Görüş Bildir
Haberler
Yeni Şafak Yazarı: 'Toplum İslam’ı Hızla Terk Ediyor, Deizm Çığ Gibi Yayılıyor'

etiket Yeni Şafak Yazarı: 'Toplum İslam’ı Hızla Terk Ediyor, Deizm Çığ Gibi Yayılıyor'

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Türkiye’de insanların İslam’a olan inançlarını terk ettiklerini, deizmin “çığ gibi yayıldığını” söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaplan, bugünkü köşe yazısında “Çok ürpertici gelebilir ama açıkça gördüğüm şey, toplumda deizmin çığ gibi yayıldığı, insanların İslâm’ı, İslâmî duyarlıkları hızla terk ettikleri yakıcı gerçeğidir” ifadesini kullandı.

"Gelen dalga hepimizi silip süpürebilir... "

"Gelen dalga hepimizi silip süpürebilir... "

“Uyarıyorum” diyen Kaplan, şunları yazdı:

Böyle giderse, fazla değil 10 sene içinde, İslâm protestanlaştırılır, Müslüman insanların hayatlarından da hızla çekilir, camiler, vakit namazlarında bomboş kalır ya da sadece ölümünü bekleyen ihtiyarların son gidecekleri yere, ölüm mekânına dönüşür ve sadece “cuma âyinleri” yapılan kiliselerin derekesine düşebilir!

Kaplan, “Toplum, İslâmî duyarlıklarını yitiriyor, İslâm’ı terk ediyor hızla...” diye yazdı ve yazısını şöyle sonlandırdı:

Gelen dalga hepimizi silip süpürebilir... Hız, haz ve ayartıya dayalı dromokratik kültür, postmodern popüler teknopagan kültür, toplumun genç kuşaklarının mankurtlaşması, metamorfoz yemesi, İslâmî köklerini, dolayıyla İslâm’ı terk etmesine yol açabilir.

İslâm’ın terkedilmesi ya da yitirilmesi, bu toprakların elimizden gitmesi ve tarihten çekilmemizle sonuçlanabilir. Macar ve Bulgar örnekleri capcanlı duruyor önümüzde.

İlgili herkesi yüksek sesle uyarıyorum: İslâm’ı terk edenler, bu ülkeyi leş kargalarına dekor yapmaktan çekinmezler, bunun neye malolabileceğini bile düşünemezler: Toplumun İslâmî omurgasını, duyarlıklarını ve ilkelerini yitirmesi, bu toplumun toplum olma özelliklerini de yitirmesi, erimesi ve tarihten çekilmesi ile sonuçlanır -Allah korusun.

Yeni Şafak ve Independent Türkçe

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
567
275
154
43
42
20
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?