Görüş Bildir
Haberler
Yalnızca Aynaya Bakarak Vücudunuzda Hangi Vitaminin Eksik Olduğunu Anlayabileceğinizi Biliyor muydunuz?

Yalnızca Aynaya Bakarak Vücudunuzda Hangi Vitaminin Eksik Olduğunu Anlayabileceğinizi Biliyor muydunuz?

Başak Nur Süner
28.06.2019 - 12:43 Son Güncelleme: 07.04.2022 - 12:46

Vücudunuzdaki vitamin ve iyot eksikliği size sinyaller verebilir. Hatta yalnızca aynaya bakarak bile bunu anlayabilirsiniz.

Not: Bu belirtiler farklı rahatsızlıkların habercisi de olabilir. En doğru bilgi, tanı ve tedavi için mutlaka uzmana danışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kuru saç

1. Kuru saç

B7 vitamini olarak da bilinen biyotin eksikliği, kuru saça ve kepeğe neden olabilir. Vücudunuzda gerekli biyotin seviyesini korumak için daha fazla et, deniz ürünü, meyve, sebze, mantar, baklagil ve yumurta tüketmelisiniz.

2. Soluk ve Kuru Cilt

2. Soluk ve Kuru Cilt

Bütün yıl boyunca cildiniz kuru ise bu, A ve C vitamini eksikliğinizin bir işareti olabilir. Soluk bir cilt ise B12 eksikliğinin habercisi olabilir.

B12 vitamini alımınızı artırmak için daha fazla deniz ürünü ve et tüketmelisiniz. A ve C vitamini içinse erik, portakal, biber, lahana, marul, havuç, kayısı, ıspanak ve greyfurt (K).

3. Kepek

3. Kepek

Kuru saçlara genellikle kepek eşlik eder ancak saçınız kuru olmamasına rağmen kepeğiniz varsa bu dikkatli olmak için bir işaret olabilir. Kepek B2 ve B6 vitamin eksikliğinin bir işareti olarak yorumlanabilir (K).

4. Soluk dudaklar

4. Soluk dudaklar

Çok sık üşüten ya da tansiyonu düşük olan kişiler genellikle soluk dudaklara sahiptir. Bu, beslenmenizdeki demir veya belki de B12 vitamini eksikliğinin belirtileri olabilir.

5. Şiş Gözler

5. Şiş Gözler

Genellikle sabahları uyandığınızda gözleriniz şişiyorsa bu, vücudunuzda iyot eksikliğinin olabileceğinin bir işareti olabilir. Vücudunuzdaki iyot seviyesini arttırmak için yemeğinize iyotlu tuz eklemelisiniz. Alternatif olarak, süt ürünleri, balık ve ekmek yoluyla iyot alabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Işığa duyarlı gözler

6. Işığa duyarlı gözler

Gözleriniz parlak ışıklara duyarlıysa bu, A ve B2 vitaminlerinin eksikliğinden kaynaklanabilir. Ancak doktor kontrolünden geçmeniz önemlidir (K).

7. Diş eti kanaması

7. Diş eti kanaması

Diş eti kanamasının nedeni C vitamini eksikliği olabilir. Beslenmenizdeki C vitamini seviyesini arttırmak için portakal, limon, greyfurt gibi narenciye ve kırmızı biber gibi gıdaları tüketmelisiniz (K).

8. Sivilce

8. Sivilce

Sivilce genellikle hormonal süreçlerden ve cilt gözeneklerinde kir, mikrop ve ölü cilt hücrelerinin birikmesinden kaynaklanır ancak vitamin eksikliğine bağlı da olabilir.

Düşük A ve E vitaminleri sivilceye neden olabilir. Vücudunuzdaki E vitamini seviyesini artırmak için ıspanak, zeytinyağı, karnabahar tüketebilirsiniz. Benzer şekilde, vücudunuzdaki A vitamini seviyesini arttırmak için balık, yumurta, baklagil ve tereyağı gibi yiyecekleri tüketmelisiniz.

Vücudunuz, genellikle çevresel değişiklikler veya hijyen gibi diğer nedenlerle karıştırılan vitamin eksikliği belirtileri gösterebilir.

Bu vitamin eksikliklerinin semptomlarını iyi bilmeli ve semptomları hafifletmek için beslenmenizde gerekli değişiklikleri yapmalısınız. Ancak en doğru teşhis ve tedavi yöntemi için mutlaka doktora danışmanız önerilmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
160
20
10
8
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kara

Başarılı ve bilgilendirici içerik, teşekkürler.