Görüş Bildir
Haberler
Yaz Aylarını Sağlam Sanal Dünyalarda Geçirmeyi Planlayanlar İçin Birbirinden Büyük 10 MMORPG Oyunu

Yaz Aylarını Sağlam Sanal Dünyalarda Geçirmeyi Planlayanlar İçin Birbirinden Büyük 10 MMORPG Oyunu

Kerem Doğan Karakoç
19.05.2022 - 09:23 Son Güncelleme: 09.11.2022 - 16:16

2022'nin yaz aylarını sanal dünyalarda geçirmek isteyenler için birbirinden büyük MMORPG'leri bu listede derledik. Her biri büyüleyici bir dünyaya davetiye çıkaran bu oyunlar sıcak yaz gecelerinde oynayabilirsiniz. 

İşte kimi ücretsiz kimi ise aylık abonelik sistemiyle çalışan en iyi MMORPG'ler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. New World

1. New World

Amazon Games'in uzun ve sancılı bir geliştirme sürecinden sonra çıkardığı New World başarılı bir süreç geçirdi. 900,000 eş zamanlı oyuncu barajına ulaşan New World aldığı son güncellemelerle daha stabil bir sürüme erişti. Amazon'un sevilen MMORPG'si yakın dönemde oyuncu kayıpları yaşasa da günlük 20,000 oyuncu tarafından oynanmaya devam ediyor.

2. DC Universe Online

2. DC Universe Online

DC Universe Online listemizdeki en eski MMORPG'lerin başında geliyor. Daybreak imzalı MMO oyuncu karşılaşmalarında eskisi kadar aktif değil. Son yıllarda oyuncu kayıpları yaşayan yapım neyse ki onlarca saat süren PVE  içeriğiyle hala eşsiz bir deneyim sunmayı başarıyor. 

DC evreninde geçen oyunda oyuncular kendi süperkahramanlarını ve süperkötülerini yaratıp uzun bir serüvene atılıyor. Eğer tek başınıza oynamaya sıcak bakıyor ve uzun görev zincirleriyle karakterinizi geliştirmek istiyorsanız DC Universe Online'a başlayabilirsiniz.

3. The Elder Scrolls Online

3. The Elder Scrolls Online

Maceralarla dolu The Elder Scrolls evrenine kapı açan The Elder Scrolls Online ise en güncel genişleme paketi High Isle ile kahramanlarını yeni bir diyara davet ediyor. ESO çıkış yaptığı yıldan bu yana devasa gelişmeler kaydeti ve adeta yeni bir MMORPG'ye dönüşmeyi başardı. Onlarca saat süren harika bir deneyim sunan oyunun özellikle indirim döneminde oldukça uygun bir fiyattan satıldığını belirtelim.

4. Rise Online World

4. Rise Online World

5 kıtaya yayılan ilk Türk MMORPG oyunu olan Rise Online, oyunculara geniş bir oynayış deneyimi vadediyor.Klasik MMORPG sisteminin yanı sıra oyunda binek yarışlarından farklı mesleklere istediğiniz birçok şeyi yapma fırsatını sizlere sunuyor. Ayrıca oyunun Roco Finans altyapısıyla düzenlenen kendine ait bir NFT sistemi de mevcut...

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Black Desert Online

5. Black Desert Online

Eğer sanal dünyada ikinci bir hayat arıyorsanız Black Desert Online'dan başka bir oyuna başvurmanıza gerek yok. Pearl Abyss tarafından geliştirilen MMORPG çiftçilik, aşçılık, klan savaşları, karakter geliştirme ve işyeri açma gibi birbirinden karışık devasa sistemlere sahip. Oyuncuların yüzlerce saatini harcayabileceği yapım üst düzey görsel kalitesiyle geniş bir karakter tasarlama ekranı vadediyor.

6. Albion Online

6. Albion Online

Başarılı üretim sistemi ve kendine özgün mekanikleriyle en başarılı MMORPG'lerden biri olan Albion Online ise oyuncuları canlı bir MMO deneyimine çağırıyor. Ultima Online severlere tanıdık hisler vadeden Albion yaz aylarında sabaha kadar oynayabileceğiniz yegane oyunlardan biri.

7. World of Warcraft

7. World of Warcraft

Battle.net'in TL üzerinden satış yapmaya başladığı bu süreçte World of Warcraft serüvenine atılmayı düşünebilirsiniz. Dilerseniz oyunun güncel sürümünde Azeroth trenine binebilir, dilerseniz World of Warcraft Classic ile nostaljik bir maceraya atılabilirsiniz. Mayıs 2022 itibarıyla 6 aylık World of Warcraft aboneliği aylık 100 TL'ye tekabül eder.

8. EVE Online

8. EVE Online

MMO dünyasının en detaylı, en geniş ve en büyük bilim kurgu oyunu olan EVE Online, oyuncu temelli ekonomisi ve haftalar süren uzay gemisi savaşlarıyla öne çıkıyor. Başlayanın sadece temel sistemleri öğrenmek için günlerini harcayacağı oyun boş zamanı bol olanlar için adeta biçilmiş kaftan.

9. Final Fantasy XIV

9. Final Fantasy XIV

World of Warcraft'ın tahtını sallayan ve her geçen gün oyuncu kitlesini genişleten Final Fantasy XIV geçtiğimiz aylarda yeni bir genişleme paketi aldı. Maceranın boyutunu artıran ve yeni birçok görevin kilidini açan Endwalker, bir süredir devam eden ana hikayelere de epik bir son getiriyor. 2022'de

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Lost Ark

10. Lost Ark

Steam üzerinde eş zamanlı olarak yarım milyon oyuncu tarafından oynanan Lost Ark bu yılın en başarılı MMORPG'leri arasında yer alıyor. Çıkışının hemen ardından sunucuları dolup taşan oyun, bu ay içerisinde de 634,000 eş zamanlı oyuncu ile zirve yaptı. Oyuncuları Arkesia diyarına dağılmış kayıp büyülü parçaları bulmaya davet eden oyun, Diablo benzeri oynanışı ve inanılmaz detaylı sistemiyle oyunculardan geçer not aldı.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin Akalp

Listedeki en yeni oyun Lost Ark. Güzel oyun, abartılı tasarımlar hoşunuza gidiyorsa seversiniz. Kore yapımı bir MMO. Ücretsiz oynanabilir ve çok sağlam içeri... Devamını Gör