Görüş Bildir
Haberler
Yeni Başlayacaklar İçin İzlemesi Son Derece Keyifli 10 Kısa Soluklu Anime

etiket Yeni Başlayacaklar İçin İzlemesi Son Derece Keyifli 10 Kısa Soluklu Anime

Bigheartgirl
27.05.2016 - 13:26

Animeleri merak ediyorsanız ya da izleyecek anime bulamıyorsanız umarım bu içerikte kendinize bir tane bulursunuz...

Bir de lütfen burada birbirimizin zevklerini küçümsemeyelim ve sakın bu animelerin açılışlarını ve kapanışlarını izlemeyi unutmayalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Code Geass

10 Ağustos 2010'da Japonya Britanya tarafından işgal edilir, Japonya 11. Bölge, yerli halk ise 11'ler olarak isimlendirilir. Japonya Britanya'ya karşı mücadele etmiştir ancak Britanya'nın yüksek teknoloji ürünü Knightmare Frame'e karşı kazanamamışlardır.

Savaştan 7 yıl sonra Japonya'da yaşayan genç Britanya prensi Lelouch ise kız kardeşinin isteği olan nazik ve güzel dünyayı yaratabilmek için Britanya'yı devireceğine yemin eder. İçinde askeri bir sırrı kaçıran teröristlerin olduğu kamyonu yoldan çıkarlar. Lelouch merakına yenik düşerek kamyonun yanına gider. Duyduğu sesler yüzünden içeri bakmak ister ama içeride kalır. Daha sonra kırılmış bir kapsülün içinden yeşil saçlı bir kız çıkar ve adı C.C'dir. Ona bir güç vereceğini söyler ve Lelouch da kabul eder. Böylece Lelouch, Geass denilen insanlara isteklerini yaptırabileceği bir güç kazanır. Daha sonra devrim ordusuna katılarak hedeflerine yaklaşır...

2. Akame Ga Kill!

Tatsumi iki çocukluk arkadaşıyla beraber başkente gelirler. Amaçları köylerine yardım etmektir. Tatsumi arkadaşlarından ayrıldığında parasızlıktan sokakta kalmıştır. Asil bir aile tarafından evlerine davet edilir. Fakat bu aile kendilerinden zayıf insanlara işkence eden bir ailedir. Night Raid grubu bu aileyi öldürmek istemektedir, Tatsumi ise durumu bilmediği için onlara karşı çıkar, Night Raid onun savaşçı yönünü öğrenir, daha sonra ona arkadaşlarının da olduğu işkence odasını gösterirler, Tatsumi arkadaşlarının ölümünü görüp aileyi kendisi öldürür ve Night Raid'e katılır, başkentin onun sandığı gibi olmadığını anlar. Grubuyla beraber başkentteki adaletsizliğe son vermek için savaşırlar.

3. Sword Art Online

Uyarı!: Bu animenin ilk sezonu önerilir, ikinci sezonu sıkabilir ancak ilk sezonu destansıdır!!

6 Kasım 2022 tarihinde Sword Art Online denilen bir sanal gerçeklik oyunu kullanıma açılır. Kirigaya Kazuto da bu oyunun deneme oyuncularındandır ve oyunu ilk deneyenlerdendir. Oyunun gerçek halini denemek için Nerve Gear denilen başlığı takıp oyuna girer. Kulanıcı adı Kirito'dur. Oyundan çıkmak isterken menüde çıkış butonunun olmadığını görür. Game Master bütün oyuncuları bir alana toplar ve bu oyundaki 100 katı tamamlamanın tek çıkış yolunun olduğunu söyler.

Ancak şöyle bir şey vardır, oyunda ölen gerçekte de ölür ve eğer oyun içindeyken birisi kafanızdaki Nerve Gear'ı çıkarmaya çalışırsa da ölürsünüz.

4. Attack On Titan

Eren Yeager annesi, babası, kız kardeşi Mikasa ve arkadaşı Armin ile Shiganshina bölgesinde yaşarlar. İnsanlar 100 yıl öncesinde ortaya çıkan devler yüzünden dıştan içe doğru Duvar Maria, Duvar Rose ve Duvar Sina adında 50m'lik duvarlar inşa etmişlerdir. Ancak 100 yıllık sükunet 60m'lik Muazzam Dev'in ortaya çıkmasıyla son bulur. Bulunduğu duvara Muazzam Dev tarafından gedik açılan Eren'in yaşadığı bölge diğer devlerce istilaya uğrar. Bu istila sırasında annesi gözleri önünde bir dev tarafından yenilir. Eren, Mikasa ve Armin önünde devlerin kökünü kazımaya yemin eder ve hepsi birlikte bu hedef uğruna askere katılırlar.

5. Noragami

Ve geldik benim en sevdiğime..

Bu evrende 2 tane dünya vardır, yaşayanların olduğu dünya ve ölü ruhların ve tanrıların oluşturduğu dünya

Tanrılar kötü duygulardan oluşan ayakashilerle savaşır. İnsanların dileklerini duyar ve yerine getirir, ancak bunu tek başlarına yapmazlar, her tanrı kendine shinki denilen temiz kirlenmemiş ölü insanların ruhlarını ilahi silahları yaparlar ve onlarla savaşırlar. 

Hikaye İki Hiyori adlı bir ortaokul öğrencisinin Yato adlı tanrıyı arabanın altında kalmaktan kurtarmasıyla başlar, Hiyori'nin Ruhu zaman zaman ruhundan ayrılır ve Hiyori de bir ümit Yato'dan bunu düzeltmesini diler. İlk olarak Yato bir ilahi silaha ihtiyaç duyar ve bunun için arayışa koyulurlar, Yato bir ruh bulur ve bu ruh daha 14 yaşındadır, onu ilahi silahı yapar ve macera üstüne macera yaşarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. One Punch Man

Bir adam düşünün, sadece tek bir yumrukla rakiplerini yeniyor.

Saitama her zaman için bir süper kahraman olmak ister ve bunu hobi olarak yapar. Günlük iş hayatını benimsemez. Bunu üzerine sıkı bir tempoyla çalışmaya başlar ve saçları dökülür. En sonunda tek yumrukla herkesi haklayabilecek hale gelir.

Anime kesinlikle sıkmıyor ve inanılmaz komik sahneler var,  izlemeniz önerilir.

7. Mirai Nikki

Güçlüysen yaşarsın, zayıfsan ölürsün.

Amano Yukiteru her gün telefonuna yaptığı her şeyin yazılı olduğu bir günlük oluşturur. Ancak oluşturduğu günlüğe sahip olan tek kişi o değildir. Bu bir oyundur ve bu oyunu kazanan sadece 1 kişi olacaktır. Herkes bir amaç uğruna savaşır ve bu oyundan vazgeçemez. Kazanan zamanın lordu olup zamanda istediğini yapabilecektir. Yuno ve Yukiteru da bu oyuna dahil iki kişidir, Yuno ne olursa olsun Yukiteru'yu korumaya çalışır ve 2 kişiliği vardır, bazen sevdiği adamı korumak için bir katil, bazense ona karşı yumuşayan bir kedi...

8. Tokyo Ghoul

Bir başkasının yarattığı bu Dünya'da canını yakmak istemiyorum.

Kaneki bir gün Anteiku'da arkadaşı Hide ile otururken hoşlandığı kız Rize'yi görür, aynı kitabı okurlar. Kaneki Rize'ye onunla buluşmak istediğini söyler ve buluşma sonrasında insan eti yiyen Ghoul'lerin saldırısının evinin yakınında olduğunu söyleyen Rize'ye evine kadar eşlik edeceğini söyler. Oysaki Rize obur adının takıldığı bir Ghoul'dür ve Kaneki'yi yemek ister. Daha sonra Kaneki'yi bir inşaata götürür ve yemeye başlar, ancak birden bire üstlerine inşaat demirleri düşer ve Rize yaralanır, Kaneki ile birlikte hastaneye kaldırılır, organları Kaneki'ye nakledilir. Kaneki artık korktuğu ve nefret ettiği Ghoullerden birisidir...

Not: Eğer animeyi izlemeyecekseniz bile 1. openingini izleyin, mükemmel...

9. Death Parade

Ve en sevdiklerimden bir tane daha...

Bir barın içindesiniz ve bu barda oynanan oyun sizin mi yoksa yanınızdaki kişinin mi cennete gideceğini belirliyor...Bu oyunu oynayanların bildiği... 

Oyunun esas amacı ruh dönüşümünü sağlamak, oyunlar ile insanların en karanlık yönlerini ortaya çıkarıp kimin reenkarne olup kimin ruhunun derine gömüleceğine karar vermek. İnsanlar ilk başta ölü olduklarını bilmiyorlar çünkü ölüm anları onlara unutturuluyor.

10. Death Note

Yagami Light, üstün başarılı ve zeki bir lise öğrencisidir, üstünde Death Note yazan bir defter bulur ve içini okur, 

1-) Kimin ismi yazılırsa o kişi ölür, ama o kişinin yüzü bilindiği sürece.

2-) Ölme sebebi yazılmazsa kalp krizinden ölür.

3-) Sebep yazma süresi 6 dakika 40 saniye ile kısıtlıdır.

4-) Bu defteri bir kez kullanan kişi ne cennete ne de cehenneme gider.

Yagami Light dünya üstündeki suçlulara karşı bu defteri kullanır ve dünyanın en yetenekli dedektifi L peşine düşer.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
537
284
102
54
35
34
34
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?