Görüş Bildir
Haberler
Yağ Yiyerek Yağ Yakın! Hindistan Cevizi Yağının Cilt Bakımından Diş Temizliğine Kullanım Alanları ve Faydaları

Yağ Yiyerek Yağ Yakın! Hindistan Cevizi Yağının Cilt Bakımından Diş Temizliğine Kullanım Alanları ve Faydaları

Ezuz
19.03.2019 - 12:33

Yağlar hakkında fikrinizin değişmesine hazır mısınız? Son zamanlarda oldukça yaygınlaşan Hindistan cevizi yağı birçok farklı kullanım şekliyle karşımıza çıkabiliyor. Cilt bakımından diş temizliğine birçok alanda kullanabileceğiniz Hindistan cevizi yağının faydaları sizlerle:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Makyajınızı doğal yollarla temizleyin.

Makyajınızı doğal yollarla temizleyin.

Hindistan cevizi yağını makyajınızı temizlerken kullanarak hem kimyasal makyaj çıkartıcılara karşı cildinizi korumuş hem de doğal yoldan cildinizi nemlendirmiş olursunuz. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Her şeyin fazlasının zarar olduğunu biliyoruz. Eğer cildinize gereğinden fazla Hindistan cevizi yağı sürerseniz, cildinizde kıllanmaya neden olabilirsiniz.

Saçlarınıza bakım yapın.

Saçlarınıza bakım yapın.

Duştan önce saçlarınızın uçlarına bir miktar Hindistan cevizi yağı sürüp yarım saat kadar bekleyin. Arkasından duşa girip güzelce durulayın. Saçlarınızın artık daha parlak ve canlı olduğunu göreceksiniz. Eğer saçlarınız yağlıysa bu işlemi haftada bir kere ve çok az miktar yağ ile yapmaya dikkat etmelisiniz.

El ve ayak bakımında kullanın.

El ve ayak bakımında kullanın.

Hindistan cevizi yağı içeriğindeki E vitamini sayesinde cilt bakımında oldukça kullanılan bir üründür. Özellikle sertleşmiş derilerde (topuk, dirsek vb.) kısa zamanda etki gösterir. Bir miktar Hindistan cevizi yağını el ve ayaklarınıza sürüp 10 dakika kadar bekleyin. Sonrasında durulayın ve yumuşamış cildinizin keyfini çıkarın.

Diş temizliğinde kullanın.

Diş temizliğinde kullanın.

Hindistan cevizi yağını bir miktar soda ile karıştırın ve macun kıvamına getirin. Gün aşırı bu karışımla dişlerinizi fırçalayın. İlk fırçalamadan itibaren dişlerinizdeki beyazlığı ve diş etlerinizdeki sağlığı hissedeceksiniz.

Alzheimer'a karşı korunun.

Alzheimer'a karşı korunun.

Yapılan birçok araştırma günde 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı yemenin Alzheimer hastalığını büyük ölçüde önlediğini göstermektedir. Bu durum da Hindistan cevizinin içerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde olmaktadır. Hindistan cevizi yağı özellikle tatlılara eklenerek çok rahatlıkla tüketilebilmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hastalıklardan korunun.

Hastalıklardan korunun.

İdrar yolu enfeksiyonları, diş eti kanamalarına neden olan bakteri ve mantarların büyük çoğunluğunu öldürür. Grip gibi virüslerin neden olduğu hastalıkları engeller. Bağırsaktaki kötü bakterilerin çoğalmasını engelleyerek bağırsak florasını dengede tutar, bağırsak hareketlerinin düzenli olmasını sağlar. Reflüye iyi gelir ve her ne kadar ''yağ'' olarak geçse de kolesterolü düşürme etkisi vardır.

Yemeklerde kullanın.

Yemeklerde kullanın.

Hindistan cevizi yağını her yemeğinize rahatlıkla kullanabilirsiniz. Diğer yağlar gibi yüksek ısıda yanmadığı için kanserojen maddeleri içerisinde barındırmaz. Ayrıca hafif aroması sayesinde yemeklerinize farklı bir tat katmak isteyen herkes için fazlasıyla kullanılmaktadır. İster salata ister pilav olsun Hindistan cevizi yağını ekleyebilirsiniz. Çok fazla ölçülerde kullanılmadığı sürece kilo vermede ve kolesterolü düşürmede de oldukça etkilidir.

Kilo vermek için kahvenize katın.

Kilo vermek için kahvenize katın.

Amerika’da yapılan bir araştırmada, günde 2 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ilaveli sade filtre kahvenin yağ yakımını %10 oranında artırdığı ve her gün 200 kalori daha fazla yakmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Elbette, bu etkinin bilimsel bir açıklaması var: Hindistan cevizi yağında orta zincirli yağ asitleri vardır. Bu sayede metabolizma hızını yükseltir, tokluk süresini uzatır, az yiyerek doymayı sağlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
23
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

. Harvard üniversitesi profesörü Karin Michels'in hindistan cevizi yağıyla ilgili yaptığı açıklamalar.Devamlı yiyeceklerinde hindistan cevizi yağı kullanan... Devamını Gör

ufukdiyoki

Hindistan cevizi yağında doymuş yağ oranı çok yüksektir. Günümüz yağlarının doğal değil de rafine olduğunu düşününce zararı misli misli. Tüketmeyin.