Görüş Bildir
Haberler
Geleceği Besleyeceği Düşünülen 7 Yemek Basan 3D Yazıcı

Geleceği Besleyeceği Düşünülen 7 Yemek Basan 3D Yazıcı

Buğra Haksever
14.11.2014 - 16:27 Son Güncelleme: 17.11.2014 - 16:12

Gelecekte yeme içme alışkanlıklarımızın nasıl değişebileceğini bir çok bilim kurgu filminde görüyoruz. Peki gelecekte gerçekten bizi ne bekliyor? Filmlerdeki gibi tüm yeme içme alışkanlıklarımızı bir kenara bırakıp, küçük bir tabletle mi karnımızı doyuracağız? Yemek yemeyi seven bir ülke olarak bu seçeneğin hayatımıza girmesi pek istenen bişey olmasa gerek. Yeme içme sektöründe ki en son gelişme ise yemek basan 3D yazıcılar. Gelecekte bu teknolojiyle internette bulduğunuz tarifleri anında yapabileceksiniz ya da canınızın çektiği yemeği evde değilken 3d yazıcı ile hazırlayabileceksiniz. Gelecekte bunlar olacak ama şu an bu teknolojide neredeyiz? Ne tür makinalarla ne yapabiliyoruz? İşte size 7 adet yemek basan 3D yazıcı;

Kaynak: http://www.priyoid.com/3d-yazici-ile-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Foodini – Natural Machines

1. The Foodini – Natural Machines

Foodini ile istediğiz her yemeği yapabilirsiniz. Bunu yapabilmek için istediğiniz yemeği püre ya da sos halinde hazırlayıp kapsüllere doldurmanız gerekiyor. Kapsülleri doldurdukdan sonra istediğiniz tasarımı yükleyip yiyeceklerinizi şık bir şekilde sunabilirsiniz. Çocuklarınızın seveceği ilgi çekici yemekler yapabileceksiniz.

2. The F3D 3D Printer

2. The F3D 3D Printer

F3D yemek 3D Yazıcısı İngiltere’de 4 üniversite öğrencisi tarafından geliştirilen bir yazıcı. Farklı özelliği ise F3D bastığı yemekleri bastıkdan sonra pişirebiliyor. Üzerindeki ısıtıcı sayesinde yemeği yaptıkdan sonra yemeği ısıtıcıya götürerek pişmeyi sağlıyor. Bu yazıcı sayesinde kendi pizzanızı kolayca yapabilirsiniz.

3. The NASA 3D Yemek Yazıcısı

3. The NASA 3D Yemek Yazıcısı

Anjan Contractor adında bir mühendis tarafından geliştirilen The NASA Food Printer, Mars’a gönderilecek olan uzay aracının içine astronotların beslenmesi için tasarlandı. Amerika’da bir kuruluştan da $125.000 destek alan proje, bir pizzayı bastıktan sonra 70 saniye içerisinde pişirebiliyor.

4. The Choc Creator – Choc Edge

4. The Choc Creator – Choc Edge

Yemekten sonra canınız birazda tatlı çektiğinde Choc Creator yardımınıza koşuyor. Daha önce amatör olarak yapılmış birçok çikolata 3D Yazıcısı var ama Choc Creator profesyonel anlamda piyasaya çıkan ilk çikolata yazıcılardan. 2 boyutlu tasarladığınız desenleri bu makinayla lezzetli hale dönüştürebiliyorsunuz.

5. Zmorph 3D Printer

5. Zmorph 3D Printer

Yemek basan 3d yazıcılar Choc Creator hariç, henüz ticarileşebilmiş değiller ve insanlar sırf yemek yapabilmek için 3D Yazıcı almaya pek yanaşmıyorlar. Bu nedenle Zmoprh çok amaçlı bir 3D Yazıcı. Baskı kafası değişebiliyor ve ister plastik çıktılar alabliyorsunuz, istersenizde kek hamurundan çıktılar alıp dilediğiniz gibi pastalar yapabiliyorsunuz. Ayrıca çikolata ile de baskılar alabilmeniz mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Discov3ry Extruder

6. Discov3ry Extruder

Discov3ry bir 3D yazıcı değil. Onunla hali hazırda sahibi olduğunuz 3D yazıcıyı yemek basan bir 3D yazıcıya dönüştüyorsunuz. Geçtiğimiz aylarda Kickstarter.com fon toplama sitesinden başarı ile çıkmayı başaran Discov3ry Extruder ile yazıcınızı çikolata basan bir makineye dönüştürebilirsiniz.

7. 3D Meyve Yazıcı – Dovetailed

7. 3D Meyve Yazıcı – Dovetailed

3d baskı teknolojisine yeni bir boyut getiren bir yazıcı 3d Fruit Printer. İngiliz Dovetailed şirketi tarafından geliştirilen meyve yazıcıyla kendi meyvelerinizi üretmenizi mümkün kılıyor. Gerçeğine ne kadar benzetildiği tartışılsa da moleküler gastronomi teknolojisi kullanılarak böğürtlene benzeyen jöle kıvamında meyveler yapmak mümkün.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
16
15
6
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nrdngnr

ulan o yemekleri sos yada püre haline getirmek için uğraşıp kapsüllere koyana kadar gider yemeği paşa paşa yaparım

Pasif Kullanıcı

Yemem. Asla yemem.

Morticia Faithfull

Bence geliştirilirse güzel bir şey olur bu.