Görüş Bildir
Haberler
Yasin Özdenak Kimdir, Pele ile Oynadı mı? Yasin Özdenak'ın Futbolculuk Kariyeri

Yasin Özdenak Kimdir, Pele ile Oynadı mı? Yasin Özdenak'ın Futbolculuk Kariyeri

Bahadır
30.12.2022 - 15:56

Futbol tarihinin efsane isimlerinden Pele'nin vefatı sonrası, Yasin Özdenak'ın kariyeri merak konusu oldu. Bir dönem Pele ile aynı takımda oynayan futbolcunun hayatı ve kariyeri internette araştırılmaya başlandı. Peki Yasin Özdenak kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yasin Özdenak Kimdir?

Yasin Özdenak Kimdir?

Yasin Özdenak, 11 Ekim 1948'de Hatay'da doğmuştur. Babası, eski futbolcudur. Bir dönem Galatasaray'da forma giyen ve şu anda da televizyon programlarında yorumculuk yapan Gökmen Özdenak'ın kardeşidir. Profesyonel futbol hayatına İstanbulspor'da kaleci olarak başlamıştır. 1967 yılında Galatasaray'ın kalesini koruyan Turgay Şeren emekli olduktan sonra kaleyi devralmış ve 1976 yılına kadar Galatasaray'da forma giymiştir. Jübile yaptıktan kısa bir süre sonra tekrar futbola dönmüş ve ABD'de Pele'nin de formasını giydiği New York Cosmos takımına transfer olmuştur. ABD'de New York Cosmos takımına transfer olduktan sonra 1 Ekim 1977'de Pele'nin jübilesini yaptığı maçın ikinci yarısında oyuna girmiş ve ikinci yarıda karşı takıma geçen Pele'ye karşı oynama şansı yakalamıştır. 3 Kasım 1978'de New York Cosmos'un, Arjantin U-20 takımı ile yaptığı maçta kaleyi korudu. Böylelikle Arjantin U-20'de ilk yıllarını geçiren Maradona'ya karşı da forma giyme şansı yakalamıştır.

Yasin Özdenak'ın Kariyeri

Yasin Özdenak'ın Kariyeri

Yasin Özdenak, New York Cosmos ile konferans ve iki kez ABD Şampiyonu olmuştur.1979 yılında futbolculuk hayatını noktaladıktan sonra aynı takımda antrenör olarak devam etmiştir. 1999 yılında Galatasaray'ın altyapısında göreve başlamış 2000 yılında ise Mircea Lucescu'nun yardımcılığına getirilmiştir. 2022 yılında Lucescu'nun ayrılması ile takımdan ayrılmış Avustralya'da Sydney Crescent Star takımının başına geçmiştir. 2007 yılında Şenol Güneş'in yardımcısı ve kaleci antrenörü olarak Seoul takımına geçmiş, 2009 yılında görevi bırakmıştır.

Yasin Özdenak'ın Forma Giydiği Takımlar

Yasin Özdenak'ın Forma Giydiği Takımlar
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın