Görüş Bildir
Haberler
Yıllarca Doğru Olduklarına İnandık! İşte Yanlış Bilinen Klişeleşmiş Diyet Cümleleri

etiket Yıllarca Doğru Olduklarına İnandık! İşte Yanlış Bilinen Klişeleşmiş Diyet Cümleleri

''Ekmeği kestim, yağı tamamen hayatımdan çıkardım...'' Yıllar boyunca herkesten aynı cümleleri duyduk ve doğru olduklarına inandık. Peki ya bildiklerimizin hepsi yanlışsa?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabahları uyanınca sirkeli-limonlu su içmek zayıflatır.

Sabahları uyanınca sirkeli-limonlu su içmek zayıflatır.

Vücudun bir asit-baz dengesi vardır ve bu gıdaların aşırı tüketilmesi bu dengeyi bozarak gastrit, reflü gibi rahatsızlıklara neden olmaktadır. Aynı zamanda asidik olan bu gıdalar midenin asitlik derecesini yükselterek erken açlık hissi oluşturur ve zayıflatmaktan ziyade kilo alımına neden olabilir.

Akşam 18.00'den sonra yemek yenmez.

Akşam 18.00'den sonra yemek yenmez.

Yapılan en büyük hatalardan bir tanesi de gece çok geç saatlerde yatan bir bireyin bile bu kuralı uygulamasıdır. Yapılan araştırmalar yatmadan 2-3 saat öncesinde kadar besin alımının devam etmesi gerektiğini göstermektedir. Diyetler kişiye özgüdür ve bireyin yaşamı da göz önünde tutulması gereken bir olgudur. Bu şekilde net kurallara bağlı kalmak doğru değildir.

Kadınlar erkeklere göre daha zor kilo verir.

Kadınlar erkeklere göre daha zor kilo verir.

Erkekler kadınlara oranla daha fazla kas yoğunluğuna sahiptir ve hormonal olarak daha az değişikliğe uğrarlar. Bu nedenle ilk birkaç kiloyu vermelere kadınlara oranla daha kolaydır. Fakat yapılan araştırmalar uzun vadede devam edilen diyet ve spor faaliyetlerinde kadın-erkek ilerleme oranlarının eşitlendiğini göstermektedir.

Şekersiz olduğu sürece sınırsız çay-kahve içebilirim.

Şekersiz olduğu sürece sınırsız çay-kahve içebilirim.

Şekersiz olduğu sürece çay ve kahve size kalori aldırmıyor gibi gözükebilir. Hatta sıvı ihtiyacınızın büyük bir bölümünü de bu şekilde sağladığınızı düşünebilirsiniz. Fakat sanılanın aksine kafein içeren bu içecekler vücutta diüretik etki gösteriyor ve su atımını hızlandırıyor. Aynı zamanda yemeklerden sonra tüketildiğinde içeriklerinde bulunan tanenler sayesinde demir gibi birçok mineralin vücuda bağlanmasını engelliyor. Bu yüzden en fazla günde 5-6 bardak ve yemeklerden en az 2 saat sonra içmek gerekiyor.

Az yersem hızlı kilo veririm.

Az yersem hızlı kilo veririm.

Diyet yaparken daha az yemeniz ihtiyaç duyduğunuz kalorinin çok altına düşmenize neden olacaktır. İlk zamanlarda hızlı kilo veriyor gibi gözükseniz de zamanla metabolizmanız yavaşlayacağı için kilo vermeniz duracak ve diyet bırakıldığında verilen kilolar geri alınacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekmek yemezsem kilo veririm.

Ekmek yemezsem kilo veririm.

Ekmek tüketimi diyette oldukça önemli bir yerdedir. Özellikle tam tahıllı ekmekler lif oranlarının yüksek olması nedeniyle daha geç acıkmanızı sağlayacak ve sizi atıştırmalardan uzak tutarak daha az kalori almanızı sağlayacaktır.

Sabahları aç iken spor yapmalıyım.

Sabahları aç iken spor yapmalıyım.

