Görüş Bildir
Haberler
Yeni Bir Yıl, Yeni Bir Ben

etiket Yeni Bir Yıl, Yeni Bir Ben

Prof. Dr. Bilge Uzun
30.12.2022 - 19:03 Son Güncelleme: 30.12.2022 - 20:12

“Bedenim öyle hızlı ki ruhum ona yetişmeye çalışıyor,” dedi. 

Yüzünde, geçen zamanın hüznü okunuyordu. Mırıldanarak devam etti. 

“Zaman, an’lardan oluşan bir döngü. Nasıl geçtiğini anlamıyorum bile. Öyle kaptırıyorum ki kendimi, bir bakıyorum akşam olmuş. Sonra gün bitmiş. Uyumaya hazırlanıyorum uyku tutmuyor. Sanki onca yorulan ben değilmişim gibi. Zihnimde davullar çalıyor. Sanırım ben de Sabahattin Ali gibi ‘Dünyadan çok zihnimin içinde yaşayan biriyim.’ Bazen, tüm bu koşuşturmaca arasında ruhumu bir yerlerde unuttuğumu fark ediyorum. Bedenim önden koşup gitmiş, içimde kocaman bir boşluk. Ruhum kaybolmuş. Durup bekliyorum. Geriden yetişmeye çalışıyor. Bedenim ve ruhum ayrı iki parça gibi. Nasıl eşleştireceğim onları?”

Selam, yeni bir yazıyla karşınızdayım. Zaman nasıl da geçmiş. Hayat koşturmacası işte. Ruhumu bedenime eşleyip geldim. Yine buradayım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Neyse ki 2023’ten önce uyandım. Sizde de benzer mi durumlar?

Neyse ki 2023’ten önce uyandım.  Sizde de benzer mi durumlar?

Dün, önceki gün derken koca bir yıl daha geçivermiş. Dile kolay, 365 gün. Tüm bu karmaşanın, tüm bu telaşenin içinde zaman kaybetmeye eş. An’ları kaybetmeye. Kendimizi kaybetmeye. 

O halde, “Ruhumu kaybettim hükümsüzdür!” dememek için silkinip kendimize gelme zamanı. 2023 de tasını tarağını toplar bırakıverir bizi, benden söylemesi. 2023’ünde böylece geçmesini istemeyiz, öyle değil mi? 

O halde niyet belirleme zamanı. 

Yeni yıldan beklentileriniz mesela. İstediklerinizi size getiren tabii ki yıl değil. Onları inşa edecek bizleriz. Ben buna “hayal mühendisliği” diyorum. Tabii bunun için öncelikle ne istediğimizi biliyor olmamız gerekiyor, zeminin sağlam olması ve tabii niyetimizin belirlenmiş olması. 

Hedefler niyetle başlar!

Hadi o zaman. 

Bunu biraz daha somutlaştırmak için beraberce bir seyahate çıkalım. Yok, o öyle seyahat şirketlerinin sunduklarından değil. Zihninizde. Mesela bir zaman makinesinde olduğunuzu hayal edin. Zaman makinesi sizi geleceğe doğru taşıyacak. Oturmuş kendinizi uzaktan izlediğinizi farz edin.

Hazırsak başlıyoruz. 

Zaman makinesi hareketlendi.  

01. 01 2023 

Yeni yılın ilk günü. 

Değişen sadece takvim yaprağı mı? 

Hayır, olmamalı. 

Yılın adı “yeni bir ben” olsun bu sefer. 

Yeni bir başlangıç olsun. Sizin başlangıcınız. Her şey bir adımla başlar. Gelecek yıl bu zamanlar hayatınızda neyin değişmiş olduğunu isterdiniz? Zaman makinesinden, bir yıl sonraki sizi izlediğinizi hayal edin. Neler değişmiş? 

Bunu inşa etmeye niyet edin. 

Zaman makinesi ilerlemeye devam ediyor. Bir bakmışsınız beş yıl daha geçmiş. Yıl olmuş 2027. Dile kolay. Kendinizi nerede görmek isterdiniz? 

Bunun için bir adım atın. Niyet edin mesela.

Her gün zihnimizden 60 bin kelime geçermiş.

Her gün zihnimizden 60 bin kelime geçermiş.

Bunların %80’i geçmiş ya da geleceğe ait. Bunlar da çoğu zaman yaptığınız ya da yapmadığınız şeyler için hissettiğiniz pişmanlık duyguları. Yapmayı istediğiniz ama oldurmak için hiçbir adım atmadığınız, zihninizi dolduran onlarca düşünce. Bunlar zihni şimdiki zamandan sıklıkla uzaklaştırır. Bedeniniz zamanı yakalamaya çalışırken ruhunuz bir yerlerde unutulur. Bir bakmışız an geçmiş. 

Bedeniniz ve ruhunuzu eşleştirmek için yapabileceğimiz ilk şey an’da olmak. Bundan ötesi niyet etmek ve karar vermek. Biliyor musunuz, bir şeye niyet ettiğimizde zihin bunları kaydeder. Beden ise yapmak için harekete geçer. Siz yeter ki niyet edin.

Hadi o halde. 

Gerçeğin ötesinde hayalleriniz olsun. 

Yeni yılda dilediğiniz her şey gerçek olsun. 

Bunun için ise bir adım olsun. 

Instagram

Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
8
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın