Görüş Bildir
Haberler
Yeni Yıl İçin Planlar Yapıp Daha Sonra Hepsini Unutanlar İçin 30 Günlük Basit Yeni Yıl Detoksu

Yeni Yıl İçin Planlar Yapıp Daha Sonra Hepsini Unutanlar İçin 30 Günlük Basit Yeni Yıl Detoksu

Penny
24.11.2018 - 18:05

Hepimiz yeni yıl için hazırlıklara başladık, yeni yıl için planlar yaptık ve kararlar aldık. Fakat hangisini uygulayacağız? Yeni yıl için bu basit 30 adımı uygularsanız belki de gerçekten yepyeni bir yıla başlayabilirsiniz.

Kaynak: https://www.iyihisset.com/hareket-et/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. GÜN: Gardırobunuzu Temizleyin

Kullanmadığınız kıyafetleri ihtiyacı olanlara vermekle işe başlayın. Böylece yeni bir şeyler almak için dolabınızda yer açılmış olur. Dolabınızı toparlarken yıllar önce satın aldığınız ama giyme fırsatı bulamadığınız parçaları da keşfedebilirsiniz.

2. GÜN: Çantalarınızı Boşaltın

Aylar öncesinin fişleri, sakız ambalajları, kullanmadığınız kalemler veya rujlar, çantanızı sandığınızdan daha fazla yer işgal ediyor. Bunlardan kurtulmak için tek yapmanız gereken çantalarınızı baş aşağı çevirip sallamak!

3. GÜN: Eski İç Çamaşırlarından ve Çoraplardan Kurtulun

Gönül bağınız olabilir ama artık miadını dolduran iç çamaşırları ve çoraplarla vedalaşma zamanı! Bu arada teki kaybolan çorapları da saklamaktan vazgeçin. O kaybolan tekler artık geri dönmeyecek.

4. GÜN: Biraz da Dijital Temizlik Yapın

Hiç kullanmadığınız aplikasyonların telefonunuzda ne kadar yer kapladığını biliyor musunuz? Önce onları gözden geçirin. Ardından WhatsApp konuşmalarınızı ve bu aplikasyondaki fotoğrafları silin. Telefonunuz yeniden doğmuş gibi olacak. Bunların yanı sıra bilgisayarınızın masaüstünü temizlemeyi de unutmayın.

5. GÜN: Cüzdanınızdaki Fazlalıkları Atın

Eski spor salonunuzun üyelik kartı, aylar öncesindeki bir toplantıdan kalan kartvizit, hiç kullanmadığınız mağazaların kartları... Tüm bunlar ve nicesi cüzdanınızı yok yere ağırlaştırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. GÜN: Arkadaş Listenizi Gözden Geçirin

Nasıl insanlarla zaman geçirmek istiyorsunuz? Hangi karakter özellikleri sizi mutlu ediyor? Bunlara karar verin, bu listeye uymayan kişilerden yavaş yavaş uzaklaşın.

7. GÜN: Kendinizde Beğendiğiniz Özelliklerinizi Yazın

Nelerde iyisiniz? Kendinizi sevmenin başlıca yolu, iyi özelliklerinizi fark etmektir. Böylece maddi şeylerle bağınızı azaltıp, yeni yıl detoksu ile sadeleşmek yönünde bir adım daha atabilirsiniz.

8. GÜN: Not Almaya Başlayın

Her sabah uyandığınızda veya yatmadan önce 15-20 dakikanızı yapacaklarınızı not almak için ayırın. Sabah yorulmamış bir zihinle plan yapmak çok daha kolay olacaktır. Gece yatmadan önce yazmak ise günlük stresi boşaltmak ve uykuya daha rahat geçmek için faydalı olur.

9. GÜN: Bir Daha Asla Okumayacağınız Kitapları Bağışlayın

Tabii ki sizi çok etkileyenleri saklamanız çok normal. Ama 10 yıl önce havuz başında okuduğunuz veya yıllar önce size hediye edilen ama hiç tarzınız olmayan kitapları hayır kurumlarına bağışlamaktan çekinmeyin. Bunlar belki başkalarının hoşuna gider.

10. GÜN: Makyaj Yapmayın

İşte hayatınızı kolaylaştırmanın ve kendinizi sevmenin en basit yolu. Sonuçta her gün makyaj yapmak zorunda değilsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. GÜN: Meditasyon Yapın

11. GÜN: Meditasyon Yapın

Bunun için özel kurslara gitmenize gerek yok. Telefonunuza indireceğiniz bir aplikasyon, sakinleşmeniz ve anı yaşamanız için size destek olacaktır.

12. GÜN: Telefonunuzla Değil, Sevdiklerinizle Zaman Geçirin

En son ne zaman arkadaşlarınızla dışarıda yemek yerken telefonunuzu çantanızda bıraktınız? Ailenizle, arkadaşlarınızla, sevgilinizle otururken birbirinizin gözlerine bakmaya, birbirinizi gerçekten dinlemeye özen gösterin. Hatta bugün, hemen böyle bir plan organize edin.

13. GÜN: Uzun Zamandır Görüşmediğiniz Eski Bir Dostu Arayın

Bir telefon görüşmesi bile sizi günlük hayatın temposundan ve stresinden az da olsa uzaklaştırıp eski günlere götürecektir.

14. GÜN: Son Beş Alışverişinizi Gözden Geçirin

Emoji yastığı mı, Star Wars tepsisi mi, yoksa evde bir benzeri bulunan bir kırmızı ruj mu? Alışveriş dürtülerinizi kontrol altına mı almanız gerekiyor fark edeceksiniz...

15. GÜN: Offline Olun

Bir günlüğüne ne telefon ne bilgisayar ne sosyal medya ne televizyon. Hiçbir teknolojik aleti kullanmayın. Bakın nasıl hissedeceksiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. GÜN: Para Harcamayın

24 saat boyunca hiçbir şekilde para harcamayı gerektirmeyen aktivitelere yönelin. Örneğin; ulaşım için yürüyün veya bisiklete binin.

17. GÜN: Şikayet Etmeyi Bırakın

Çalışırken veya ev işleri yaparken ne kadar çok söylendiğinizi fark edin ve bu olumsuz enerjiyi kendinizden uzaklaştırın.

18. GÜN: Üşenmeyin

Gün içinde pek çok şeyi üşendiğimiz için erteliyoruz. Bugün, aklınıza gelip de üşendiğiniz için yapmadığınız her şeyi yapın.

19. GÜN: Doğayı keşfedin

Bir günlüğüne şehirden uzaklaşıp, doğada yürüyüş yapın. Evrenin en saf haliyle bir arada olmak iyi gelecek.

20. GÜN: Kendinize Bir Rahatlama Alanı Yaratın

Evinizin belki de şimdiye kadar hiç kullanmadığınız bir yerini seçin ve orayı yeniden şekillendirin. Birkaç yastık, mum ve bir bardak bitki çayı ile sakinleşin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. GÜN: Yapılacaklar Listenizi Gözden Geçirin

Bu bir alışveriş de olabilir, bir iş toplantısı da... Tüm bunları yapmak gerçekten gerekli mi bir bakın...

22. GÜN: Ortalıktaki Eşyalarınızı Çekmecelere Kaldırın

Ofis masanızın üzerinde duran tüm kalemleri veya banyoda ortalıkta duran tüm kremleri kullanıyor musunuz? Düzenli kullanmadığınız her şeyi çekmecelere, kutulara kaldırın.

23. GÜN: Ivır Zıvır Çekmecesini Boşaltın

Vidalar, yedek düğmeler, kumaş parçaları, eskimiş bantlar, kurumuş kalemler, süresi geçmiş kuponlar... Kullanmadığınız ve bir gün lazım olur diye tıka basa doldurduğunuz o çekmeceyi temizleyin.

24. GÜN: Bildirimleri Kapatın

E-mail bildirimleri, Facebook uyarıları, gündem alarmları, indirim haberleri... Kapatın gitsin. Sizi boşuna yoruyorlar.

25. GÜN: Haftalık Yemek Listesi Yapın

Her gün ne pişireceğim diye düşünmekten kurtulmuş olacaksınız. Hem de böylece dengeli bir beslenme planı oluşturma imkanınız olacak. Hatta üşenmeyip sonraki 2-3 günün yemeklerini pişirin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. GÜN: El Oyalayan İşleri Bitirin

Fatura yatırma, borçları ödeme, okul taksitini gönderme gibi işlerinizi haftaya yayıp devamlı stresini üzerinizde hissetmek yerine, hepsini bir günde yapın.

27. GÜN: Sizi Zehirleyen İlişkilerinizden Kurtulun

Bu, sosyal medyada yazdıklarından hoşlanmadığınız birini takip etmeyi bırakmak da olabilir, her gün öğlen yemeğe çıktığınız ama size negatif enerji veren iş arkadaşınızla ilişkinizi sınırlandırmak da...

28. GÜN: Kozmetik Malzemelerinizi Elden Geçirin

Makyaj çantanızı boşaltın ve uzun zamandır kullanmadıklarınızı hemen atın. Zaten birçoğunu bir yıldan fazla kullanmak hiç sağlıklı değil.

29. GÜN: Hayır Demeye Başlayın

Kendinize karşı dürüst olun ve isteklerinizi yönetin. Bu, yeni fırsatlara hayır demek anlamına gelmiyor. Önemli olan istemediğiniz fırsatları reddetme gücüne kavuşmak.

30. GÜN: Gardırobunuzu Tekrar Temizleyin

Ay başında gözünüzden kaçan veya atmaya kıyamadığınız eşyaları bulun. Şimdi onları hayatınızdan çıkarmak çok daha kolay olacak. Üstelik geçen bir ayda o kıyafetleri henüz giymediyseniz, önümüzdeki günlerde giyme ihtimalinizin de çok düşük olduğunu kendinize hatırlatın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
125
49
17
6
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ecem Acıpınar

Net ise yarayan seyler.

alper arslan

ne güzel ama çook zor.

Yesim Kocaturk

Yeni yıl planlarına çekilişlere katılmayı ekleyebilirsiniz :) Çekiliş, kampanya, yarışma gibi konularda ne kadar çok uğraşırsanız kazanma ihtimaliniz o kadar... Devamını Gör