Sabahları aç yapılan spor hem şeker, tansiyon düşüklüklerine neden olabilmekte hem de kas kayıplarına yol açmaktadır. Yapılan çalışmalar aç karınla yapılan sporun kas kayıplarına neden olduğunu gösterirken yemekten 1,5-2 saat sonra yapılan sporun yağ kaybı sağladığını göstermiştir.

Light ürünler kilo vermeye yardımcıdır.

Light ürünler kilo vermeye yardımcıdır.

Light ürünler her ne kadar yağ bakımından azaltılmış olsa da onların da kalorilerinin olduğu unutulmamalıdır. Gereğinden fazla light ürün tüketimi ihtiyacınızdan daha fazla kalori almanıza neden olacak ve zayıflamanızı engelleyecektir.

Dilediğim kadar meyve yiyebilirim.

Dilediğim kadar meyve yiyebilirim.

Diyette yapılan en büyük hatalardan bir tanesi de meyvelerin sebzeler gibi zararsız görülmesidir. Meyveler fruktoz adı verilen basit yapılı bir şekeri içerirler ve fazla tüketildiğinde gereğinden fazla kalori almamıza neden olurlar.

Tek besin diyeti ile hızlı kilo verilir.

Tek besin diyeti ile hızlı kilo verilir.

Tek besin diyeti vücutta oldukça fazla semptoma neden olmaktadır. Uzun süre aynı besini tüketen birey hızlı kilo veriyor gibi gözükse de verilen bütün kilolar su ve kastan oluşmaktadır. Aynı zamanda besin çeşitlendirilmesi olmadığı için çeşitli vitamin ve mineral eksiklikleri ortaya çıkmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yağ yakıcılar tek başına etkilidir.

Yağ yakıcılar tek başına etkilidir.

Unutulmaması gerekir ki şimdiye kadar bilim tarafından kesin olarak kanıtlanmış hiçbir yağ yakıcı etkili ürün yoktur. Yağ yakıcı olarak geçen bu ürünler kişiye spor zamanında enerji verdiği ve metabolizmayı hızlandırdığı için yağ yakımına yardımcı olur. Fakat sadece yağ yakıcı kullanıp spor yapmamak hiçbir fayda sağlamamakta aksine böbrek fonksiyonlarında bozulmalara yol açmaktadır.

Hiç yağ tüketmezsem yağ oranım azalır.

Hiç yağ tüketmezsem yağ oranım azalır.

Yapılan araştırmalar vücudun yağ yakması için dışarıdan da belirli oranlarda değişik yağ asitlerini alması gerektiğini göstermektedir. Vücudunuzun yağ yakmasını istiyorsanız yemeklerinize çok az zeytinyağı ekleyebilir ve ara öğünlerde fındık, ceviz gibi besinleri tercih edebilirsiniz.

Bol su içmek zayıflatır.

Bol su içmek zayıflatır.

Su içmek mide hacmini doldurarak tokluk hissini arttırır ve kilo vermede yardımcıdır. Fakat unutamamak gerekir ki sadece içilen su miktarını arttırmak kilo vermede tek başına etkili değildir.

Zayıflama ilaçları kilo verdirir.

Zayıflama ilaçları kilo verdirir.

Zayıflama ilaçlarını gelişigüzel kullanmak her zaman hayati risk taşımaktadır. Bu ilaçların çoğuna çok kolay ulaşım mümkündür. Sizce bu ilaçlar bir mucize niteliğinde olsaydı çağımızın en büyük sorunlarından bir tanesi obezite olur muydu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
233
31
31
14
9
7
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyoki

Kola fanta gazoz hazır meyve suyunu zero mero demeden hayatınızdan çıkarın. Kavanozda kapta kutuda satılan hazır ürünlere karşı çok mesafeli olun. Gerisi boş.

aslı şen

yanlış bilinen klişeleşmiş diyet cümleleri: pazartesi diyete başlıyorum.

Charles Wellington

Kilo vermeyle uğraşan herkese kolay gelsin ne diyelim..Bir de hayat boyu rejimde olup kilo veremeyenler var onlara da akıl fikir.. :)