Görüş Bildir
Haberler
Yağlı Cilt Görünümünü Engelleyecek A'dan Z'ye Bakım Tüyoları!

Yağlı Cilt Görünümünü Engelleyecek A'dan Z'ye Bakım Tüyoları!

05.01.2022 - 08:00

Tüm cilt tipleri için bakım ve makyaj çok önemli ancak yağlı bir cilde sahipseniz bu konularda biraz daha dikkatli olmakta fayda var. Yağlı cilt tipleri fazla sebum salgıladığı için gerekli bakımlar yapılmadığında farklı cilt problemleriyle karşılaşabilir. Ayın şekilde makyaj yaparken doğru ürünler tercih edilmediğinde kötü görünen, tıkalı gözeneklerle karşı karşıya kalınabilir. Hepsini önlemek için baştan sona yağlı cildinize uygun bakım ve makyaj tüyolarını sizin için derledik. Bunları uyguladığınızda daha güzel, yağdan arınmış, sivilcesiz ve canlı bir cilde sahip olacaksınız. Mutlaka uygulamanız gereken ipuçlarına göz atalım!

1. Çift aşamalı cilt temizliği yapın.

1. Çift aşamalı cilt temizliği yapın.

Yağlı ciltlerin fazla sebum salgısını dengeleyen en iyi yöntem, cilde çift aşamalı temizlik uygulamak. ''Çift aşamalı temizlik nedir?'' diye soracak olursanız cildi ilk önce yağ bazlı bir temizleyiciyle, ardından su bazlı temizleyiciyle yıkamak. Bu yöntemle yağ bazlı temizleyici ''Yağ, yağı çözer.'' yöntemiyle cildinizdeki bütün yağı ve kiri temizler, su bazlı temizleyici ise kalan kalıntıları yok ederek derinlemesine temizlik imkanı sunar. Düzenli olarak akşam rutininizde çift aşamalı temizlik yaptığınızda cildinizin sebum seviyesinin dengelendiğini ve sivilcelerden arındığını göreceksiniz.

2. Cildinizi kurutan temizleme jellerinden uzak durun!

2. Cildinizi kurutan temizleme jellerinden uzak durun!

Yağlı cilde sahip birçok kişi, yüzü gıcır gıcır yapıp kurutan temizleyicilerin iyi olduğunu düşünür. Ancak işin gerçeği hiç de öyle değil. Cildinizi jel ile yıkadıktan sonra çok kuruyorsa o ürünü kullanmaktan kaçının. Bu tür ürünler, cildi bir anda kurutarak sebum dengesinin bozulmasına neden olur. Cilt, aniden kuruduğu için daha fazla sebum üretir ve yağ sorunu döngüsel olarak devam eder. Aynı zamanda cilt bariyeriniz de zarar görür ve farklı cilt problemleriyle karşı karşıya kalırsınız.

3. Kil maskesi kullanın.

3. Kil maskesi kullanın.

Maske seçimi yaparken tercihiniz kil maskelerinden yana olsun. Yeşil kil, farklı kil çeşitleri arasında yağlı ciltler için en uygun olanı. Haftada bir kez yapacağınız kil maskesi, cildinizi derinlemesine temizleyip bütün yağlardan arındırır. Kil maskesini hazır olarak satın alabileceğiniz gibi toz halinde alıp evde kendi maskenizi de yapabilirsiniz.

4. Su bazlı ürünleri tercih edin.

4. Su bazlı ürünleri tercih edin.

Güneş kremi, nemlendirici ve fondöten gibi cilt ürünleri yağ bazlı ve su bazlı olarak karşımıza çıkar. Yağ bazlı ürünler, kuru ve kuruya dönük karma ciltler için uygunken su bazlı ürünler, karma ve yağlı ciltler için daha uygun. Su bazlı ürünler hafif yapısıyla gözeneklerinizi tıkamaz. Seçeceğiniz ürünün su bazlı olmasının yanı sıra komedojenik olmamasına da dikkat etmelisiniz. 'Komedojenik değildir' ibaresi bulunan ürünler, gözeneklerinizi tıkamadığı için komedon ve sivilce gibi problemlerin önüne geçer.

5. Yağ emici mendil kullanın.

5. Yağ emici mendil kullanın.

Yağ emici mendillerin yapısı klasik peçete ve mendil türlerinden farklı olarak ince bir kağıt halinde bulunur. Pirinç, pamuk ve keten gibi bileşenlerin bir araya gelmesiyle oluşturulurlar. Özelliği ise ekstra emici olmaları. Bu sayede ciltteki yağı tek bir mendil kullanarak yok edebilirsiniz. Ancak bu yöntem yağlanmaya kesin bir çözüm getirmez. Sadece o anlık cildinizdeki yağı temizler. Özellikle makyaj yaptığınızda cildiniz yağlanırsa yağ emici mendili cildinizin yağlı bölgelerine tampon hareketlerle uygulayabilirsiniz. Böylece hem makyajınız bozulmamış olur hem parlayan görüntüden kurtulursunuz.

6. Makyaj bazı ile cildinizi makyaja hazırlayın.

6. Makyaj bazı ile cildinizi makyaja hazırlayın.

Makyaj bazı, fondöten sürmeden önce cildi makyaja hazırlayan bir ürün. Matlaştırıcı, nemlendirici ve gözenek giderici gibi çeşitleri bulunur. Yağlı ciltlerin en çok karşılaştığı sorunlardan biri olan geniş gözenek görünümünü, gözenek giderici makyaj bazı kullanarak en aza indirebilirsiniz. Bunun yanı sıra matlaştırıcı olanları da cildinizin parlamasını engeller. Hem gözenek hem yağlanma sorunu olanlar, ikisinin bir arada bulunduğu ürünleri de tercih edebilir. Makyajın ilk adımı olarak baz kullanıp cildinizi makyaja hazırlamak cilt problemlerinizi en aza indirir, pürüzsüz bir cilt görünümü sunar ve makyajın uzun süre cildinizde kalmasını sağlar.

7. Yağsız fondötenleri tercih edin.

7. Yağsız fondötenleri tercih edin.

Yağlı cilde sahip kişilerin makyaj yaparken en çok dikkat etmesi gereken adım, cilt makyajı. Cildinize uygun olmayan ürün tercihleri yapmak hem kötü bir görüntü oluşturur hem yağlanmayı ve sivilcelenmeyi arttırır. Bu tür sorunları ortadan kaldırmak için yağsız fondötenleri tercih etmelisiniz. Bu ürünlerin ince bir yapısı bulunur ve cildinizi ağırlaştırmadan kusursuz cilt görünümü sunar. Son zamanlarda sıklıkla tercih edilen BB ve CC kremleri de kullanabilirsiniz. BB ve CC kremler, fondötenlerden farklı olarak daha hafif bir yapıda bulunurlar. Bu da gözeneklerinizin tıkanmasını önler.

8. Pudra kullanın.

8. Pudra kullanın.

Pudralar, toz ve kompakt olmak üzere iki farklı formda bulunur. Başlıca özellikleri; fondötenden sonra kullanıldığında makyajı sabitlemesi ve yağlanmayı önlemesi, fondöten yerine kullanıldığı durumlarda da pürüzsüz ve eşit bir cilt tonu sağlaması. Transparan ve renkli olmak üzere iki çeşidi bulunur. Transparan pudralar, her cilt rengine uyum sağlar ve daha hafif bir yapıda olur. Bu yüzden yağlı ciltler için önerimiz transparan pudra. Dikkat etmeniz gereken nokta ise pudrayı fazla sürmemeniz. Gereğinden fazla sürdüğünüzde cildinizde yapay bir görüntü oluşurken gözenekleriniz de tıkanır. Özellikle renkli pudra kullanıyorsanız fazla sürmemeye özen gösterin.

9. Makyaj fırçalarınızı düzenli olarak temizleyin.

9. Makyaj fırçalarınızı düzenli olarak temizleyin.

Makyajın vazgeçilmez yardımcılarından biri olan makyaj fırçaları, özellikle yağlı ciltler için önemli. Çünkü makyajın elle yapılması cildinizi daha fazla yağlandırır ve hijyenik olmaz. Makyaj fırçası kullanıyorsanız mutlaka düzenli olarak temizlemelisiniz. Kirli fırçalar bakterileri içine hapsederek cildinizde sivilce oluşumuna neden olur. Bu yüzden kullanım sıklığınıza göre en geç haftada 1 kere temizlemeye özen gösterin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın