Görüş Bildir
Haberler
Yapay Zeka 5 Milyon Kişiyi İşinden Edebilir

Yapay Zeka 5 Milyon Kişiyi İşinden Edebilir

Ulaş
20.01.2016 - 19:38

Davos’ta yayınlanan bir araştırma, G-15 ülkelerinde gelecek beş yıl içinde 5.1 milyon kişinin işini yapay zeka ve robotlara kaybedeceğini gösteriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Unutmadan belirtelim, dünyanın en büyük 15 ekonomisi (G-15), gezegenimizin toplam istihdamının yüzde 65’ine sahip. İsviçre’nin her yıl Davos kasabasında gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu verileri, yapay zeka ve robotların yükselişi ile insan iş gücüne ihtiyacın yıllar geçtikçe daha da azalacağına dikkat çekiyor.

Sağlıktan, üretime, otomasyondan ve çok-boyutlu insanın verebileceği hizmetlere kadar, modern teknoloji gerektiren bütün alanlarda onlar var. Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Çalışma Örgütü’nün tahmini ise, küresel işsizliğin 2020 itibarı ile on bir milyon daha artacağı yönünde. Araştırma, iş kayıplarının üçte ikisinin ofis ve yönetimsel sektörlerde olmasını öngörürken, akıllı makinelerin yavaş yavaş daha rutin işlerde de etkisini arttırdığını gösteriyor.

Zirve'nin konusu 'Dördüncü Endüstri Devrimi'

Zirve'nin konusu 'Dördüncü Endüstri Devrimi'

Davos Zirvesi’nin bu yılki konusu “Dördüncü Endüstri Devrimi”. Nanoteknoloji’den, robot teknolojisine, biyoteknolojiden üç boyutlu baskıya kadar tamamı ile gelecek odaklı konulara odaklanan zirve, “İşlerin Geleceği” raporu ile de dünyanın geleceğine dair doğru ipuçları veriyor. Her sektörde iş kaybına kesin gözüyle bakılsa da, etki bir sektörden diğerine fark edecek gibi gözüküyor. En fazla negatif etkinin, teletıpın yükselişi ile, sağlık sektöründe olması beklenirken, bunu enerji ve finansal hizmetler takip ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
31
19
13
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Varoluşun Eseri

Duyguları, olmayan insan ırkı.. Yükselişini sürdürüyor..

II for freedom

Şu robotlar en kısa sürede bizi işimizden etsede patronların köleliğinden kurtarsa

tatlış penguen

bir tane de hizmetçi yapsınlar benim için adını ketrin koyucam :)

Ahmetcan Oral

Geçenlerde, japon yapımı bir androidin videosu vardı. Gerçekten de her iş için üretilmiş bir hizmetçi gibi duruyordu. Tabii sonra bi güzel sövdüm şunlara...