığınız 13 Şok Edici Gerçek

Anayım Ben Ana
20.04.2018 - 02:01 Son Güncelleme: 14.01.2020 - 15:32

Çocukluğumuzda ya da şimdi, televizyonda ya da sinemada fark etmiyor; çizgi filmler her zaman hayatımızın bir parçasını oluşturdu. Pek çok şeyi öğrendiğimiz gibi, farklı duyguları tatmamıza da katkıda bulundu. 

İşte o çizgi filmlerden bazıları hakkında az bilinen gerçekler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pokemon

1. Pokemon

Yıllardır dünyanın neredeyse her yerinde yayınlanan Pokemon serisinin pek çok bölümü yasaklanmıştır: James'in aşırı büyük göğüsleriyle bikini giydiği, 11 Eylül sonrası binaların yıkıldığı, çok kullanılan ışıklar nedeniyle izleyicilerin sağlık sorunları yaşadığı bölümler.

2. Temel Reis

2. Temel Reis

Çizer Elzie Crisler Segar, komşularından aldığı ilhamla Temel Reis'teki karakterleri yaratmıştır. Denizci komşusu Frank Temel Reis'e; Dora isimli komşusu da Safinaz'a ilham kaynağı olmuştur.

3. Güzel ve Çirkin

3. Güzel ve Çirkin

Güzel ve Çirkin'deki ana karakterin gövdesi ayıdan, gözleri insandan, sakalı ve kafası boğadan, kaşı ise gorilden alınmıştır.

4. Aladdin ve Sihirli Lambası

4. Aladdin ve Sihirli Lambası

Aladdin karakteri Tom Cruise'dan, Küçük Deniz Kızı Ariel karakteri de Alyssa Milano'dan esinlenerek yaratılmıştır.

5. The Simpsons

5. The Simpsons

Soyadları basit bir şekilde 'Aptaloğlu' anlamına gelen Simpsons ailesinin isimleri çizgi filmin yartıcısı Matt Groening'in ailesindeki fertlere ait: Marge, Homer, Lisa, Maggie, Patty. Bir tek Bart, Brat'ın anagram hali... Tüm karakterlerin dört parmaklı olduğu, bir tek Tanrı ve İsa'nın beş parmaklı olduğu çizgi filmdeki karakterlerin sarı olmasının da bir nedeni var elbette: Yaratıcı Groening sarı rengin televizyonda ilgi çekeceğini düşünmüştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Scooby-Doo

6. Scooby-Doo

Tam adı Scoobert-Doo olan ana karakterin Skippy-Doo ve Dooby-Doo isimli iki kardeşi vardır. Bugüne kadar piyasaya on iki versiyonu çıkan çizgi filmde Fred ve Daphne'nin sürekli birlikte vakaya gitmeleri odağın farklı yere dönmesi için yapılmıştır.

7. Vücudumuzu Tanıyalım

7. Vücudumuzu Tanıyalım

Okuduğumuz derslerden bile daha eğitici olan bu çizgi filmin sonunda neler olduğunu anlatan sakallı dede ölüyordu.

8. Winnie the Pooh

8. Winnie the Pooh

Bir iddiaya göre Winnie the Pooh'taki her karakter ayrı bir psikolojik sorundan muzdaripti: Winnie'nin yeme bozukluğu, Tavşan'ın obsesif kompulsif rahatsızlığı, Piglet'in anksiyetesi, Tiger'in dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, Christopher Robin'in ise şizofrenisi vardı.

9. Heidi

9. Heidi

Kırmızı yanakları ve olabildiğince doğan tavırlarıyla hepimizin gönlüne taht kuran Heidi'nin arkasında aslında bambaşka bir hikaye var. Orijinal hikayenin yaratıcısı Johanna Spyri, 1980'li yıllara kadar konuşulması tabu olan çıplak ayaklı çocuklar hadisesinden ilham alarak yazmıştır.

Hikayenin tamamı için: 👇

10. Gumball

10. Gumball

Gumball çizgi filminde evin bir bireyi olarak görülse de Darwin aslında balıktır. Bir karavandan satın alınan Darwin, klozete düştükten sonra denize açılır ve dönmeye çabalarken ayakları çıkar. Cinsiyeti tam olarak belli olmayan bu karakter zamanla evin çocuğu haline gelir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Şirinler

11. Şirinler

Şirinler'in azılı düşmanı Gargamel'in kötü olmasının nedeni aslında zor geçen çocukluğundan ötürüdür. Çocukken doğum günü kutlanmadığı için doğum günlerinden nefret eder; annesi ona kötü davrandığı için herkesi kışkırtır; içten içe kırılgan olan Gargamel kendisini her zaman çirkin bulur.

12. Ay Savaşçısı

12. Ay Savaşçısı

Usagi'nin iki katlı ve gösterişli evinden; annesi doktor olan Ami'nin halinden tavrından ve ihtiyaçları ailesi tarafından karşılanan Mako'dan anlaşıldığı kadarıyla Ay Savaşçısı'nın karakterleri epey zengin.

13. Casper

13. Casper

Bir neslin hayaletlerden korkmamasına neden olan sevimli hayalet Casper aslında ölü bir çocuktur, hem de zenginliğiyle nam salmış Richie Rich'in ta kendisidir!

BONUS: Pek çok Disney ve Pixar filminde görülen A 113 ne anlama geliyor?

BONUS: Pek çok Disney ve Pixar filminde görülen A 113 ne anlama geliyor?

Kaliforniya Sanat Enstitüsü'nde yer alan sınıfın kapı numarası olan A 113'ü çalışanlar vefalarını göstermek için kullanıyor ve herhangi bir sahneye yerleştiriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1259
384
289
119
72
65
63
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deniz Derya Canfeda

Darwin'in cinsiyeti nasıl tam olarak belli değil? Erkek işte amına koyayım.

evet, bir bölümde çıkartıp masaya vurmuştu.

Gece Güneş

Casper öl mü?. Bak hiç bilmiyorduk :D

Mevzu casperin ölü olması değil richie rich in hayaleti olması

feyk

bir ara sirinlerin komunizm propagandasi oldugu yonunde ciddi bir yazi vardi. komun halde tek tip giyinip, koyde tek tip yasiyorlar, herkesin bir meslegi var... Devamını Gör

Mert Yılmaz

bak bu mantıklıymış