Görüş Bildir
Haberler
Yabancı Dil Öğrenmenin Bildiğinizin Bir 'Tık' Ötesinde 8 Faydası

Yabancı Dil Öğrenmenin Bildiğinizin Bir 'Tık' Ötesinde 8 Faydası

1. İş bulma aşamasında dil bilmeyenlere göre birkaç adım önde olmak

İngilizce öğrenmek, kolay iş bulabilmenin temel anahtarıdır diyebiliriz. Dünyanın 53 ülkesinde anadil İngilizcedir ve birçok ülkenin 2. dil olarak öğrettiği ilk yabancı dil İngilizcedir. Akıcı bir şekilde İngilizce konuşmak hem yabancı şirketlerde çalışmanıza, hem de yüksek maaş alarak hayat standardınızı yukarıya taşımanızı sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Başka dillerin edebiyatını, sanatını çeviri yapmadan anlayabilme güzelliği

80’li yılların sonunda sessizce hayatımıza giren sanal ortam, bize farkında olmadan dil bilmenin önemini ya da vazgeçilmezliğini gösterdi. Elbette pek çok site Türkçe’ye çevriliyor. Hatta bir tuş ile istediğiniz makaleyi istediğiniz dilde okuma imkanı da buluyorsunuz. Ancak çoğumuz bu çevirilerin çoğu zaman yetmediğinin farkındayız.

3. Yabancı dil öğrenmenin getirdiği başarı ve özgüven

İngilizce öğrenmek, özellikle de yeni başlayanlar için zorlu olabilir, ancak daha önce yabancı dil öğrenmenin zorluklarını yaşayanlar için yeni bir yabancı dil öğrenmek çok daha kolaydır.

  • Yani İngilizce öğrenmek, yeni fırsatların kapılarını çok daha kolay aralayabilir.

  • Birden fazla yabancı dil konuşabilen insanların hayatta daha başarılı oldukları ise, yine kanıtlanmış gerçeklerden sadece bir tanesidir…

4. Kolay erişim imkanı

Günümüzde İnternet sayesinde dünyanın dört bir yanındaki bilgiye çok hızlı bir şekilde erişebiliyoruz. Ufacık bir bilgi için dahi Türkçe yaptığınız aramaların sonuçları, İngilizce yaptığınız arama sonuçlarının yanında  çok küçüktür. Bir başka deyişle, İnternet üzerindeki web sayfalarının %70’inden fazlasının

içeriği İngilizcedir.

5. Yabancı kültürleri ve ülkeleri tanımak kolaylaşır.

Yabancı kültürler ve ülkeler tanımak konusunda, İngilizce bilmek ve kullanabilmek size büyük artı yarar getirebilir. O ülke hakkında kaynaklar okuyabilir, birinci kaynaktan konuya sağlıklı bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu size iş dünyasında ya da özel hayatınızda avantajlar sağlayabilir.

6. Hafıza yeteneğinizi geliştirir.

İskoçya Edinburgh Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre iki dil konuşan bir beyin daha geç yaşlanıyor. Bilim insanlarına göre ikinci dil ile birlikte beyinde dikkat artışı yaşanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Özgüvene, hatta biraz da egoya sebep olur

Özgüven gelişimini sağlar. Farklı dilden konuşan bir insanı anlamak, o kişilerle konuşabilmek, o dilde şarkılar söylemek, filmler izleyebilmek, kişinin özgüven gelişimi üzerinde çok önemli ve olumlu etki yaratır.

8. Geç bunarsınız :)

İnsan beyni, düzgün bir aksan ile konuşabilmek için işlemsel belleğe, akıcı bir şekilde İngilizce konuşmayı sağlayan 10 bin kelimeyi hafızada tutabilmek için ise bildirimsel belleğe ihtiyaç duyar. İşte tüm bu eziyetin sonunda bir yandan İngilizce öğrenirken, farkında bile olmadan bunama başta olmak üzere birçok zihinsel hastalık riskini en aza indirmiş oluyorsunuz.

9. Kaliteli Eğitimin Değişmez Adresi TOEFL Test Center' dan DEV kampanya

Türkiye Yetkili Sınav Merkezi

33 Yıllık Tecrübe. Uzman Amerikan,İngiliz ve Türk Öğretmen kadromuzla Hizmet Veriyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
19
13
8
7
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın