Görüş Bildir
Haberler
Yeni Şafak, Merkez Bankası'nı Hedef Aldı: 'Bu Operasyonu Kim Adına Çektiniz?'

Yeni Şafak, Merkez Bankası'nı Hedef Aldı: 'Bu Operasyonu Kim Adına Çektiniz?'

Yeni Şafak gazetesi, faizi 200 baz puanlık artışla yüzde 19'a yükselten Merkez Bankası'nı hedef aldı. Yeni Şafak bugün 'Bu operasyonu kim adına çektiniz?'  manşetiyle çıktı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkez Bankası dün politika faizini yüzde 200 baz artışla yüzde 19'a yükseltti.

Bugün 'Bu operasyonu kim adına çektiniz?' manşetiyle çıkan Yeni Şafak gazetesi Merkez Bankası'na tepki gösterdi. 

Haberde 'Dünya, ekonomideki faiz etkisini azaltmaya çalışırken Türkiye’de Merkez Bankası, 83 milyonun sesine kulak tıkayarak faizi yüzde 17’den yüzde 19’a çıkardı. Piyasa beklentisinin bile üzerinde yapılan 200 baz puanlık müdahale, ekonomik gerekçelerle izah edilemeyen bir faiz artışı oldu. Merkez Bankası’nın Türkiye’nin büyümesini frenleyecek bu operasyonu kim veya kimler adına ve hangi amaçla çektiği merak ediliyor' ifadelerine yer verildi. 

Son beş ayda toplam yüzde 875 baz artışla faizlerin yüzde 10,25’ten yüzde 19’e çıkarıldığı belirtilen haberde, Türkiye'nin dünyanın en çok faiz veren yedinci ülkesi olduğuna dikkat çekildi. 

Haberde ayrıca MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, Türkiye İhracatçılar Meclisi Eski Başkanı Mehmet Büyükekşi ve işadamı Ahmet Nazif Zorlu'nun faiz artırımı kararına karşı eleştirileri yer aldı.

Yeni Şafak'ın haberine Twitter'dan gelen tepkilerden bazıları 👇

Yeni Şafak'ın haberine Twitter'dan gelen tepkilerden bazıları 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
16
16
4
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

bu ülkede olumsuz şeyler oluyorsa hazretleri yapmamıştır alakası yoktur. ama bir başarı filan varsa önce erdoğanın sonra allahın parmağı vardır.

Kara

Milletin aklı ile oynamaya devam ediyorsunuz! Hayır başarıyorsunuz buna inanan destekçileriniz hâla var. Reis'iniz getirdi bu adamı başa, o ne derse onu yapı... Devamını Gör

trolbiçer

Kim adına çekecek. Merkez bankasının bağımsız olması gerektiğine inanmayan, "bu kardeşinize yetkiyi verin görün nasıl enflasyonla, faizle nasıl mücadele edil... Devamını Gör