Görüş Bildir
Haberler
Yeni Doğan Bebek Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Yeni Doğan Bebek Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Pegarose
28.04.2014 - 14:12 Son Güncelleme: 28.04.2014 - 16:21

Göz bakımı

Bebeğin gözünde akıntı ve ya çapaklanma varsa steril gazlı bezi kaynamış ılık suda ıslatıp gözü içten dışa doğru tek bir hareketle fazla bastırmadan silinebilir ve günde beşer onar kez olmak üzere göz pınarı denilen burun köküne yakın çıkıntılı kısma hafif dokunuşlarla masaj yapılabilir. Gözde kızarıklık yoğun çapaklanma ve şişlik varsa doktora başvurmak gerekebilir.

Kulak bakımı

Bebeğin kulakları içine asla temizleme amaçlı yabancı cisim sokulmamalıdır. Sadece kulağın arkası ve dış kulak kepçesi silinmelidir.

Burun bakımı

Yeni doğan bebeğin burnu serum fizyolojik içeren damlalar ile nemlendirilebilir. Dıştan görülen kurutlar yumuşak pamuklu bir mendil ile alınabilir, burun çok tıkanmış ise fazla basınç uygulamak koşuluyla nemlendirdikten sonra burun aspiratörleriyle temizlenebilir.

Ağız bakımı

Dil ve ağız mukozası normal görünümde ise ağız bakımına ihtiyaç yoktur. Ağız bakımı yapılacak ise steril gazlı bez kaynamış ve ılımış suyla ısıtılarak ağız içi tek seferde silinebilir. Eğer ağzında pamukçuk oluştuysa, doktorun önereceği ilaçlarla ağız içi ve meme ucu bakımı yapılmalıdır.

Kaynak: http://www.pegarose.com/yeni-dogan-be...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın