Görüş Bildir
Haberler
WhatsApp'ta Birinin Beni Engellediğini Nasıl Anlarım?

WhatsApp'ta Birinin Beni Engellediğini Nasıl Anlarım?

Müge Kakşi
17.08.2021 - 12:30

Günümüzde birçok telefonun desteklediği mesajlaşma uygulaması WhatsApp yaptığı güncellemelerle kullanıcılarına birçok özellik sunuyor. WhatsApp'ın en çok kullanılan özelliklerinden biri ise mesaj veya sesli ve görüntülü arama almak istenilmeyen kişileri engelleyebilme özelliği. Birçok kişi tarafından kullanılan WhatsApp engelleme özelliği bazı kişiler için kafalarda soru işareti oluşturuyor. Peki WhatsApp'ta birinin beni engellendiğini nasıl anlarım? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2020 verilerine göre dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ın aktif kullanıcı sayısı 2 milyarı geçmiş durumda. Ayrıca Android telefonların mağaza uygulaması Google Play üzerinden WhatsApp'ı indirme sayısı ise 5 milyar kişiyi aşkın. Oldukça fazla kullanılan WhatsApp'ın kişiselleştirilebilen birçok özelliği mevcut. Bu özelliklerden biri ise mesaj almak istenilmeyen kişiyi engelleme özelliği olurken kullanıcılar başkaları tarafından engellendiğini nasıl anlayacağını da merak ediyor. Biz de WhatsApp'ta karşı tarafın sizi engellediğini anlamanız için gereken püf noktaları haberimizde sizler için derledik...

WhatsApp'ta Birinin Beni Engellediğini Nasıl Anlarım?

WhatsApp'ta Birinin Beni Engellediğini Nasıl Anlarım?

WhatsApp'ta size ulaşmasını istemediğiniz kişileri engellemeniz oldukça doğal bir durum olmakla birlikte karşı tarafta sizi engelleyebilir. Bu durumda WhatsApp'ta karşı tarafın sizi engelleyip engellemediğini anlayabilmeniz için bir kaç yol mevcuttur. Bunlar;

  • Öncelikle WhatsApp'ta sizi engelleyen kişiyle olan sohbet sayfanıza girin,

  • İlk olarak kontrol edeceğiniz şey karşı tarafın son görülmesinin gözüküp gözükmediğidir. Fakat son görülmesi gözükmüyorsa kişi son görülmesini herkese kapatmışta olabilir.

  • İkinci bir yöntem ise karşı tarafın profil fotoğrafını kontrol edebilirsiniz. Fakat yine kişi profil fotoğrafını kaldırmış ve herkese kapatmış olabilir.

  • WhatsApp'ta biri sizi engellediğinde o kişinin profil fotoğrafı, durum bilgisi, hakkında kısmı veya son görülmesi gibi hiç bir bilgiyi göremezsiniz. Ama tüm bunlar engelleme haricinde herkese kapatılabilecek detaylar olduğu için engellendiğinizden emin olamayabilirsiniz.

  • Bu gibi durumlarda bir diğer yöntem ise WhatsApp'ta sizi engellediğini düşündüğünüz kişinin numarasını başka bir telefona kayıt ederek oradan bu kişinin WhatsApp profiline bakabilirsiniz. Eğer kayıt ettiğiniz telefonda gözüken bilgiler sizin telefonunuzdan gözükmüyor ise o zaman kişi sizi engellemiş demektir.

WhatsApp'ta Engellendiğimi Nasıl Anlarım?

WhatsApp'ta Engellendiğimi Nasıl Anlarım?
  • Fakat yine sizi engellediğini düşündüğünüz kişi bilgilerini herekese kapadıysa bu yöntemde WhatsApp'ta karşı tarafın sizi engellediğini anlamanıza yeterli olmayacaktır. 

  • Bunun için yapabileceğiniz son yöntem o kişiye mesaj atmak olacaktır. Eğer attığınız mesaj tek ve gri tik şeklinde gözüküyorsa ve gün içerisinde kontrol ettiğinizde hiç bir şekilde mavi veya çift tike dönüşmediyse karşı taraf muhtemelen sizi engellemiştir.

  • Fakat tüm bunlarla beraber WhatsApp'ta sizi engellediğini düşündüğünüz kişi numarasını değiştirmiş veya WhatsApp'ını kapatmış da olabilir.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
18
13
12
6
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın