Görüş Bildir
Haberler
Yalnız Gezmeyi Sevenler İçin Uzmanlarından Tek Kişilik Seyahat Tüyoları

Yalnız Gezmeyi Sevenler İçin Uzmanlarından Tek Kişilik Seyahat Tüyoları

Melike Y.
23.01.2022 - 08:30

Hepimiz seyahat etmeyi özlüyoruz değil mi? Pandemi sebebiyle endişe duymadan yeni maceralara atılacağımız günleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Birçok insan yalnız seyahat etmeyi sever. Yalnız gezenler için zamanı değerlendirmek, kendi güzergahını oluşturup kendi planlarını bağımsız bir şekilde oluşturmanın keyfi başkadır. 

Aranızda ilk yalnız seyahatinizi yapmayı düşünenler ya da daha önce yalnız seyahat edip bir sonraki deneyimi daha da iyi hale getirmek isteyenler varsa buraya alalım! Kendi başına seyahat etmeyi alışkanlık haline getirmiş beş gezginden en iyi ipuçları:

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/timforster/if-youre-dreaming-of-a-solo-vacation-down-the-line-memorize?origin=web-hf

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yalnız seyahat deneyiminde yeniyseniz, küçük adımlar atarak başlayın.

Solo Traveler’ın kurucusu Janice Waugh’un Tavsiyesi: 'Bulunduğunuz yerden yaklaşık 100 kilometre uzağa, başka bir kasabaya gidin' 

Yalnız seyahat etme konusunda emin değilseniz, uzun ve uzak bir maceraya atılmadan önce evinize yakın bir yere kısa bir gezi planlayın. Toplu taşıma sistemlerini nasıl kullanacağınızı öğrenin, kendi başınıza bir restoran bulmayı öğrenin, kendi başınıza akşam yemeği yiyin ve bu tür şeyleri keşfedin. Waugh'a göre küçük denemelerle konfor seviyenizi ve becerinizi öğrenmenin en iyi yolu budur.

2. Mevcut turlardan yararlanın.

2. Mevcut turlardan yararlanın.

Yalnız seyahat etme konusunda endişeli hissediyorsanız, seyahatinizin bir kısmı için mevcutta organize edilmiş bir tura katılmayı düşünebilirsiniz.

Wanderlust'un kurucu editörü Lyn Hughes’e göre: 'Yalnız seyahat etmek, tamamen bağımsız olarak gitmeniz gerektiği anlamına gelmez. 20'li yaşlarımda Tayland'a ilk gittiğimde küçük bir grup turuna katıldım. İlk iki haftayı başka insanlarla bir grupta geçirdim, bu bana güven verdi, yeni arkadaşlar edinmeme yardımcı oldu ve beni ortama alıştırdı. Sonrasında kendi başıma keşif yapmaya devam ettim.' Mevcut turistik turları ziyaret ettiğiniz bölgeyi öğrenmek için bir başlangıç ​​noktası olarak görebilirsiniz.

3. Gitmeden önce araştırma yapın.

Bir grupla seyahat ederken, genellikle planlamayı yapmayı seven bir arkadaşınız veya akrabanız olur. Ama yalnız olduğunuzda, tüm planlama işi size düşer. Gideceğiniz yere vardığınızda sıkılmış veya tamamen kaybolmuş hissetmemek için seyahate başlamadan önce araştırma yaptığınızdan emin olun. Tabii ki her şeyi planlamış olmak zorunda değilsiniz. 

National Geographic, BBC Travel gibi platformlarda freelance yazarlık yapan Joel Balsam’ın tavsiyelerine kulak verin:  'Seyahat ettiğiniz zamanların çoğunda bir rehber kitap bulundurmanın iyi olduğunu düşünüyorum. Her zaman internetiniz olmayabilir, öneriler almanın eğlenceli bir yolu da kitaplardır.'

4. Gittiğiniz bölgenin bilinmeyen özelliklerine alışmak için kendinize zaman verin.

Özellikle denizaşırı ülkelere gitmek kafa karıştırıcı ve bilinmezlerle dolu olabilir. Bu sebeple gideceğiniz yerdeki ilk birkaç gün için planlarınızı eksiksiz yapın.

Lyn Hughes, 'Gittiğiniz yeni yerde geçirdiğiniz ilk 24 saat, en savunmasız olduğunuz zamandır. Bunu ilk kez ve yalnız yapıyorsanız, oldukça korkutucu olabilir' diyor. Hughes’in tavsiyesi ise şöyle: 'İlk geceniz için konaklama rezervasyonu yaptığınızdan ve havaalanından kaldığınız yere nasıl gideceğinizi bildiğinizden emin olun.' Ziyaret ettiğiniz yere alışmak için kendinize zaman tanımak, sizi sakin, toplarlanmış ve seyahatinizin geri kalanını halletmeye hazır hissetmenizi sağlamaya yardımcı olacaktır.

5. Tek kalacağınız bir otel odasındansa daha sosyal bir konaklama seçeneği tercih edin.

5. Tek kalacağınız bir otel odasındansa daha sosyal bir konaklama seçeneği tercih edin.

Lyn Hughes, diğer insanlarla tanışmanın daha kolay olduğu bir konaklama yeri seçmenizi öneriyor. Bu, tek başınıza kalacağınız büyük otellerden veya AirBNB dairelerinden  vazgeçmeniz anlamına geliyor. Bunun yerine konfor alanınızdan çıkarak pansiyonları, misafirhaneleri veya kiralık odaları düşünebilirsiniz. 

“Seyahat sırasında zamanın çoğunu bir odada tek başına geçirmek biraz sıkıcı olabilir. İnsanlarla tanışabileceğiniz bir yerde kalmanız harika olur.' Birçok yalnız gezgin, en zor şeyin akşamları vakit geçirmenin yollarını bulmak olduğunu söylüyor. Ama pansiyon gibi bir yerde kalarak, akşam yemeğine gidebileceğiniz ya da yerel gece hayatını keşfedebileceğiniz diğer gezginlerle tanışabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İlginizi çeken bir konuda kurslara katılın.

6. İlginizi çeken bir konuda kurslara katılın.

Solo Traveler’ın kurucusu Janice Waugh, seyahat ederken tek başınıza bir şeyler yapmaktan sıkılırsanız, bir kursa kayıt olmanızı öneriyor. Yemek kurslarının özellikle insanlarla tanışmak için harika olabileceğini öne sürüyor.

7. Yerel halkla tanışmak veya topluluklarla etkileşim kurmak için çevrimiçi yolları keşfedin.

7. Yerel halkla tanışmak veya topluluklarla etkileşim kurmak için çevrimiçi yolları keşfedin.

Yalnız seyahat ediyorsanız ve insanlarla tanışmak istiyorsanız çevrimiçi etkinlikleri deneyin. Lyn Hughes, bunun için  MeetUp.com web sitesini şiddetle tavsiye ediyor. 'Birlikte yürüyüşe çıkacak ya da bir fotoğrafçılık kulübüne katılacak insanlar bulabilirsin.'

Diğer gezginlerle tanışmak eğlenceli olsa da, Hughes yerel halkla tanışmanın ve etkileşimde bulunmanın daha da keyifli olacağını ekliyor. 

Bir diğer gezgin olan Joel Balsam bunun için oluşturulan Facebook gruplarına katılmayı öneriyor.

8. Plan yaparken aşırıya kaçmayın.

8. Plan yaparken aşırıya kaçmayın.

Tracey Nesbitt, seyahat sırasında ne yapmak istediğinizi bilmek güzel olsa da, esnekliğe zaman ayırmanın da önemli olduğunu söylüyor. Her günün her dakikasını planlamak sizi bunaltabilir. 'Huzur için yer bırakın. İlk seyahatinizin nasıl olması gerektiğine dair önyargılı fikirleri bir kenara bırakın.”

9. Sakinleşmek ve düşünmek için kendinize zaman tanıyın.

9. Sakinleşmek ve düşünmek için kendinize zaman tanıyın.

Yalnız seyahat ederken çok şey öğrenirsiniz. Öğrendiklerinizi sindirmek ve deneyiminizden keyif almak için zaman zaman duraklayın. Kaitlyn McInnis, ne kadar meşgul olursanız olun günün sonunda bir günlük tutmanızı veya arkadaşlarınızla görüntülü konuşarak seyahatiniz hakkında sohbet etmenizi öneriyor.

10. Yeni insanlarla sohbet etmek için kendinizi biraz zorlayın.

10. Yeni insanlarla sohbet etmek için kendinizi biraz zorlayın.

Herkes doğası gereği dışadönük değildir, ancak yeni insanlarla etkileşime girmenize izin verdiğinizde yalnız seyahat etmek daha da keyiflidir. Balsam, yalnız gezginleri cesur olmaya ve seyahatlerinde karşılaştıkları insanlarla sohbet etmeye teşvik ediyor. 'Bir bara ya da restorana gidip yanımdaki masaya dönerek 'Hey, ben buraya seyahat ediyorum. Ne yapmaktan hoşlanırsın? Şehirde en sevdiğin yer neresi? Ne önerirsin?' diyebilirdim.' Bu tür etkileşimler sizi bir seyahat uzmanı yapabilir, yeni ve harika keşiflere yol açabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Güvenliğiniz konusunda önlem alın ama paranoyak olmayın.

11. Güvenliğiniz konusunda önlem alın ama paranoyak olmayın.

Yalnız seyahat edenler, grup halinde seyahat edenlere göre kendilerini daha güvensiz hissedebilirler. Farkında olmak, tetikte olmak ve güvenliğinize ve iyiliğinize dikkat etmek önemli olsa da, Hughes aşırıya kaçmamanızı tavsiye ediyor.

Örneğin, şehirdeki tehlikeli olabilecek bölgeler olup olmadığını otel veya hostelinizdeki personele danışabilirsiniz. Gerekli önlemleri aldıktan sonra güvenliğinizden endişe etmeden tatilinizin keyfini çıkarmalısınız.

12. Son olarak, kendinize güvenin.

Kaitlyn McInnis’in sözlerine kulak verin:  'Yalnız seyahati keyifli hale getirmenin anahtarı kendinden emin olmaktır. Yalnız başına bir kadeh şarap almak ya da tek kişilik bir masa ayırtmak biraz garip gelebilir, ancak bu duyguyu bir kez aştığınızda, yalnız seyahat etmek ve kendinizle vakit geçirmek içsel bir deneyim haline gelir.' Yalnız bir gezginseniz istediğinizi yapın, yeni deneyimler deneyin ve en önemlisi tatilin keyfini çıkarın.

13.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Kars expresi treniyle benim le gelmek isteyen? 😊😊