Görüş Bildir
Haberler
Yaşam Bir Şarj Döngüsü: Sağlıklı Hayatın Sizi Hiç Şaşırtmayacak 10 Teknolojik Anahtarı

Yaşam Bir Şarj Döngüsü: Sağlıklı Hayatın Sizi Hiç Şaşırtmayacak 10 Teknolojik Anahtarı

Sağlıklı yaşam dendiğinde herkesin aklına bol spor, bol salata, doğa yürüyüşü gibi anahtar kelimeler gelir fakat zindelik ayrıntıda gizlidir. Bu ayrıntılar sizleri hayrete düşürmese de hayatınızı kolaylaştıracağına eminiz.

Bu öneriler beden için etkili olabilir fakat zihin yorgunluğu ne sporla ne salatayla ne de doğa yürüyüşüyle bertaraf edilebilir. Uzmanların 'şarj döngüsü' olarak tanımladığı bu zihin yorgunluğu kimi zaman baş ağrısına, kimi zaman ani terlemelere yol açabilir. Akademik makalelerde 'ortalama 12 saat dayanan ve akşamları şarj edilen telefonun elde olmayan durumlar yüzünden gün içinde bir kez şarj edilmesiyle ortaya çıkaran rahatsızlık' olarak tanımlanan bu döngüyü kırmak sizler için sağlıklı bir yaşamın kapılarını açabilir. Bu döngüyü düzene sokmanın yollarını sizler için araştırdık!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Koşun!

Bozulan şarj döngüsünün yerini doldurmak zordur fakat bu hatanın telafisi için koşabilirsiniz. Koşun, hiç durmadan! Şarjı akşama dek bitirmelisiniz bu yüzden müzik dinleyerek koşmalısınız, müziği son ses açın, kalorilerle birlikte şarjınız da kendini tüketsin.

2. Mesaj kaygısı güdün

En dertli dostunuza bir mesaj yazın, mucizeyi göreceksiniz. O derdini hararetle anlatmaya başladığında mesajlaşma da başlayacak. Bu arada size gelecek cevapları beklerken bir film de izleyebilirsiniz, ama telefonunuzdan. Hem dostlarınızı mutlu ediyor hem de kültür hazinenizi yeni ganimetlerle dolduruyorsunuz. Sağlıklı bir döngünün sağlıklı bir hayat olduğunu yeniden hatırlatmamıza gerek yok sanırım?

3. Flaş açıklamalar yapın!

Herkesi kendiniz gibi biliyor ve asla karşınızdakilere hayır diyemiyorsunuz. Kimi zaman doğrular gözünüzün önünde fakat çoğu zaman gerçekleri görmek sizin için çok zor oluyor. Hayatınıza tutulacak bir ışıksa tüm gereken, flaşınızı kullanın. Flaşınızı açın, ışık saçın.

4. Hayata başka bir açıdan bakın

Hayatının sıkıcı olduğunu düşünenlerden misiniz? Şu an cevabınızı duyamıyoruz fakat evet dediğinizi varsaymak bu öneri için birebir! Hayatın farklı yönleri, farklı tatları ve farklı renkleri vardır. Bu renkler kameradan yansımadıktan sonra sağlığa ne faydası olur? Açın kameranızı, yarın yokmuş gibi keşfedin dünyayı. Tükenen şarjınız bu sefer hayat sevginizi arttıracaktır.

5. İletişim kurmaktan çekinmeyin

Konuşarak çözemeyeceğiniz hiçbir sorun yoktur. Telefonunuzun sesli yönetim sistemini açın, derdinizi anlatın ama iyi bir diksiyonla anlatın ki çözüm bulasınız. Hayallerinizi anlatın, sevginizi anlatın, dertlerinizi anlatın. Hem bir insanın vereceği değeri göremeyerek dostlarınıza daha sıkı bağlanacaksınız hem de şarjınızı insan ömrü gibi çabukça bitireceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Su insanın yakıtıdır, unutmayın

Bol bol su için. Tüm Şarj Döngüsü Araştırmacıları Derneği (TÜMŞADADER) 2015 yılında açıkladığı raporda şarj döngüsünü kırmanın bol su içmeyle çözüleceğini paylaştı fakat biz yaptığımız testlerde bu önerinin çözümle bir alakasını göremedik. Sonradan basın yoluyla anladık ki dernek faaliyetlerini karşılayabilmek için bir su firmasıyla anlaşılmış.

7. Okumak cildi güzelleştirir

Bol bol okuyun. Kitap okuyun, dergi okuyun fakat  'Fotoğrafsız kitap, pidesiz kebap gibidir' sözünü asla unutmayın. Hem okuyun hem de sayfaların fotoğrafını çekerek sosyal medyanın en kültürlüsü olun.

8. Doğanın mucizesi: Trinidad biberi ve Maranca patatesi

Sağlıklı ve zinde bir hayatı elimizde paketli bir biçimde tutuyoruz fakat bu paket bildiğimiz paket gibi değil. Bu paketi açmak için farklı çalışmalar gerek. Trinidad biberi ve Maranca patatesi bu yolda bizim en iyi dostlarımızdan birisi. Kim bunlar yahut ne bunlar diye sorduğunuz anda Şarj Döngünüz mutlu sona ermeye yakın demektir. Siz bu sebzelerin önce ne olduğunu ardından nerede satıldığını araştırırken şarjınız da sağlıksız hayatınız gibi bir anda eriyip gidecektir.

9. Küçük hesaplar yapın!

Tüm bu öneriler size imkansız geliyorsa sakin bir hayatı seçin ve telefonunuzun tüm özelliklerini minimuma getirin. Ekran parlaklığını kısın, açık uygulamalara elveda diyin ve internet bağlantınızı kısıtlayın. Gün sona erip telefonunuzun şarj zamanı geldiğinde kaybettiği toprakları yeniden fetheden bir hükümdar edasıyla telefonunuzun özelliklerini yeniden kullanabilirsiniz.

10. Doktorlar sağlığın yılmaz bekçileridir

Son olarak, eğer şarj döngünüz bozulduysa ve bunun için çözümler arıyorsanız bir doktora görünmeniz gerekebilir. Böyle önemsiz bir şey için maddeler oluşturmak ve ciddi olarak çözüm aramak mantıklı insanların yapacağı şeylerden değildir.

Teknoloji hayatımızı kolaylaştırıyor ama bir anlamda hepimiz de onun kölesi oluyoruz. Eski günler nerede kaldı? Birbirimizden esirgediğimiz bir merhaba, parfüm kokulu sokaklar hep geride kaldı. Ayrıca artık herkes üniversite mezunu doğuyor, büyüyor ve telefonunu şarj ediyor. Sağlıklı günler!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
14
4
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mistral

ne diyon sen değişik.

Sevilay

onedioya bakmayın. konu kapanmıştır dağalın