Görüş Bildir
Haberler
Vurmak İçin İhale Açmışlardı: Mahkeme Geyiklerin Hayatını Kurtardı

Vurmak İçin İhale Açmışlardı: Mahkeme Geyiklerin Hayatını Kurtardı

Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yaşları ilerlediği gerekçesi ile ihale yoluyla avlanmaları için satışa çıkarılan 2 geyik, Bursa Barosu avukatlarından Suna Soydaş Fırat'ın'ın açtığı iptal davasıyla kurtarıldı. İhaleye durdurma kararı çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın aktardığı habere göre, Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü, 2 kızıl geyiğini av turizmi kapsamında vurulması için ihaleyle satışa çıkardı. İhalenin resmi olarak yayınlanmasının ardından, doğa koruma dernekleri ve hayvan severler harekete geçti.

İhale 10 Haziran'da yapılacaktı

İhale 10 Haziran'da yapılacaktı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bursa 2. Bölge Müdürlüğü'nün Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki toplantı salonunda ihale yöntemiyle 10 Haziran 2019 günü saat 11.00'de yapılacak olan satış öncesi Bursa Barousu avukatlarından Suna Soydaş hazırladığı dilekçeyle ihalenin durdurulması için mahkemeye başvurdu. Soydaş’ın iptal davasıyla, dilekçeyi değerlendiren Bursa 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurarak geyiklerin ihaleye çıkarılmasına engel oldu.

'Keyfi olarak can almak işlemin önüne geçmiş olduk'

'Keyfi olarak can almak işlemin önüne geçmiş olduk'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Avukat Suna Soydaş Fırat, kararın, diğer yaban hayvanların vurulmasına yönelik örnek bir karar olacağını söyleyerek şöyle konuştu:

'Karara göre, 10 Haziran'da yapılacak olan ihale yapılmayacak. Böylelikle 2 geyiğin hayatı kurtulacak. Bu tür yaban hayatın içinde bulunan hayvanların avlanmak için yapılacak ihalelere örnek olacak. Hayvanlara tuzak kurularak, keyfi olarak can almak işlemin önüne geçmiş olduk. Anayasada mevcut en önemli haklardan biri olan yaşam hakkı, sadece insanlar için değil, doğa ve tüm canlılar için uygulanması gerektiği yönünde güzel bir karar oldu.'

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Bilecik'te iki kızıl geyiğin avlanması için ihale açılmıştı👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
164
70
7
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Darkbiyat

doğrusu olmuş ne olursa olsun masum bir canlı öldürülmemeli

Hilal Topuksuz

Anayasada mevcut en önemli haklardan biri olan yaşam hakkı, sadece insanlar için değil, doğa ve tüm canlılar için uygulanması gerektiği yönünde güzel bir kar... Devamını Gör