Görüş Bildir
Haberler
Yalnızlık Korkunuzu Yenmenizi Sağlayıp Sizi Güçlendirecek 10 Yol

etiket Yalnızlık Korkunuzu Yenmenizi Sağlayıp Sizi Güçlendirecek 10 Yol

Ma Belle
02.12.2022 - 22:05 Son Güncelleme: 07.10.2022 - 20:53

Yaşadığımız çağda insanların en büyük korkulardan biri de yalnız kalma korkusu. Kalabalık bir ortamda, çalıştığınız yerde veya okulda bile yalnız hissedebilirsiniz. Bu korkuda yalnız olduğunuzu sakın düşünmeyin, çoğu insan bu durumdan mustarip! Ama unutmayın ki korkularımızın üzerine gidersek üstesinden gelemeyeceğimiz bir durum yok!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hislerinize kulak verin ve onları kabullenin.

Düşüncelerimiz, duygularımız ve hislerimiz bize ait. Dış etmenlerden etkilenip duygu durumumuz değişebilir çünkü insanız, etkilenebiliriz. Fakat hislerinizi inkar etmeyin, onları kabul ettikten sonra olumsuz düşüncelerinizi adım adım olumlu olanlarla değiştirebilirsiniz. Yalnız kaldıysanız bunu kabul edin ve bunu nasıl düzeltebileceğinizi düşünün.

2. Meditasyon yapın.

Meditasyon yapmak, hem kendinizi tanımaya yönelik size yol gösterecek hem de içsel huzuru bulmanıza yardımcı olacak. Evet, fiziksel ve manevi olarak yalnız hissettiğimiz durumlar illaki olacaktır. Fakat yapacağınız meditasyon seansları ile bu hissiyatı ortadan kaldırabilir ve bu korkunuzu yenmeye başlayabilirsiniz.

3. Mutlaka ama mutlaka dışarı çıkın.

Olumsuz düşüncelere kapıldığınız zaman rutin işlerinizi bile yapacak arzunuz olmaz, biliyoruz. Ama biri elinizden tutup sizi çıkarmadığı zaman bile dışarıya adım atıp hava almak, yürüyüş yapmak veya en azından markete gidip reyonları karıştırmak bile size iyi gelecektir. Olumsuz hisler birden yok olmaz veya aniden azalmaz, onları zamanla yeneceksiniz.

4. Düzenli bir spor rutininiz olsun.

Çoğu insan spor yapmanın sadece profesyonel spor dallarını içerdiğini düşünür.  Ama yapacağınız günlük kısa yürüyüşler veya ağır tempo koşu bile temel spor ihtiyacınızı karşılayabilir. Hareket etmek serotonin hormonunu salgılayarak sizin mutlu hissetmenizi sağlar. Dilerseniz spor salonuna yazılın, orada arkadaş edinmek size yalnız olmadığınızı gösterecek ve bu korkunuzun üzerine gitmenizi sağlayacaktır.

5. Sizi anlayabileceğini düşündüğünüz insanlarla iletişime geçin.

Yalnızlık korkusunu artıran en önemli şeylerden biri de kimseyle konuşmamak. Ruh halinizi ve neler hissettiğinizi sizi anlayabileceğini düşündüğünüz insanlarla paylaşmak, içinizdeki yükü az da olsa hafifletir. Karşınızdaki insanın fikirlerine kulak verin, bazen göremediğimiz ince ayrıntıları, bir şeyler anlattığımız insanlar hemen görebilir ve size yol gösterebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İnançlarınızı güçlendirmeye çalışın.

Herkesten önce siz kendinize inanmalısınız. Kendinize hangi duyguyu aşılarsanız onu hissetmeye başlarsınız. 'Sonsuza kadar yalnız kalacağım, kimse beni sevmeyecek, beni anlayan kimse yok' derseniz bu düşünceleri içselleştirip gerçek hayatta böyle yaşamaya başlarsınız. Bu yüzden elinizden geldiğince bu olumsuz duyguları bir kenara atıp olumlu şeyler düşünmeye çalışın.

7. Olumlamalar yaparak farkındalığınızı arttırın.

'Ben yalnız değilim, mutlu olmayı hak ediyorum, sevmeyi ve sevilmeyi hak ediyorum, ben yeterliyim, güzel hisler hep benimle' gibi olumlamalarla iç huzurunuzu daha da güçlendirebilirsiniz. Unutmayın, hisleriniz ve korkularınız sadece birer düşünceden ibaret. Onları yenmek sizin elinizde.

8. Yeni insanlarla tanışmayı fırsata çevirin.

Yalnızlık korkusu beraberinde yeni insanlarla tanışmak istememeyi ve reddedilme endişesini getirir. Fakat bunun sadece bir düşünceden ibaret olduğunu unutmayın. Sosyal medyada, iş arkadaşlarınızla, yemek yediğiniz restorantta veya markette herhangi bir müşteri ile konuşmaktan, bir şeyler paylaşmaktan çekinmeyin. Sizi kabul edip sizinle konuşmaya başladıkları zaman aslında bazı insanların o kadar da kötü olmadığını göreceksiniz.

9. Profesyonel destek almaktan çekinmeyin.

Yalnızlık korkusuna sahip olanların yaptığı hatalardan biri de destek almak istememeleridir. Çünkü zaten bu korkunun getirdiği hislerin arasında kimsenin onları anlayamayacağı vardır. Fakat alacağınız psikolojik destek ile bu korkunun geçici olduğunu fark edip bakış açınızı değiştirebilirsiniz.

10. Kendinizden daima daha fazlasını bekleyin.

Kendinize çok yüklenmeden kendinize yeterli olduğunuzu hatırlatın. İstediğiniz, arzuladığınız ve olmak istediğiniz kişiye erişebilmek için kendinizden daima daha fazlasını isteyin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
4
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın