Görüş Bildir
Haberler
Yılbaşı Piyango Talihlisi Hâlâ Ortada Yok: 70 Milyon Lira, 70 Gün Sonra Hazine'ye Devredilecek

Yılbaşı Piyango Talihlisi Hâlâ Ortada Yok: 70 Milyon Lira, 70 Gün Sonra Hazine'ye Devredilecek

Batuhan
22.10.2019 - 13:07

Milli Piyango İdaresi'nin 2019 Yılbaşı Özel Çekilişi'nde 70 milyon liralık büyük ikramiyenin isabet ettiği '7615536' numaralı tam biletin sahibi, hâlâ parasını almadı. Antalya Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Sercan Çobanoğlu, ikramiye alınmadığı takdirde paranın Hazine'ye devredileceğini belirterek, '70 gün boyunca herkes ceplerini iyi kontrol etsin' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'da yer alan habere göre, Milli Piyango'nun 2019 Yılbaşı Özel Çekilişi'nde büyük ikramiye, İstanbul Üsküdar'da seyyar bayi Ali Özçalımlı'nın sattığı '7615536' numaralı tam bilete isabet etti. Aradan 295 gün geçmesine rağmen talihli, ikramiyesini almadı.

İnternet sitesine sayaç konuldu

İnternet sitesine sayaç konuldu

Biletin zaman aşımına uğrayacağı tarihi belirten sayacı internet sitesine koyan Milli Piyango İdaresi'nce talihlinin her an parayı almaya gelme ihtimaline karşı 70 milyon TL ikramiye ödeme şubesinde hazır bekletiliyor.

Peki talihli ortaya çıkmazsa ne olacak?

Peki talihli ortaya çıkmazsa ne olacak?

Süresinde alınmayan ve zaman aşımına uğrayan ikramiye tutarları, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aktarılıyor. Bu paralar, savunma sanayisi, çocuk esirgeme hizmetleri, Türkiye'nin tanıtımı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ile olimpiyat oyunlarına hazırlık için kaynak olarak kullanılıyor. Tahsilat için zaman aşımı ise çekiliş tarihinden itibaren 1 yıl. Talihlinin tahsilatı yapması için 70 gün kaldı. Talihlinin en geç 31 Aralık Salı günü saat 17.00'ye kadar Milli Piyango İdaresi'ne biletini ibraz etmesi gerekiyor.

Kaybı ne kadar?

Kaybı ne kadar?

Talihli ikramiyeyi hemen alsaydı, mevduata yatırdığında aylık yaklaşık 1,2 milyon lira faiz alabilecekti. Bilet sahibi parayı almadığı için geçen 295 gündeki faiz getiri kaybı, yaklaşık 11 milyon lira olarak hesaplandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1 kişi arayarak biletin sahibi olduğunu söylemişti

1 kişi arayarak biletin sahibi olduğunu söylemişti

Öte yandan 16 Temmuz günü saat 08.30'da Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nü arayan kişi, 70 milyon liralık büyük ikramiyenin talihlisi olduğunu, Avrupa'da yaşadığını, Türkiye'ye cenaze için geldiği sırada evinde dosyalar içinde bulduğu ve daha önce satın almış olduğu tam bilete büyük ikramiyenin isabet ettiğini gördüğünü söylemişti. Bunun üzerine yetkililer, bu kişiden biletin ibrazının gerektiğini, biletin arkasını ciro etmesini, isim, soy isim ve imzasını atarak varsa avukatı veya noter eşliğinde idareye başvurmasını istemişti. İlk fırsatta Ankara'ya geleceğini ifade eden kişi, herhangi bir başvuruda bulunmamıştı.

"70 gün boyunca herkes ceplerini iyi kontrol etsin"

"70 gün boyunca herkes ceplerini iyi kontrol etsin"

Milli Piyango tarihinde şu ana kadar alınmayan büyük ikramiye olmadığını belirten Antalya Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Sercan Çobanoğlu, 'Bu bilet satıldı. İstanbul'da bir bayi sattı. Muhtemelen bilet sahibi ya ikramiye yok, diye bileti attı ya da unuttu, kaybetti. Satılan bir bilet olduğu için başka bir açıklaması yok. Özel bir olay. 70 gün kaldı zaman aşımına. Yılbaşında bilet alan herkes ceplerini iyi kontrol etsin, koydukları yerleri iyi hatırlasın. Özellikle İstanbul'da bu bayiden bilet alanlar dikkat etsin. 70 gün boyunca herkes ceplerini iyi kontrol etsin' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
18
7
7
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ayaz

Çünkü öyle bir bilet yok hepsi gene reCEBe

Pasif Kullanıcı

Nasıl ortada yokmuş? Bu paranın kimin ve kimlerin cebine gittiği çok açık değil mi? Gerçekten bu kadar saf mısınız?

kyle-reese

Kendilerine çıkarmışlar demekki.