Görüş Bildir
Haberler
Yemek Yeme Alışkanlığımızı Dev Gelirlere Dönüştüren Dünyanın En Büyük 10 Gıda Şirketi

etiket Yemek Yeme Alışkanlığımızı Dev Gelirlere Dönüştüren Dünyanın En Büyük 10 Gıda Şirketi

Begüm
19.12.2023 - 14:01

Yemek yeme alışkanlıklarımızı farklı markalar altında büyük gelirlere dönüştürerek dünyanın en büyükleri haline gelen gıda şirketlerini biliyor musunuz? Gelin birlikte keşfedelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kellogg's

10. Kellogg's

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Kellogg's kahvaltılık tahıllar, krakerler ve atıştırmalıklar gibi gıda ürünleri üreten dünya çapında pek çoğumuzun da bildiği bir şirket. Geniş ürün yelpazesi altında Pringles, Corn Flakes, Pop-Tarts gibi pek çok marka bulunuyor.

9. Mondelez International

9. Mondelez International

Mondelez International, dünya çapında faaliyet gösteren bir gıda şirketidir ve çoğumuzun bildiği çeşitli markalara sahip. Marka portföyü arasında Cadbury, Oreo, Toblerone ve Ritz gibi dünya genelinde tanınan çikolata, bisküvi ve atıştırmalık ürünleri bulunuyor. Şirket, önemli bir mal varlığına ve küresel gıda endüstrisinde etkili bir konuma sahip markalardan biri olarak öne çıkıyor.

8. Kraft Heinz

8. Kraft Heinz

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Kraft Heinz sadece sos değil peynir, konserve gıdalar ve diğer gıda ürünleri konusunda faaliyet gösteren bir şirket. Markaları arasında Kraft, Heinz, Oscar Mayer ve Philadelphia gibi tanınmış gıda markaları bulunuyor.

7. General Mills

7. General Mills

Amerika merkezli bir gıda şirketi olan General Mills geniş bir ürün yelpazesi ile öne çıkan markalar arasında. Kahvaltılık tahıllar, atıştırmalıklar, pasta karışımları ve diğer gıda ürünleri üreten şirketin markaları arasında Cheerios, Betty Crocker, Pillsbury ve Nature Valley yer almaktadır. General Mills, dünya genelinde birçok ülkede tüketilen tanınmış gıda markalarını içeren güçlü bir portföyü yönetiyor.

6. Danone

6. Danone

Fransa merkezli Danone çok uluslu gıda şirketidir ve geniş bir ürün yelpazesiyle dünya genelinde faaliyet göstermektedir. Şirketin ürün kategorileri arasında süt ürünleri, içme suları, bebek formülleri ve sağlıklı yaşam ürünleri bulunmaktadır. Danone'un markaları arasında Activia, Actimel, Evian ve Aptamil gibi tanınmış isimler yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Unilever

5. Unilever

Hollanda ve İngiltere merkezli çok uluslu bir tüketici ürünleri şirketi olan Unilever geniş bir ürün yelpazesi sunmakta olup kişisel bakım, temizlik malzemeleri, gıda ve içecek kategorilerinde faaliyet gösterir. Unilever'in markaları arasında Dove, Knorr, Lipton, Ben & Jerry's ve Hellmann's gibi dünya genelinde bilinen ve popüler olan markalar bulunuyor. Şirket, sürdürülebilirlik ve toplumsal sorumluluk alanlarında da öncü bir rol oynayan isimlerden biri olarak konumlanır.

4. Tyson Foods

4. Tyson Foods

Tyson Foods, Amerika merkezli bir gıda şirketidir ve dünyanın en büyük et ve tavuk işleme şirketlerinden biridir. Şirketin ürün yelpazesinde tavuk, sığır eti, domuz eti, hazır yemekler ve atıştırmalıklar yer alıyor. Tyson Foods, perakende, gıda hizmetleri ve özel markalı ürünlerde faaliyet gösterir. Tyson'ın markaları arasında Tyson, Jimmy Dean, Hillshire Farm ve Ball Park gibi tanınmış isimler bulunuyor. Şirket, dünya genelinde gıda endüstrisinde güçlü bir varlık sergiliyor.

3. JBS S.A.

3. JBS S.A.

Brezilya merkezli ve dünya genelinde et işleme sektöründe faaliyet gösteren JBS S.A. sığır eti, tavuk eti, domuz eti ve diğer et ürünleri üretimi yapmakta. JBS, dünya genelinde büyük et ve protein üreticilerinden biri olarak biliniyor ve global et pazarında etkili bir konuma sahip. JBS'nin markaları arasında Swift, Pilgrim's Pride ve Seara bulunuyor.

2. PepsiCo

2. PepsiCo

Genellikle içecek markası olarak tanınan Amerika Birleşik Devletleri merkezli PepsiCo'nun altında gıda alanında Lay's ve Quaker markaları da bulunuyor. Çok uluslu bir içecek ve atıştırmalık şirketi olarak konumlanan PepsiCo dünya genelinde faaliyet gösteren en önemli markalardan biri.  Şirket, dünya genelinde çok sayıda tesis, dağıtım ağı ve satış kanalları ile birlikte büyük bir varlığa sahip.

1. Nestlé

1. Nestlé

Nestlé, İsviçre merkezli bir çok uluslu gıda ve içecek şirketidir. Dünyanın en büyük gıda şirketlerinden biri olan Nestlé, süt ürünleri, kahve, su, bebek formülü, çikolata ve atıştırmalıklar gibi geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Marka portföyünde Nescafé, KitKat, Nestea, Nesquik ve Purina gibi birçok tanınmış marka bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın