Görüş Bildir
Haberler
Yapay Zeka Teknolojisi Konusunda 2022 Yılının En Başarılı 9 Start-Up’ı

Yapay Zeka Teknolojisi Konusunda 2022 Yılının En Başarılı 9 Start-Up’ı

Lisa Campton
19.09.2022 - 20:12

Yapay zeka teknolojisini kurarak başarılı olan 2022'nin en iyi girişimlerine bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Observe.AI

1. Observe.AI

2017 yılında San Francisco'da kurulan bir girişim olan Observe.AI, en iyi fonlarını 2022 yılında sağladı. Kullanıcılara yapay zeka teknolojisini kullanarak daha iyi bir deneyim sunmak isteyen şirketin yatırımcılardan aldığı fon 214 milyon doları geçti.

2. Scale Al

2. Scale Al

Kanada çıkışlı bir start-up olan Scale Al misyonunu yapay zekanın gelişimini hızlandırmak olarak belirtiyor. Bunu da tüm makine öğrenimi yaşam döngüsünü yönetmek için veri merkezli, uçtan uca bir çözüm sağlayarak yaptıklarını dile getiriyorlar.

3. Seismic

3. Seismic

Seismic şirketi, kapanış oranlarını iyileştiren ve satışlar için daha büyük fırsatlar sunarken pazarlamanın kârlılık üzerindeki etkisini artıran lider küresel satış ve pazarlama etkinleştirme çözümü geliştiren bir yapay zeka start-up'ı. Yine bir bulut sistemi sunan şirket 2022 yılının en iyilerinden.

4. Papercup

4. Papercup

Papercup, 20 milyon dolar yatırım alarak başladı. Şirket, dünya çapında yapay zeka dublaj hizmetlerine insan duygularını getirmeyi amaçlıyor. Papercup herhangi bir dilde izlenebilen daha iyi küresel video içeriği oluşturmak için yapay zekayı kullanacak.

5. CloudMinds

5. CloudMinds

CloudMinds ilk olarak robotlar için uçtan uca açık yazılım üretme konusunda tanınırlık kazandı. Güvenlik botlarından, müşteri hizmetlerine kadar pek çok seçeneği bünyesinde bulunduran şirket 468,6 milyon dolar finansman sağladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. DataRobot

6. DataRobot

Yenilikçi yapay zeka girişimi olan DataRobot, yatırım turlarında 700 milyon doların üzerinde kazanç elde etti. Şirketin amacı müşterilerin maliyetleri düşürmek için yapay zekanın gücünden yararlanmalarını ve eyleme dönüştürülebilir iç görülerle sağlam analitiklere erişmelerini sağlamak.

7. Owkin

7. Owkin

Medikal alanda kurulan bir start-up olan Owkin, 80 milyon dolar değerindeki fonuyla klinik deneyler tasarlama konusunda Bistrol Myers Squibb ile işbirliği yapmayı hedefliyor. Şirket 2022 yılının en iyilerinden.

8. Castor

8. Castor

Yatırımcılarından A Serisi AI finansmanında 23,5 milyon dolar alan bir Fransız yapay zeka girişimi olan Castor şirketi 2022 yılının en iyileri listesine adını yazmayı başardı. Yapay zeka teknolojisini kullanarak data analizi yapan şirket hızla büyüyor.

9. Osaro

9. Osaro

Osaro başlangıçta görevlerin tamamlanma şeklini sürekli olarak geliştirirken robotların çevik bir şekilde hareket etmesine ve çalışmasına izin veren bir teknoloji ile ortaya çıktı. Bu fikir, Osaro'ya C serisi finansmandan 96,3 milyon dolar kazandırdı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Boş reklamınızı yapacağınıza amerikada ki fikirleri olan girişimcilere fayda sağlayacak bir fon geliştirip ortak olsanız veya melek yatırıcımlara rahatlıkla ... Devamını Gör